A- A A+

Logo web

Educació per tothom 2000-2015. Fites i reptes

Mida de lletra:

El proper dijous 7 de maig la UNESCO presenta a Barcelona el nou informe «Educació per tothom 2000-2015. Fites i reptes». L'acte, part del llançament mundial de la UNESCO, tindrà lloc a les 18.30 h. al Recinte Modernista de Sant Pau - sala Francesc Cambó (Sant Antoni Maria Claret, 167 de Barcelona, organitzat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill. Presentarà l'informe el seu director, Aaron Benavot, que és també catedràtic de Global Education Policy del Departament d'Educació de la Universitat d'Albany (State University of New York).


L'informe permetrà conèixer les polítiques i les pràctiques que han ajudat o obstaculitzat una millor educació per tothom i també proporciona recomanacions clares per ajudar-nos a definir la fita i els objectius de l'educació post 2015.


Passats aquests 15 anys des de l'establiment dels Objectius del Mil·leni, ens trobem en un moment d'inflexió clau. És important que des de Catalunya també participem en aquest debat, que ens sumem a la necessitat de pensar els nous objectius de l'agenda educativa internacional.

Aquesta iniciativa vol debatre quins són els nous reptes de l'educació en el marc de l'agenda internacional, per a reflexionar alhora com tot això interpel·la la comunitat educativa catalana. Els eixos de debat són molts: La necessitat de millora dels processos d'aprenentatge, l'organització del sistema educatiu i la interacció entre els diferents agents, com avaluar el desenvolupament educatiu, i amb quins indicadors, què s'ha de fer per millorar la formació del professorat, i com abordar el canvi imprescindible per a l'èxit de les escoles en entorns de pobresa.

Hi intervindran:

Aaron Benavot, director de l'informe UNESCO Educació per tothom 2000-2015 i professor al Global Education Policy Department of Educational Administration and Policy Studies de la Universitat d'Albany-State University of New York.

Xavier Bonal, professor del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Grup de Recerca "Globalisation, Education & Social Policies" (GEPS) i membre de la xarxa d'experts en Ciències Socials de la Comissió Europea (NESSE).


Marta Soler, professora de Sociologia de la Universitat de Barcelona, doctora per la Universitat de Harvard, directora del Centre Especial de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats (CREA) i del Grup de Recerca Gènere, Identitat i Societat.


Antoni Verger, investigador "Ramón y Cajal" a la UAB, membre del Consell de Cooperació al Desenvolupament (òrgan assessor de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament) i del comitè d'assessors internacionals del Right to Education Project.


Moderarà: 
Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya.


És per aquest motiu que et convidem a participar a l’acte de presentació que és d’accés lliure i gratuït. Si vols assistir de forma presencial, et pots inscriure aquí: 
Inscripció presencial i si vols seguir-ho en directe, et pots inscriure aquí: Inscripció per streaming (retransmissió en línia de l'acte).


Es lliurarà un exemplar de l’informe a tots els assistents a l’acte

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Multilaterals i Europeus de la Generalitat de Catalunya, de la Global University Network for Innovation i l'Obra Social "la Caixa".

 

Correu electrònic