A- A A+

Logo web

Sortida de tardor amb Rella!

Mida de lletra:

 

Aquest dimecres vàrem visitar l'Arborètum de Masjoan, a Espinelves, en el cor de les Guilleries. Crec que va ser un encert que el grup d'activitats pensés en aquest indret per sentir de ple la tardor. La muntanya estava esplèndida, els colors de les fulles, l'ambient fresc i net, l'escalfor del sol que s'agraïa, sobretot a primera hora.

 

Després d'un viatge curtet i agradable xerrant i gaudint de les imatges que se'ns oferien vàrem arribar al viver d'en Masjoan on des de començaments del segle XX el naturalista i botànic Marià Masferrer i Rierola va començar a crear l'arborètum a partir de llavors que va portar de diferents indrets del món. Ramon Masferrer, propietari actual del viver, ens va rebre i va fer la introducció a la visita.

 

Un cop situats ens vàrem endinsar en el frondós bosc d'arbres monumentals que ens esperava. Quina meravella!! Sequoies, avets, cedres, pins, teixos... Vàrem anar caminant i admirant aquell bé de Déu d'espècies vegetals, algunes vingudes de molt lluny, Califòrnia, d'altres creades en el mateix  viver per les persones que al llarg dels anys hi han anat treballant. Vàrem fer una bona passejada guiada per la Teresa .... que ens va anar transmetent un munt d'informació molt interessant sobre totes les espècies que hi viuen. El bosc se'ns mostrava amb tot el seu misteri i grandesa. Al costat de la majestuositat de les sequoies de més de 40 metres d'alçada ens vàrem sentir petits i una mica insignificants, però al mateix temps protegits i acollits per la força i energia que desprenien tots aquells arbres que en molts moments vàrem encerclar i tocar amb suavitat, perquè els seus troncs i les seves escorces així ens ho inspiraven! 

 

Crec que la màgia del bosc ens va corprendre a totes i tots i va ajudar a crear un ambient de benestar i cordialitat entre nosaltres que ens va durar tota la jornada! 

 

Quina sort començar així el curs! 

Hermínia Villà

   

 

Correu electrònic