A- A A+

Logo web

Llars de criança per a la petita infància

Mida de lletra:

Aquesta noticia que us envio s’ha publicat  al diari Vilaweb.

Crec que cal parlar-ne, també crec que tenen raó en part. Si s’admet que actualment hi ha la figura de mares de dia cal un control. Evidentment des d’Ensenyament. No descarto, també, des de Serveis Socials i Pediàtric (recalco, també). No és una bona sortida pels infants. Ningú parla de quants adults es fan càrrec d’aquests infants i crec que mai una persona ha d’actuar sola. També ens estranya que la protesta vinguí només de les patronals del sector i no des de les entitats públiques que tenen les Escoles Bressol i Llars d’infants.

                                                                       Montserrat Bastardes.

Aquest és l’article:

“ACN Barcelona.- Les dues principals patronals del sector de les llars d’infants a Catalunya, l’Associació de Llars d’Infants de Catalunya i l’Associació Catalana de Llars d’Infants han demanat aquest dimecres que la Generalitat faci marxa enrere en l’impuls del decret sobre les llars de criança per a la petita infància. En un escrit adreçat a les conselleres d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, les dues associacions argumenten que el projecte de decret no aborda l’atenció a la infància des del punt de vista educatiu sinó ‘purament assistencial’’ i creuen que és pròpia de països que no han sabut crear una xarxa educativa moderna i de qualitat.

Els responsables d’aquestes dues entitats alerten que la futura aplicació del decret pot comportar ‘’la precarietat’’ del servei d’atenció a la infància i consideren que el Departament de Treball ingereix en temes que no són del seu àmbit competencial, sinó d’Ensenyament. En aquest sentit, recalquen que la prestació d’un servei ‘’regular, sistemàtic i continuat a menors de 3 anys’’ és competència del Departament d’Ensenyament i que s’ha d’impartir en una llar d’infants. També consideren que el decret no té ‘’encaix’’ dins el debat educatiu Ara és Demà.Les patronals també recalquen que el terme ‘petita infància’ té un abast determinat i que per tant, nens de 5 anys podrien compartir espai amb nadons. Consideren també que el concepte ‘’lars de criança’’ pot provocar confusió entre les famílies. Per les patronals, el projecte de decret permet que el servei es presti també a establiments, i no només a cases particulars i per tant, permet la ‘’mercantilització’’ dela prestació, allunyant-se de l’esperit propi de les mares de dia. Tampoc no entenen com es pot acreditar l’experiència mínima de dos anys en cura d’infants i no concreta si el titular ha de ser forçosament una persona física o jurídica, així com altres aspectes de caire educatiu.”

Correu electrònic