A- A A+

Logo web

Passejada de les fonts de Barcelona

Mida de lletra:

Ja hem fet la passejada de les fonts de Barcelona, penúltima sortida d’aquest curs!

Els primers que ens vàrem trobar davant del cinema Comèdia no estàvem gaire segurs que totes i tots els que s’havien apuntat vinguessin ja que encara que no plovia ho podia fer en qualsevol moment, el cel estava completament tapat!

Vàrem esperar els deu minuts de rigor i sí sí ...tothom va anar venint! 26 passejants, rècord d’assistència! Malgrat l’amenaça de la pluja tothom volia gaudir de la trobada.

El temps va anar aguantant i les primeres fonts les vàrem poder veure amb els paraigües encara tancats. I va ser a partir de la font de la plaça de Sant Agustí Vell que la primavera mediterrània es va anar imposant: va començar a ploure! Vàrem anar fent ruta força animats, plovia poquet, però quan vàrem arribar al Born ens vàrem haver d’aixoplugar corre-cuita! 

Indecisions, dubtes, propostes de continuar ... propostes de deixar-ho per un altre dia ... semblava que la pluja minvava un xic ... continuem! Vàrem arribar fins la font de davant de Santa Maria del Mar, no podia ser... no tenia pinta de parar en tot el dia... els peus començaven a estar força xops i hi varen haver algunes compres de paraigües i altra cop roda d’opinions. Pràcticament per unanimitat vàrem decidir acomiadar-nos i continuar la ruta en una altra ocasió, però... oh, sorpresa! just en aquell moment va parar de ploure i mirant enllà del carrer de l’Argenteria vàrem veure al lluny un trosset de cel blau! L’altra cara de la primavera s’imposava, aviat sortiria el sol!   

Doncs sí vàrem continuar la ruta amb ganes i sota l’escalforeta agradable del sol. La ciutat lluïa, tots els carrers feien olor de pluja acabada de caure, que quan vàrem arribar al carrer Hospital, es  barrejava amb les olors de les herbes i plantes de la fira de Sant Ponç. Les fonts eren boniques i la seva història interessant, molts les descobríem tot i haver-hi passat moltes vegades per davant.

I així barrejats entre els turistes i fent fotos com ells de les nostres fonts vàrem acabar la passejada a la Cala del Vermut on ens vàrem acomiadar, ara sí fins la propera i última trobada, degustant un bon vermut!  

Hermínia Villà

 

Correu electrònic