Mida de lletra:

Adjuntem la informació que ens ha facilitat la plataforma Debat Educació Pública

 

El passat dissabte 25 de març va tenir lloc a l’Institut Sant Andreu, de Nou Barris, a Barcelona, el Debat extraordinari sobre l'educació pública catalana, un projecte que neix com a alternativa al debat oficialista Ara és demà i que pretén posar el focus sobre l'educació i l'escola públiques i reconduir el debat cap a aquells temes pedagògics, polítics i socials que preocupen a la comunitat educativa que creu en l’educació pública. Aquest correu recull les diferents cròniques que s'han fet sobre el debat extraordinari. Compte en llegir-les, perquè si no vau venir al debat us en penedireu ;-)

El Debat extraordinari a la premsa

El Diari de l'Educació i BTV van estar al Debat extraordinari del passat 25 de març. Això és el que van dir.

 

El demà ja és avui

Crònica del debat de Jaume Carbonell al Diari de l'Educació: "Feia temps que no s'organitzava una trobada d'aquesta mena amb tanta concurrència i diversitat d'actors de la comunitat educativa i dels moviments socials. (...) Una jornada que, sens dubte, marca una maduresa tant amb el format del debat com en les aportacions. (...) Quin contrast amb tants i tants congressos on el públic amb prou feines té temps de fer dues o tres preguntes. I a vegades ni això. La democràcia participativa no es predica sinó que es practica. I no només de manera virtual."
 
Pobresa, condicions laborals o el paper de la pública: altres preocupacions per al canvi educatiu
Notícia sobre el debat de Mònica Bergós al Diari de l'Educació: "El 'Debat extraordinari sobre l'educació pública catalana' recollia algunes de les problemàtiques i reptes que, segons els seus impulsors, han quedat al marge del debat promogut pel Consell Escolar 'Ara és demà'.(...) Davant la “verticalitat” del debat Ara és demà, la jornada reivindicava l’horitzontalitat dels seus participants: col·lectius de docents de diferents nivells i etapes, famílies, entitats culturals i professionals de l’administració i de l’àmbit universitari."
La comunitat educativa es queixa de la creixent competència entre escoles públiques
BTV fa una notícia sobre el debat: "Justament en la setmana que s'ha obert el període de preinscripció a les escoles, el sector educatiu posa sobre la taula en un debat alternatiu a l'Ara és demà una tendència creixent: la competència entre centres educatius públics. Segons la FaPaC i diversos mestres, la competència entre escoles a l'hora de captar nous alumnes és contraproduent ja que provoca segregació."

 

Allò extraordinari del debat

Aquí trobareu la crònica gràfica de com es va coure i organitzar el debat, un debat que ha estat possible gràcies a la gent normal: mares, pares, mestres, professors… persones que volen recuperar l'educació com un dret universal.