A- A A+

Logo web

Finances ètiques, Economia social i solidària. Resum

Mida de lletra:

Va ser prou interessant, el ponent en XAVIER TESI. membre del COOP57  Està molt implicat en  projectes cooperatius que ja funcionen. En conseqüència, la seva exposició partia de realitats. Resumint molt, el contingut va ser:

 

 

FINANCES ÈTIQUES.

Sorgeixen de la necessitat de que els diners

Dipositats en una entitat no compleixin objectius no desitjats per part de la societat.

 

OBJECTIUS.

Funcionament com el bancs convencionals però els objectius són ètics, sostenibles i solidaris. Cooperatives: Transformació social, préstecs amb finalitats ètiques.

 

DIFERENCIES ENTRE:

Economia social i solidaria: Objectius en fins socials, produir per viure millor. Organització democràtica. Transparència en la informació.

Economia capitalista. Lucrativa. Jeràrquica.

 

Què es pot fer?.  Evidentment no és fàcil, però cal començar encara que sigui a petita escala. Vàrem compartit que calia començar per fer un consum responsable i comerç just.

Ser conscients del dia a dia, amb petites coses

 

 

Finalment es va donar informació sobre alternatives a les grans empreses:

Banca ètica ( Triodos, Fiare). Som energia. Projecte Pam a Pam. Som connexió, pel que fa a la telefonia. (es pot consultar el web corresponent).El cas de som energia  es va parlar de 24.000 usuaris.

 

Esperem des  de l’associació anar tractant temes que siguin del nostre interès, reals i pràctics.

Us demanem que ens feu arribar les vostres preferències, de manera que ens ajustarem més al que realment es pot tractar.

 

Desembre 2015

Correu electrònic