A- A A+

Logo web

Acta Grup Voluntariat octubre 2013

Mida de lletra:

Assistents: Pepa Carreras, Rosabel Casajuana, Magalí Serra, Remei Grau, Simona Barber, Josep Gargallo, Carme Mundet, Hermínia Villà 

 

Temes que hem tractat:

1-Valoració actual dels projectes

2- Comunicació del grup i de l'associació: Facebook i web

3-Valoració de la proposta de col·laboració de l'esplai de Can Vidalet

 

1-Valoració actual dels projectes

Programa Èxit

Tot i que no hi havia el grup sencer de voluntaris que hi col·laboren, hem fet una primera valoració de la feina feta fins ara. Després de 3 anys de col·laboració en aquest programa  sembla que la nostra feina està força acabada. El curs passat vàrem basar el nostre assessorament en la formació dels referents i coordinadors de zona que són els que han de desenvolupar la tasca d'assessorar als amics i amigues grans. En aquests moments s'ha valorat com a positiu i necessari que realitzin amb autonomia la seva tasca d'ajuda i assessorament i que en algun cas molt concret que ho valorem necessari, fem alguna conversa amb els referents que ho demanin. Ara, doncs, esperem la resposta del Consorci tal com ja vàrem quedar en l'avaluació que es va fer a finals del curs passat.

 

Projecte de la DGAIA

De moment està parat en espera que la senyora Sílvia Gard de l'Administració es posi en contacte amb la DGAIA per començar el curs.

 

Fundació Alba

Es torna a reprendre el voluntariat en aquest projecte que s'havia parat durant un curs per qüestions personals. Es demanarà més voluntaris per tal de fer un equip d'unes 4 o 6 persones per tal de poder atendre més satisfactòriament les necessitats d'aprenentatge de la llengua. 

 

Projecte d'intervenció conjuntiva de Joana Alegret

La Joana ha anat treballant en el seu projecte per fer-ne difusió i fer contactes. La seva activitat s'ha centrat en establir contactes a Interxarxes d'Horta-Guinardó, fer xerrades per explicar el seu projecte a professionals interessats i també ha connectat amb l'UB per participar en una recerca, guiada per professionals de la Universitat, relacionada amb la mediació entre família i escola. Referent a aquest últim punt s'ha acordat signar un contracte de col·laboració entre la Universitat i Rella. En la recerca hi podran participar llicenciats de psicologia, pedagogia, psicopedagogia.... i també es farà extensible als socis de la nostra associació perquè s'hi apuntin els que hi estiguin interessats.

 

2- Comunicació del grup i de l'associació: Facebook i web

S'ha informat dels canvis que s'estan realitzant quant a la web de l'associació i també de la difusió que se'n fa a través del Facebook. S'ha vist molt necessari torna a activar la informació del grup de voluntariat a tots els socis i sòcies per tal d'aconseguir que s'engresquin a col·laborar en els diferents projectes.

 

3-Valoració de la proposta de col·laboració de l'esplai de Can Vidalet

S'ha tornat a valorar la demanda com a molt interessant i s'ha fet la proposta de fer una trobada amb els organitzadors de l'esplai i els voluntaris de Rella per establir una col·laboració ambdues parts. En aquesta trobada també hi assistiran mestres del Casalet de l'Hospitalet.

 

Propera trobada: dijous 21 de novembre de 10 a 11 del matí al CRP d'Horta-Guinardó

Hermínia Villà

Correu electrònic