A- A A+

Logo web

Nit Europea de la Recerca 2014

Mida de lletra:

26 setembre 2014 -  Claustre Convent Sant Agustí -  Barcelona

Els científics conviden als ciutadans a participar en les activitats gratuïtes de la Nit Europea de la Recerca 2014, i compartir present i futur de la biotecnologia

 

El 26 de setembre de 2014 BIOcomuniCA'T (www.biocomunicat.com) organitza a Barcelona una nova edició de la Nit Europea de la Recerca (www.nitdelarecerca.com), un projecte clau del programa de la EU Horizon 2020, que té lloc simultàniament en més de 300 ciutats europees (www.ec.europa.eu/research/researchersnight).

L’objectiu de la Nit Europea de la Recerca és mostrar la contribució dels científics i les seves investigacions al benestar de la societat. Si el segle XIX va ser el de la Revolució Industrial, el segle XXI és el segle de la Revolució Biotecnològica, que promet canvis radicals en la nostra forma de viure. La velocitat en què avui per avui es desenvolupen noves teràpies com el sèrum ZMapp contra l'Ebola, o noves eines com el mètode per detectar el virus Dengue, ho evidencien.

Per conèixer, experimentar i debatre tot això aquest 2014, any de la biotecnologia, científics que utilitzen eines “biotech” en medicina, agricultura, alimentació o en processos industrials o marins, compartiran experiències amb el públic assistent a la Nit de la Recerca 2014 de Barcelona. Així, els que vulguin complementar les celebracions de la Festa de la Mercè amb un tast de ciència, el dia 26 de setembre, de 17:00 a 21:00h, al Claustre del Convent de Sant Agustí de Barcelona, podran conèixer i parlar amb excel·lents científics, descobrir l'agricultura del futur, fer experiments amb ADN, participar en una tertúlia-debat oberta a tots els públics i moltes altres activitats gratuïtes per a totes les edats! 

BIOcomuniCA’T organitza la Nit Europea de la Recerca gràcies a la col·laboració i participació de Biocat i la Fundació Genzyme, i de centres de recerca com el Centre de Recerca Agrigenòmica (CRAG), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l'Institut de Ciències del Mar (ICM), CBATEG, la Universitat de Vic (UVIC), l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i la Xarxa de Referència en Biotecnologia de Catalunya  (XRB) entre altres.

 

Correu electrònic