Presentació Invariants pedagògiques
Aquest grup de treball pretén reflexionar sobre la pràctica pedagògica més habitual i pensar quines de les coses que fèiem quan estàvem en actiu no s’haurien de perdre (segurament adaptar).
Aquest grup de treball pretén reflexionar sobre la pràctica pedagògica més habitual i pensar quines de les coses que fèiem quan estàvem en actiu no s’haurien de perdre (segurament adaptar).
PER ON PASSA LA CIÈNCIA? HI HA NOVETATS QUE SERAN DETERMINANTS PER LA HUMANITAT?QUÈ PODEM APRENDRE?.
Dimarts, 7 de Febrer, vam poder gaudir de la conferència que la Sra. Sònia Fernández Vidal ens va fer per introduir-nos en el món de la "física quàntica". D'entrada ens digué que la història de la ciència ha anat evolucionant paral.lelament a la història de la humanitat i per tant existeix un pont inexorable entre humanisme, ciència i filosofia.
Va anar desgranant les diferents visions de com s'ha entès la ciència al llarg del temps. Des de la visió cosmològia de l'Antiga Grècia, la concepció ideològica defensada per l'església durant segles, fins l'aparició d'una nova visió del cosmos a patir de Galileo i Newton. S'arriba al segle XIX, conegut con "el segle de la raó" i de la "certesa científica", i a principis del segle XX apareixen certes anomalies sobre allò que s'explicava con a cert.
A partir d'aquí, el món científic s'hagué de plantejar un canvi de paradigmes, i crear una nova disciplina científica on es pogués qüestionar quasibé tot...Era l'única manera que la ciéncia podia continuar evolucionant. Desapareixien els límits.
Ens va fer participar en un parell d'experiències que encara va fer més viva la seva intervenció i sobretot, ens vam quedar amb ganes de saber-ne més.
ATENCIÓ!!!
PROPERA ACTIVITAT del Grup de Debats.
Canviarem radicalment de temàtica. Fins ara hem tractat l’àmbit de les humanitats, literatura, història i pensament.
Vam començar amb quatre sessions de poesia. Actualment estem acabant ja el seminari sobre Ramon Llull, (al Web trobareu informació de les sessions:
Context històric. Pensament filosòfic. Obra literària
De manera que seguim, però ens passem al camp de la ciència. Després de llegir en el grup de debat el llibre “Esmorzars amb partícules” i haver fet la visita al Sincrotró Alba, veiem necessari que alguna persona experta en ciència, tal com ho és, la Sra, Sonia Fernández-Vidal autora del llibre citat, vingui a fer-nos un petit tast és a dir:
PER ON PASSA LA CIÈNCIA? HI HA NOVETATS QUE SERAN DETERMINANTS PER LA HUMANITAT? QUÈ PODEM APRENDRE?.
Són temes força àrids que de la mà d’una científica del camp de la física i gran difusora, ens en pot fer gaudir.
Això serà :El proper dimarts 7 de febrer. A les 10 h.
Al CRP Ciutat Vella. Placeta del Pi,2
Si teniu curiositat i us plau llegir el llibre, us el recomanem.
“Esmorzars amb partícules” la ciència com mai no s’ha explicat. Sonia Fernández –Vidal.Ed.ROSA DELS VENTS.
Aquesta activitat és oberta a tohom i no cal fer inscripció.
Grup de Debats
Activitat oberta, no cal inscripció.
US HI ESPEREM. MOLT SEGUR QUE EN GAUDIREM.
Aquest dilluns, 12 de desembre, el professor de filosofia, senyor Salvador Codiana, ens va fer una fantàstica exposició sobre Ramon Llull i els antecedents ideològics del seu pensament. Aquest recorregut va començar amb Plató i va anar seguint amb Aristòtil, Agustí d'Hipona i Joan Escot, com uns dels més influents. També va fer referència sobre com el pensament musulmà, sufisme, el judaisme i la càbala, són presents en el seu pensament.
Vam acabar amb ganes de sentir la segona xerrada que ens farà el proper 9 de Gener, i a la que estem tots convidats.
1.- Arribada al Sincrotrò
2.- Interior amb el gruia.
3.- Primeres explicacions
4.- Monocromador de doble cristall de silici
5.- Anell d'emmagatzematge
6.- Interior del Sincotrò