A- A A+

Logo web

Seminari de Poesia. Grup Debat. Cloenda

Mida de lletra:

           CANÇONS DE REM I DE VELA

XI

Des del llagut es veu el poble franc,

ara que el sol hi bat de cara;

es veu el poble tot pintat de blanc,

ara que el sol no el desempara.

I darrera, el pujol fet de graons,

vestit de vinya retallada i neta;

el poble ran de blau, la vinya al fons

i al cel un xiscle d'oreneta.

Des del llagut es veu tot petitet:

els mariners són com un cap d'agulla,

la campana sospira molt baixet

i cada cep sembla una fulla.

 

Josep Ma. De Sagarra

 

Mentre llegíem aquestes estrofes d'en Sagarra se'ns anava apareixen Port de la Selva amb tota la seva màgia tenyida de blau i blanc.

 

Durant quatre dilluns hem gaudit de la poesia acompanyats de la mà d'en Lluís Calderer. Han estat quatre sessions intenses, plenes d'imatges, símbols, metàfores, símils... Poc a poc, però amb intensitat, hem anat apropant-nos als poetes i al seu llenguatge que si en un primer moment ens ha semblat críptic i incomprensible, a través del guiatge d'en Lluís s'ha anat fent cada cop més proper i entenedor fins al punt que les lectures dels poemes s'han convertit en un plaer compartit per tot el grup. 

Sagarra, Bartra, Guerau de Liost, Papasseit, Riba, Arderiu, Vinyoli, Maragall, ... han estat alguns dels poetes que hem llegit, que ens han obert el seu món i que ens han fet sentir emocions i sobretot el desig de continuar-los llegint. Hem descobert estratègies i recursos per sentir-nos més a prop de la poesia i això ens ha encoratjat a seguir-ne la lectura. 

 

Ha estat molt encertada aquesta activitat organitzada pel grup de debat i també ha estat una sort que hàgim pogut comptar amb la col·laboració d'en Lluís que, tant pels seus extensos coneixements sobre el tema com per la seva capacitat humana i personal, ens ha fet passar unes estones molt agradables. Crec que és un desig compartit per tothom la possibilitat de donar continuïtat a l'activitat. Esperem que el grup de debat faci propostes en aquest sentit! 

 

Hermínia Villà

Correu electrònic