A- A A+

Logo web

El Club de lectura inicia el nou curs

Mida de lletra:

El Club de Lectura està constituït enguany per l’assistència de 15 persones  -s’ha incorporat una sòcia-, com  a resultat de la difusió que vàrem fer a inici de curs.

Ja hem tingut dues sessions.

La primera trobada després de la interrupció de l’estiu va ser informal, no vam fer el comentari en comú de cap lectura, però sí d’aquelles obres que cadascú  havia llegit durant les llargues tardes d’estiu i que ens emocionaren més;  la tertúlia que es generà és la prova més evident que compartir l’experiència ens enriqueix i alhora ens diverteix.

A la segona, que va tenir lloc el passat 14 de novembre comentarem l’obra “Verano” de JM Coetzee, que havíem triat de la proposta de lectures de  Mario Catelli, assessor que ens acompanyarà durant 3 sessions al llarg del curs.

La valoració del assistents va ser en general molt positiva; vàrem descobrir, en molts casos, un autor desconegut, que relata en aquesta obra la seva pròpia autobiografia novel·lada.

L’originalitat del relat radica en que un investigador de l’obra de JM Coetzee, un cop mort aquest, entrevista a cinc persones que van incidir en la vida de l’escriptor de manera més o menys  acusada, presentant-nos a través de les cinc visions la riquesa de matisos d’una personalitat complexa.

  “Ramona, adéu” de Montserrat Roig és la següent lectura per la sessió del 9 de gener. En aquest cas hem volgut retre homenatge a la Montserrat Roig en el 25è aniversari de la seva mort. Alhora l’hem traïda perquè aquesta obra publicada al 1972 per una autora de la nostra generació ens evoca el que llegíem molt de nosaltres en aquells anys de joventut.

 

 

 

 

 

Alicia Plana

Coordinadora Club de Lectura

Correu electrònic