A- A A+

Logo web

Ramona, adéu

Mida de lletra:

A la tercera sessió del Club de lectura del Passat 9 de gener comentàrem l’obra “Ramona, adéu” de Montserrat Roig.

La novel.la narra la història de tres dones barcelonines, de tres generacions d’una mateixa família; com a rerefons de la història personal, l’autora mostra un mosaic econòmic i social de Barcelona des de finals del XIX fins els anys seixanta del segle XX.

La majoria dels assistents del Club havíem llegit l’obra a la nostra joventut, quan la Montserrat Roig contemporània a moltes de nosaltres destacava com a novel·lista i com a defensora del moviment feminista i, segurament per aquestes circumstàncies i perquè d’alguna manera ens identificàvem amb la Mundeta de la tercera generació, teníem un molt bon record de la lectura de “Ramona, adéu”. Ara, passats els anys i amb una altra perspectiva vital, vam coincidir en què la novel·la ens havia en part decebut; les protagonistes, sobretot la Mundeta Ventura està desdibuixada, no són personatges complexos, polièdrics; d’altra banda la narració basada en tres moments històrics diferents que es van alternant fa que la lectura sigui difícil, fins i tot feixuga.

Malgrat tot, els comentaris van ser interessants i com sempre ens van portar per altres meandres de la nostra de joventut i també dels interessos d’avui.

En la propera sessió prevista per al 13 de febrer comentarem la novel·la “Una cuestión personal” de Kenzaburo Oé, i amb aquest cas tindrem amb l’assessorament d’en Mario Catelli.

 Què tingueu una bona lectura!

Alicia Plana

Cordinadora Club de lectura

10 de gener 20

Correu electrònic