Homenatge a Ramon Llull. Conferència d'Anna Fernández Clot

Mida de lletra:

Concert i presentació del llibre de poemes del professor jubilat Salvador Arias

Mida de lletra:

Cartell presentació llibre Salvador Arias 

Sortida a Nulles i Montferri amb els Jubis

Mida de lletra:

Hola!

El divendres 18 de novembre el Jubis hem organitzat una sortida per conèixer el celler de la cooperativa de Nulles obra de l'arquitecte César Martinell
Celler de Nulles
 
 
i l'església de Ntra. Sra. de Montserrat a Montferri obra del deixeble de Gaudí Josep M. Jujol
Esglèsia Montferri
 
Sortirem a les 9 h. del pàrking de l'estació de Vilafranca. Hi anirem amb cotxes particulars, els que tingueu places lliures al vostre cotxe podeu comunicar-ho al moment de fer l'inscripció.
Primer farem la visita guiada al celler de Nulles, que inclou el tast de dues varietats de vins.
Després anirem a Montferri per visitar l'església de la Verge de Montserrat.
Dinarem al restaurant Ull de llebre de la Bisbal del Penedès.
Aquesta excursió està oberta a tots els Jubis i acompanyats, el preu és de 25 € que inclou les visites i el restaurant. Per inscriure's només cal contestar aquest correu.
Esperem ser una bona colla, si no has participat mai en una de les sortides que organitzem és una bona ocasió per conèixer-nos.
 
Si voleu anar a l'excursió, teniu temps per a apuntar-vos fins el dilluns dia 14 de novembre. Es pagarà durant la sortida. Ho podeu fer directament enviant un missatge a ;
                          Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
Anima't a venir!

Jornada Marta Mata. Dissabte 19 de novembre

Mida de lletra:

Amics i amigues,
us recordem que la Jornada Marta Mata, que enguany li dediquem a ella com a pedagoga renovadora de l’educació al segle XX i començament del XXI, serà el dissabte 19 de novembre.
Podeu veure el programa en aquest enllaç, on també us podreu inscriure.
http://www.fundaciomartamata.org/actfagm/jornades/IX%20Jornada/IX-Jornada.pdf

Us el comento una mica:
1.El visionat del documental ens mostra aquesta mestra de mestres parlant d’educació, d’escola pública, de com els infants i els joves han de ser al centre de l’educació, de com cal renovar l’escola, de la responsabilitat de l’administració en aquesta renovació, de la participació de tota la comunitat educativa a l’escola, etc.

2.La presidenta de la Fundació Marta Mata Garriga, M. Assumpta Baig, així comi Helena Juárez i Patricio de Blas, que van treballar amb ella al Consejo Escolar del Estado, parlaran de la seva experiència al costat de la Marta, en moments diferents, del perquè es va dedicar a la política, de la participació, del treball en equip, de com va transformar el Consejo Escolar del Estado, tot i que no va poder acabar aquesta transformació perquè la mort la va sorprendre mentre ho feia...

3.Les tres mestres que presentaran les seves experiències a la tarda, pertanyen successivament a l’escola bressol, primària i secundària. Experiències interessants i reeixides,  d’acord amb la línia renovadora de Marta Mata, i altres mestres i pedagogs.

4.Joan Soler, catedràtic de pedagogia de la Universitat de Vic, que clourà la Jornada, és la persona que ha estudiat més profundament el pensament pedagògic de Marta Mata.  A més d’escoltar el que ens dirà, es pot llegir amb més detall la introducció que, juntament amb Núria Simó –també de la Universitat de Vic- va fer al llibre Per avançar en Educació, editat per Eumo Editorial l’any 2010, que inclou articles i conferències de Marta Mata, i que us podreu emportar el dia 19, sense cap càrrec.

Esperem la vostra participació.
Gràcies per la vostra atenció.
Ben cordialment,
M. Assumpta Baig
Presidenta de la FMMG