Històriques de grups

Històriques grups

Consell dels savis. MHC

Mida de lletra:

Des del Museu d’Història de Catalunya ens han fet una demanda de voluntaris que volguessin col·laborar en el seu projecte d’Història Viscuda anomenat “El Consell dels savis”.

Es tracta d’una activitat que es desenvolupa per les escoles del nostre país o al mateix museu des de fa uns 15 anys

El grup de persones que formen aquest col·lectiu expliquen en primera persona als escolars com van viure diferents moments històrics des del punt de vista polític, social, laboral, cultural, de vida quotidiana…

Aquesta col·laboració implicaria una dedicació d’un matí al mes aproximadament.

Trobareu més informació a:

http://www.mhcat.cat/activitats/historia_viscuda

Si hi hagués força gent interessada podríem pensar en fer una reunió informativa

FILMCLUB

Mida de lletra:

De cara a trobar vies per el vostre suport i difusió entre els membres de RELLA us comentem un parell de temes importants de cara a la logística.

Calendari:

L’objectiu del projecte es començar el Setembre 2015. Tot i així com es un projecte recolzat per la UE, ens demanen que comencem l'activitat el 3erT.

Sabem que es complicat arrancar el 3erT i per això hem plantejat fer lo següent:

 • Fer un “tastet” de 1, 2 o 3 sessions amb màxim 10 interessats durant el 3er Trimestre.
 • Utilitzar el “tastet” a mode de laboratori per aprendre i dissenyar un "vestit a mida" de cara al curs vinent.
 • En paral·lel fer difusió del projecte per arrancar el Setembre 2015
 • ABRIL

Per tant el calendari quedaria establert de la següent manera:

                      Trobada amb màxim 10 interessats que vulguin participar en el mini-pliot 3er TRIM

 • ABRIL/MAIG/JUNY

                      2 o 3 Cinefòrums amb participants mini-pilot 3er TRIM

                      Fer comunicació projecte de cara a convèncer a voluntaris i centres educatius per participar al 1er TRIM any 2015/2016

 • JUNY/JULIOL

                      Trobada amb interessats en arrancar el projecte al SET 2015

 • 1er TRIM 2015/2016

                      Arrancar el Projecte amb un nombre més ampli d'escoles.

El nostre objectiu és que el projecte sigui útil per l'ecosistema educatiu i per això creiem que aquest calendari s'adaptaria millor.

Per tot això seria de gran ajuda si RELLA pogués recolzar el projecte de les següents formes:

 1. Ajudant-nos a trobar 1 o 2 voluntaris per participar en el tast/laboratori d'aquest 3er TRIM.
 2. Fent difusió de cara a l'inici del 1er TRIM 2015/2016
 3. Buscant vies de sinergies de futur de cara a fer un projecte més sòlid i crear una eina que quedi per al sistema a educatiu i no tan sols un projecte PILOT.

Adjuntem un resum del projecte i alguns materials del projecte del Regne Unit, s'està fent la versió en Català i adaptada a la realitat local, però encara no estan llestos.

FILMCLUB es una plataforma de pel·lícules per a l’educació

la 1era Comunitat física i virtual de Cineforums per a joves

El projecte està agermanat amb el projecte FILMCLUB UK http://www.filmclub.org/ , actualment INTOFILM  www.intofilm.org/ que va néixer fa 7 anys al Regne Unit.

Un parell de vídeos que van molt bé per entendre el projecte:

Després de la bona experiència al Regne Unit (estan a vora de 7000 escoles), la Unió Europea vol reproduir el projecte a diferents països.

Des de la nostra Associació Educativa i Cultural ens hi varem sumar per implantar el model d'èxit adaptant-lo a les realitats i necessitats del ecosistema educatiu de Catalunya.

Els objectius del projecte a Catalunya són:

                      amb una ACTIVITAT ATRACTIVA: VEURE PEL·LÍCULES

 • Desenvolupar competències dels ciutadans del segle XXI

                      Utilitzant la màgia de les PEL·LÍCULES per  treballar l’educació EMOCIONAL, VALORS, COMUNICACIÓ

 • AUGMENTAR VINCLES ENTRE MESTRES, FAMÍLIES I JOVES

                      GENERANT UN ESPAI DE TROBADA I DE DIÀLEG DIFERENT

Per això estem creant: la 1era Xarxa online i offline de Cinefòrums per a joves.

 • Recolzant la creació de cineclubs a les escoles i espais de joves com a activitat lúdica per veure pel·lícules i fer-ne debats.
 • Creant una plataforma VoD Online de Films per educació.
 • Amb una biblioteca de Guies per a mestres i famílies
 • Trobades amb professionals del sector
 • I tallers de creació audiovisual.

En paral·lel FILMCLUB promou

Durant el PILOT es farà una avaluació a càrrec de la UAB per estudiar el millor encaix del projecte a les necessitats de l'ecosistema educatiu.

Europa ens ha donat l'aprovació al projecte PILOT i part del finançament i ara estem arrancant el projecte i buscant la part del finançament local.

El projecte serà gratuït per als CENTRES i necessitem doncs trobar institucions públiques i privades que es vulguin sumar al projecte.

L'Espai Jove de la FEPA

Mida de lletra:

Donem difusió a aquesta petició. Si us interessa, us poseu en contacte directament amb l'entitat, però us demanem que ho feu saber a la coordinadora actual del Grup de Voluntariat, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Al barri de Les Corts (Plaça de la Concòrdia) la FEPA (Federació entitats projectes i pisos assistits per a jovent extutelat),  tenim l'Espai Jove, un espai gestionat juntament amb l'Area de suport al jove extutelat (DGAIA). 

 

Entre d'altres espais, hi tenim l'Espai d'Estudi, un espai on els joves vénen a estudiar i fer deures, i ens caldrien voluntaris per ajudar-los a fer els deures. 

La demanda més clara per matèries és l'anglès i les mates. (nivell d'ESO, GM, GS o Batx) Però tenim varietat de demandes.

 

Espai Jove FEPA Barcelona

ESPAI CABESTANY

C/ Cabestany, 19

93 554 42 90/96

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Espai Social Barcelona-Verneda

Mida de lletra:

Donem difusió a aquesta petició. Si us interessa, us poseu en contacte directament amb l'entitat, però us demanem que ho feu saber a la coordinadora actual del Grup de Voluntariat, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


L'objectiu del taller de català és reforçar aspectes ortogràfics i gramaticals de la llengua catalana amb persones grans que ja tenen una noció de català.

El taller s'imparteix els dilluns de 17 a 18h a l'espai Social La Verneda (c/Treball, 213). Actualment, el taller l'imparteix una professora de català jubilada i per motius personals només es podrà quedar amb nosaltres fins el mes de Desembre.

Qualsevol persona interessada en donar un cop de mà a partir del mes de gener, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Associació Educativa Integral del Raval

Mida de lletra:

Donem difusió a aquesta petició. Si us interessa, us poseu en contacte directament amb l'entitat, però us demanem que ho feu saber a la coordinadora actual del Grup de Voluntariat, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 


 

Associació Educativa Integral del Raval

Sóc la Carme Bohera, mestra jubilada.Treballo com a voluntària dues tardes a la setmana a l'Associació Educativa Integral del Raval, a l'espai que en diem Aula Oberta. És un espai on vénen joves que viuen al Raval des de 3r d'ESO fins a 2n de Batxillerat a fer els deures, fer treballs i preparar examens de l'institut. En aquest espai els joves poden venir de dilluns a dijous de 17 a 20h.

 

Els adults que els ajudem som un parell de persones que hi treballen i mestres i profes d'institut jubilats, i algun estudiant. Intentem fer grups de treball i a la vegada donar-los una atenció personalitzada.

 

En aquest moment tenim un "forat" en l'àrea d'anglès. Necessitaríem un/una profe d'anglès que vingués els dilluns, de 17 a 20

Val a dir que l'ambient és molt agradable en l'àmbit dels educadors. Els joves no són complicats, és un centre on hi vénen voluntàriament. L'únic és que són de moltes ètnies diferents, alguns d'ells amb dificultats per entendre el català o el castellà.

 

No cal dir que si hi ha alguna persona que no domina l'anglès però que té ganes de venir a col·laborar serà molt ben rebuda. El centre també té un espai de mitjans i petits, en un altre local i en la mateixa franja horària

La web és en construcció, però en aquesta pàgina podeu veure-hi una mica el perfil

http://www.bcn.cat/barcelonainclusiva/ca/fitxa_associacio_educativa_integral_del_raval_365.html

Subcategories