A- A A+

Logo web

Educació pel desenvolupament. Exposició al palau Robert

Mida de lletra:

Demanda per a les persones voluntàries de l’associació RELLA. Març 2013

exposicio palau robertL’Agència catalana pel desenvolupament (ACCD) juntament amb la direcció de cooperació internacional de l’Ajuntament de Barcelona i les entitats del sector, veient que hi ha un bon nombre de documentals, audiovisuals i materials expositius que s’han produït en els darrers quatre anys però han tingut escassa difusió, es proposen fer una exposició al palau Robert, del 15 de setembre al 15 de desembre.

És una exposició oberta a tots els públics i de molt baix cost que s’està fent amb la col·laboració desinteressada de les entitats implicades i l’aportació de les administracions.

 

S’han creat quatre comissions de treball que es reuneixen un cop al mes, i cada dos mesos es fa una sessió plenària:

-       Exposició: disseny i muntatge

-       Cerca i tria de documentals i vídeos

-       Continguts i comunicació

-       Educació: programació per a escoles

 

 

Hi haurà un espai web per a tenir accés online al màxim d’aquest materials.

Es pretén explicar a la ciutadania què són les accions de cooperació pel desenvolupament trencant la dicotomia nord sud i presentant un discurs que denunciï la vulneració de drets tant a casa nostra com als països més pobres.

Inicialment s’han establert quatre grans apartats temàtics:

  1. l’alimentació

  2. l’educació

  3. la salut

  4. l’aigua i el sanejament

 

Les tasques que s’han de fer i per les quals es demana la col·laboració de voluntaris són:

-       detecció i classificació de materials didàctics

-       preparar dossiers per al professorat

-       visites guiades

Detall de les tasques que haurien de fer els voluntaris de Rella:

 

Fins al 30 d’abril          Fase d’identificació: acabar de recollir els materials didàctics dispersos per diferents espais web, bancs de recursos,....

                                   Col·locar cada un d’aquests recursos (i els enllaços) en el quadre de classificació.

 

Fins al 15 de juny       Fase de selecció: mirar els materials valorativament per  a poder-los classificar per edat/nivell formatius, format, temàtica i fer-ne una valoració qualitativa des d’un punt de vista pedagògic i conceptual d’acord amb les bases d’educació pel desenvolupament.

                                   L’objectiu es poder oferir aquest recull garbellat al professorat de manera que només els arribin uns materials “homologats” actualitzats i de bon nivell educatiu.

 

Fins al 15 de juliol       Fase d’elaboració dels dossiers per a l professorat. Cal pensar encara en quin format. No es tracta d’editar res de nou sinó d’empaquetar el que ja existeix i presentar-ho de manera còmoda, accessible i practica per al professorat.

 

Les persones interesades en aquesta tasca de voluntariat, cal posar-se en contacte amb: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 

Correu electrònic