A- A A+

Logo web

Acte de cloenda del curs 2014-15

Mida de lletra:

Dia 17 de juny “En el supòsit de que hi hagi independència a Catalunya, que hi guanyaria l’Escola ?” Debat presentat per Ignasi Faura, advocat i Àngels Folch mestra. Tots dos de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Declaració per part de RELLA:

Per la seva actualitat hem triat aquest tema de debat. Ens agradi o no, hi estiguem o no d’acord el tema de la Independència de Catalunya és al carrer, a les cases, en moltes converses. Nosaltres com a ciutadanes i ciutadans preocupats, volem, com davant d’altres problemàtiques, informar-nos per debatre i construir la nostra opinió individual. Per triar el que pensem que pot ser millor per la nostra societat i el seu futur.

RELLA no te una opinió sobre el tema ni partit pres, ni el tindrà ni el vol tenir. Només faltaria. Rella és plural. La funció de l’Associació en aquest cas és oferir una tribuna, i sobretot debatre entre nosaltres problemàtiques importants socialment que directament influeixen i influiran en el nostre sistema educatiu. El tema de la independència afecta no només el raonament, afecta també els sentiments i a les històries personals i col·lectives. És per això que quan se’n parla és inevitable barrejar idees, sensacions, pors i il·lusions, que moltes vegades dificulten la conversa. Intentarem que això avui no ens passi. Cal que trobem la forma de discrepar sense atacar-nos directa o subtilment. És bo recordar que tot això es produeix en un context on el que hauria de fer d’interlocutor de les demandes de Catalunya es nega a parlar de res, ras i curt. El govern central com a màxim responsable està tancat amb pany i forrellat. És evident que la situació crispa i que cal buscar sortides. A l’hora de triar ponents ens hem decidit per buscar representants de l’organització transversal potent que treballa a favor de la independència. I en el marc que ens exposaran hi haurà reflexions sobre l’escola. Ells ho tenen clar. L’Ignasi Faura i l’Àngels Folch. Nosaltres agafarem els elements que ens regalin i construirem el nostre debat. Esperem que ens interessi i que en la nostra conversa hi hagi tota la llibertat necessària per fruir de la diferencia i les opinions discrepants. En sortirem tots una mica més rics, segur !

La Junta Directiva A Barcelona 17 de juny de 2015 

Correu electrònic