A- A A+

Logo web

FETS i RELLA

Mida de lletra:
 

Logo FETS

 
 
Qui som i què fem?
 

FETS-Finançament Ètic i Solidari és una associació de segon nivell nascuda l'any 1999 que agrupa entitats catalanes del Tercer Sector i l’Economia Social i Solidària, que volen promoure el finançament ètic i solidari al nostre país.

 

El nostre objectiu de fons és la transformació social en positiu buscant realitats més justes, sostenibles i més humanes. FETS hi pretén contribuir a través de donar a conèixer i fer créixer el projecte de les finances ètiques i solidàries.

 

 

Això es concreta en les següents línies d'actuació:

 

 •        1.   La sensibilització i difusió sobre l'ús ètic, responsable i solidari dels diners.

 •  

  2.  La promoció de les entitats financeres que ja ofereixen instruments de finançament ètic a Catalunya.

   

  3.  La interlocució amb les administracions públiques i altres actors socials.

   

  4.   La prestació de serveis per a obrir noves vies d'acció i presència social així com incidir en l'àmbit educatiu i de la formació.

   

  5. La generació de coneixement i informació, estudis i anàlisis de temes rellevants al voltant de les finances ètiques.

   

  6.  L'impuls de l'Observatori de les Finances Ètiques i del segell d'assegurances ètiques ETHSI.

   

  7.   L'articulació i la construcció d'un sistema financer ètic que ofereixi instruments financers específics i serveis financers amplis que estructuri, enforteixi i faciliti l'expansió del projecte de les finances ètiques.

   

  Una de les principals activitats de sensibilització que portem a terme és la difusió de les finances ètiques als centres de secundària de Catalunya.

   

   

   

  Oferim diversos recursos, com ara tallers i jocs dinàmics, així com xerrades i materials pedagògics, per tal d'explicar el sistema financer actual i mostrar l'alternativa de les Finances Ètiques, que avui és una realitat gràcies a experiències com FIARE, Triodos, Coop57, i Oikocredit.

   

  Poden trobar més informació de la nostra entitat a: www.fets.org

   

  Demanda de col·laboració amb RELLA

   

   

  Ens agradaria molt poder comptar amb la col·laboració dels socis i les sòcies de RELLA per a la difusió de les Finances Ètiques al sistema educatiu, a través de la creació d’un grup de voluntaris/es per fer xerrades als centres de secundària.

   

  Per fer-ho, us oferim participar en una sèrie de sessions formatives sobre les Finances Ètiques adreçades a les persones interessades a formar part d’aquest grup.

   

  Des de FETS ens adaptarem a la seva disponibilitat i a les possibilitats de dedicació que puguin oferir per aquest projecte.

   

   

   

   

   

  Oferta formativa de FETS:

   

  1.     FETS ofereix als socis i sòcies de RELLA, amb la possibilitat d’obrir-ho a d’altres persones interessades no sòcies, una xerrada sobre el sistema de finances ètiques amb el següent guió:

 •                                      Què és el Sistema Financer Ètic?
 •                               Diferències amb el sistema financer tradicional
 •                                      Què és la Banca Ètica?
 •                                      Quines alternatives de Banca Ètica tenim al nostre abast?
 •  

  2.     Per aquelles persones interessades a formar part del grup de voluntaris/es per fer xerrades als centres de secundària, des de FETS organitzarem una sèrie de sessions formatives en petit format per facilitar-los les eines i els recursos educatius necessaris.

   

Correu electrònic