A- A A+

Logo web

Can Vidalet. Un nou repte

Mida de lletra:

Enguany 4 sòcies de Rella hem començat una nova col·laboració de voluntariat al centre d'esplai Can Vidalet. Començar una nova activitat  de voluntariat sempre és un repte!

 

 

Can Vidalet, és un centre d'esplai que pertany a la Federació Catalana d'Esplais i està ubicat a l'Hospitalet. Acullen un elevat nombre d'alumnes dels CEIPS i IES de la zona, molts d'ells de famílies nouvingudes que tenen dificultats per atendre i ajudar els seus fills i filles en la seva escolaritat. Com tots aquests centres, l'acollida que fan dels infants i adolescents és molt extensa i variada: els socialitzen, els ofereixen un espai de trobada per jugar, fer deures, berenar, .... els organitzen colònies i convivències, ... els donen suport en les diferents problemàtiques que es plantegen, .....

D'aquesta feina tan complexa se n'ocupen joves motivats per l'educació i per les necessitats que quotidianament plantegen els infants que assisteixen al casal. La nostra feina de voluntàries consisteix a donar un cop de mà a tots aquests monitors i monitores que cada dia es troben amb els nens i nenes i que incansablement treballen per fer-los avançar tant a nivell personal com d'estudi. La nostra aportació és ben petita comparada amb la dedicació d'aquests joves! però satisfactòria i molt compensadora. El coneixement i la relació que comporten les estones que estem amb ells i elles parlant de didàctica, de resolució de conflictes, de tècniques d'estudi, de diferents maneres d'ensenyar i aprendre, ....engrandeix el nostre bagatge de mestres i ens fa aprendre coses noves.

Abans he dit que començar una nova activitat de voluntariat és un repte, i tant que ho és!   entendre les seves necessitats i intentar de donar-hi resposta, el dubte de si sortirà bé o no el que hem preparat, conèixer-los i establir-hi relació. ... Tot plegat és el que ens continua estimulant i motivant un cop jubilades!

 

Hermínia Villà

Correu electrònic