A- A A+

Logo web

Pau Casals i la música. Resum de la sortida

Mida de lletra:

Hauríeu d'haver vist el sol que feia! La primavera anava disfressada d'estiu!

De seguida vàrem veure que era un bon començament per poder gaudir d'una sortida que no va decebre ningú.

 

Un cop reunits tots, en total érem una vintena, encapçalats pel grup d'Els Jubis, vàrem visitar la casa nadiua de Pau Casals, situada al Vendrell.

En aquest espai ens van explicar aspectes relacionats amb la vida personal i familiar d’en Pau Casals, mentre que a Vil·la Casals, vam poder aprofundir en aspectes relacionats amb vessant musical: com a intèrpret, director d’orquestra i com a compositor. 

 

El seu desig sempre havia estat que la mort el sorprengués allí. No va ser així. L'exili que varen patir ell i tantes i tants com ell ho va impedir. 

 

 

L'estretor dels espais feia que difícilment poguéssim estar tots junts en una mateixa habitació. Altra cosa serà quan visitem a la tarda la casa que es va fer construir a Sant Salvador arran de mar.

 

Sortint, vàrem dirigir-nos a l'església arxiprestal on ens van explicar tots els ets i uts de l'orgue barroc del segle XVIII situat al cor del que va ser organista el pare de Pau Casals i que aquest va fer traslladar de lloc i ampliar-lo fins a tenir l’aspecte i so actual.. Una imatge de la concertista la podreu veure en aquest vídeo.

 

 

Un dels fragments del petit concert que vàrem poder escoltar des de la part central de la nau principal.

 

 

Vàrem fer algunes fotos de l'orgue des de la nau central, d'alguns de nosaltres escoltant les explicacions i de detalls de l'orgue per la part de darrere, la que normalment no veu ningú.

 

Després del concert vàrem dirigir-nos a Sant Salvador, a la vora del mar!

Dinar. Lloc immillorable! Us en podeu fer una petita idea amb les fotos que hi ha a continuació.

 

Acabat el dinar, vàrem visitar la casa que Pau Casals tenia a la platja, a Sant Salvador. Aquesta casa la va fer construir pensant en sa mare, a la que l’hi agradava molt el mar, per això ja des del llindar de la porta, es pot veure el blau del mar.

Només podem oferir-vos imatges dels jardins de l'entrada principal degut que està prohibit fer fotos o enregistraments de vídeo a l'interior.

 

En fi. Sortida molt interessant, bon ambient, … Què més podem demanar?

 

Albert Solà

Correu electrònic