A- A A+

Logo web

Sortida al Delta del Llobregat-17 d’abril del 2013

Mida de lletra:

El proppassat dia 17 d’abril el grup d’Activitats de Rella vam organitzar una sortida matinal als espais naturals del Delta del Llobregat. Vam ser 30 persones i el trajecte es va fer en autocar, sortint i arribant a l’estació de Sants.

A prop de l’espai de l’estany del Remolar ens esperava el Néstor, monitor del Consorci del Delta del Llobregat, entitat que gestiona tots aquests espais. Ell fou qui ens acompanyà durant tota la sortida, ens explicà de forma apassionada i molt amena diversos aspectes del delta, i ens ajudà a reconèixer aus i altres animals, així com també moltes espècies de  vegetals.

 

El dia ens acompanyà amb bon sol, llum del tot primaveral i calor. Lluïen els barrets i la roba estiuenca!

En primer lloc vam visitar l’espai del Remolar, caminant fins a l’aguait de la bassa dels Pollancres.Com a bons ornitòlegs aficionats i ben proveïts de binocles, observàrem algun bernat pescaire, molts ànecs coll-verds, corbs marins, cames llargues, alguna fotja,...d’entre les 350 espècies d’ocells observades al delta durant l’any. Cal dir que el delta del Llobregat és un dels punts importants en el recorregut migratori de moltes aus des del Nord  d’Europa cap a l’Africa. Ah! i també tortugues que jeien plàcidament en l’aigua ben assolellada.

La vegetació també ens sorprengué: molt canyís, joncs, salicòrnies o cirialeres(espècie molt ben adaptada a viure en medis salobres)i la bellesa d’estepes amb esplèndides flors. I, fins i tot, alguna orquídia de les més de 21 espècies que viuen al delta.

 

Una altra etapa fou una part de la pineda litoral de pi pinyer sobre antigues dunes de platja, la qual constitueix un espai costaner de gran valor biològic, molt escàs al nostre país.

Vam finalitzar els nostres itineraris vora el riu Llobregat, el curs de qual ha estat desviat fa uns anys. Allà ens enfilàrem en una torre d’observació, i vam fruir del magnífic aspecte primaveral de camps i vegetació d’una banda del riu, amb alguna ginesta ja florida, que  contrastava amb els grisos edificis de la zona industrial de l’altra banda, visió que donà lloc a la típica polèmica progrés-tecnologia/o protecció del medi ambient.

 

Tot plegat fou molt agradable i interessant, amb bones descobertes, converses i bona convivència entre tots nosaltres, donat que vam poder xerrar força durant les petites i senzilles caminades que vam fer. I sense oblidar, és clar, l’intens contacte amb la natura.

Doncs, fins a la propera sortida! Penseu que queda, encara, molta primavera per gaudir!

 

 

Correu electrònic