A- A A+

Logo web

Col·labora en una experiència pilot : Ajuda a alumnes que viuen en els CRAE

Mida de lletra:

El curs passat va iniciar-se una experiència que ha de servir per ajudar alumnes de 1r d’ESO, que depenen de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) i que viuen fora de la família, en els anomenats CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa).

Segons un estudi fet per professors de la Universitat de Girona, l’índex  de fracàs escolar dels alumnes dels CRAE és el doble de l’índex general de Catalunya : tot un repte.

El projecte d’actuació pretén baixar aquest índex i demostrar que hi ha uns llocs de treball específics per a docents en plantilla que haurà d’assumir l’Administració en un futur proper. (Aquesta és la condició per la qual RELLA s’ha compromès en el projecte).

L’experiència d’un sol curs demostra que els nois i noies que hem mirat d’ajudar necessiten orientació per automotivar-se i ajudes concretes en aspectes bàsics d’assignatures instrumentals.

El compromís dels jubilats implicats és, en principi, per quatre anys. Els que continuem enguany farem 2n d’ESO. Ara cal una nova promoció de jubilats i jubilades per acollir nous alumnes de 1r d’ESO (o alumnes més joves) per ajudar i continuar l’experiència.

El compromís comporta treballar prop de casa (hi ha molts CRAES  repartits per tot el territori català) unes quatre hores setmanals: dues sessions amb l’alumne i coordinació amb el responsable de la residència, contactes amb el tutor del centre educatiu i una vegada al trimestre reunió amb els companys de RELLA i els coordinadors del projecte per intercanviar experiències i avaluar la feina.

Anima’t !!!. És una experiència gratificant !!!

Actualment coordina el projecte la Sra. Sílvia Isis Gard, del Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió de la DG d’ED Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Apunta’t a través de RELLA contactant amb Jordi Maduell  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Correu electrònic