A- A A+

Logo web

Sortida Barraquisme

Mida de lletra:

El proppassat dia 29 d’abril vam fer l’activitat sobre barraquisme. A les 16 hores ens vam trobar 15 persones al final del bus V17 i vam fer via cap al cim del Turó de la Rovira. Allà estava el Marc, el monitor-guia del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), que ens esperava.

Va combinar l’explicació amb dades de la guerra i dels canons que havien esta instal·lats allà i les restes de les barraques que, a recer d’aquella fortificació, havien construït immigrants de fora de Catalunya.

 

En acabat, vam baixar a peu fins el Guinardó. Al Centre de Recursos ens esperava una xerrada. Alguns, s’havien acomiadat dalt el turó i altres van venir directament al CRP.

L’Òscar Casasayas, l’historiador que juntament amb altres companys del grup Pas a Pas havien fet l’estudi de barraquisme a Barcelona, ens va estar parlant del tema. La gent que, a causa de la pobresa dels llocs d’origen arribaven, es van centrar en tres pols d’atracció: les pedreres (a Montjuïc), la indústria creixent i la construcció (l’Exposició Universal, l’any 29) i la pesca (Somorrostro).

 

La vam valorar molt interessant, tot i que no va venir tanta gent com era habitual. Potser perquè era la primera que organitzàvem a la tarda... 

 

Llegiu també: Passejada pel Turó de la Rovira

 

Correu electrònic