Històriques de grups

Històriques grups

Demanda dels Serveis Comunitaris Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials

Mida de lletra:

Demanda dels Serveis Comunitaris Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials

Des d'aquesta entitat es gestionen llars amb suport per a persones amb algun tipus de problema o dificultat en salut mental.

Sol-liciten un voluntari o voluntària per fer un suport escolar (llengua catalana, llengua castellana i mates, hàbits d’estudi i mètode) a un jove de 20 anys que preveu reprendre la seva formació de cara el proper curs escolar. En aquests moments el jove mostra un adequat nivell d’autonomia personal, vinculat als seus referents sanitaris i a un servei de rehabilitació.

La dedicació del voluntari/a seria d'un dia a la setmana.

En el suposat que hi estigueu interessats i voleu més informació, podeu contactar amb:

Marisa Garcia Duran 933248891

Can Vidalet. Un nou repte

Mida de lletra:

Enguany 4 sòcies de Rella hem començat una nova col·laboració de voluntariat al centre d'esplai Can Vidalet. Començar una nova activitat  de voluntariat sempre és un repte!

 

 

Can Vidalet, és un centre d'esplai que pertany a la Federació Catalana d'Esplais i està ubicat a l'Hospitalet. Acullen un elevat nombre d'alumnes dels CEIPS i IES de la zona, molts d'ells de famílies nouvingudes que tenen dificultats per atendre i ajudar els seus fills i filles en la seva escolaritat. Com tots aquests centres, l'acollida que fan dels infants i adolescents és molt extensa i variada: els socialitzen, els ofereixen un espai de trobada per jugar, fer deures, berenar, .... els organitzen colònies i convivències, ... els donen suport en les diferents problemàtiques que es plantegen, .....

D'aquesta feina tan complexa se n'ocupen joves motivats per l'educació i per les necessitats que quotidianament plantegen els infants que assisteixen al casal. La nostra feina de voluntàries consisteix a donar un cop de mà a tots aquests monitors i monitores que cada dia es troben amb els nens i nenes i que incansablement treballen per fer-los avançar tant a nivell personal com d'estudi. La nostra aportació és ben petita comparada amb la dedicació d'aquests joves! però satisfactòria i molt compensadora. El coneixement i la relació que comporten les estones que estem amb ells i elles parlant de didàctica, de resolució de conflictes, de tècniques d'estudi, de diferents maneres d'ensenyar i aprendre, ....engrandeix el nostre bagatge de mestres i ens fa aprendre coses noves.

Abans he dit que començar una nova activitat de voluntariat és un repte, i tant que ho és!   entendre les seves necessitats i intentar de donar-hi resposta, el dubte de si sortirà bé o no el que hem preparat, conèixer-los i establir-hi relació. ... Tot plegat és el que ens continua estimulant i motivant un cop jubilades!

 

Hermínia Villà

Xerrada Banca ètica

Mida de lletra:

Benvolgudes i benvolguts

Ens plau convidar-vos a la xerrada que hem organitzat sobre la Banca Ètica.

El tema el desenvoluparà l'associació FETS que es dedica a promoure el finançament ètic i solidari al nostre país.

 

Aquesta presentació forma part de la demanda que FETS ha presentat al nostre grup de voluntariat per difondre els valors de la Banca Ètica als alumnes de Secundària. Les persones interessades a col·laborar-hi us hi podreu apuntar.

 

Oferim, doncs, a tots els socis i sòcies de RELLA  i a d'altres persones interessades no sòcies, aquesta xerrada sobre el sistema de finances ètiques amb el guió següent:

Primera part a càrrec de David Díaz Quijano i Barbero, economista i vicepresident de  FETS

- Què és el Sistema Financer ètic?

- Diferències amb el sistema financer tradicional

- Què és la Banca Ètica?

- Quines alternatives de Banca Ètica tenim al nostre abast?

 

Segona part a càrrec de Martí Boneta, mestre, tècnic del Departament d'Ensenyament i president de OIKOCRÈDIT

- Les Finances ètiques a l'aula

- Com educar els nostres alumnes en aquests valors

 

Lloc: local de l'associació FETS, carrer Casp 43

 

Acta Grup Voluntariat. Març de 2014

Mida de lletra:

Acta 4 grup de voluntariat                                                                        dijous 6 de Març 2014

Assistents: Carme Mundet, Pepa Carreras, Rosabel Casajuana, Hermínia Villà, Dolors Marlet, Monste Sala, Magalí Serra

 

Temes a tractar

1. acabar d'organitzar la xerrada sobre la Banca Ètica
2. coordinació del grup de voluntaris que col·laboren en els CRAES
3. nova col·laboració amb la Fundació Alba

4. informació sobre la col·laboració amb can Basté

5. informació sobre la col·laboració amb can Vidalet

6. posada al dia sobre el projecte ÈXIT

7. recepció de dues noves demandes de voluntariat

 

1. La xerrada oberta  sobre la banca ètica està programada per  dijous 3 d’abril. Falta que des de FETS ens confirmin la data, però de moment no hi ha hagut manera de contactar amb la Nina. Convindria aconseguir-ho per poder fer la convocatòria a Rella el 17 de març. Es tracta que hi hagi temps d’apuntar-se i poder tancar el termini una setmana abans de la xerrada, que és com s’ha decidit des de la Junta. L’Hermínia seguirà intentant contactar Fets per concretar la data i també per completar les dades dels ponents. La Rosabel serà qui en farà la presentació el dia de la xerrada.

 

2. Degut a diverses causes últimament no tenim informació sobre la feina que estan realitzant el grup de voluntaris dels CRAE. L’Hermínia ha parlat amb la Maria Altissent que serà la nova coordinadora i que aviat començarà a passar-nos la informació. Ho farà via internet ja que els dies que ens trobem el grup de voluntariat ella està a la Fundació Alba.

 

3. La Carme Mundet informa sobre la nova etapa del treball al Besós. Segueixen fent català per a nouvinguts, però ara ho fan a l’escola d’adults Martinet de nit. Ara també hi ha un grup de conversa en castellà per a senyores grans (se'n farà càrrec la Maria Altissen). A aquesta escola hi ha molt bones condicions per treballar i estaria bé informar-ne a Rella, ja que si hi hagués més voluntaris s’hi podrien tirar endavant altres activitats molt útils i necessàries per al barri.

 

4. Informació sobre la col·laboració amb can Basté. Es tracta d’alfabetització d’adults. Persones no alfabetitzades de diferents països aprenen a llegir i escriure en castellà alhora que aprenen la llengua. Hi estem treballant l’Albert Solà, la Glòria Pi i la Magalí Serra de Rella i l’Alfons Formariz que és qui ara ho ha de deixar.  Seguim el programa que es feia fins ara, inspirat en idees de Paulo Freire.  Tan l’Alfons com els que ens hi hem incorporat ara veiem que cal anar adaptant aquest programa a les necessitats del grup. Veiem que pot ser interessant parlar amb les persones que estan treballant amb adults a Martinet de nit per intercanviar experiències.

 

5. A can Vidalet ja s’ha fet una primera sessió de formació als monitors que hi fan reforç escolar. S’han fet dos grups, d’acord amb les demandes que havien fet els monitors: a un s’hi han tractat aspectes didàctics, metodològics i de currículum i a l’altre, resolució de conflictes, motivació i autoestima. S’ha seguit pràcticament el mateix esquema metodològic que utilitzem a la formació al programa Èxit: a partir d’uns casos concrets, es fa una reflexió, es posa en comú i se’n treuen unes conclusions per a millorar la pràctica educativa i per sentir-se més segurs i a gust amb la feina que s’està fent.

Està previst repetir aquests continguts, intercanviant els grups i també altres sessions per a tractar altres temes que ens han demanat. Un d’ells és “tècniques de relaxació” que proposem a la Dolors Marlet si el podrà fer ella, i accepta.

 

6. Sobre el programa Èxit, la nostra col·laboració ja es va acabar el curs passat, però no ens hi hem desvinculat del tot. Enguany ja han sigut els formadors que vam formar l’any passat els que han fet la formació als companys grans. S’ha fet una jornada d’avaluació/seguiment i la valoració ha sigut positiva. El Consorci proposa fer una trobada amb els coordinadors de centre sobretot per parlar de la delimitació de rols.

7. Noves demandes

7.1. L’Anna Briongos, de la Fundació Bayt al-Thaqafa ens va fer la demanda de persones per a fer reforç escolar (ajudar a fer deures) sobretot per a estudiants de 14 a 16 anys.

La Fundació Bayt al-Thaqafa és una entitat sense ànim de lucre que treballa amb immigrants d'origen arabomusulmán des de 1974.

Com que coneixem la trajectòria de l’Anna Briongos com a viatgera a Pakistan, Índia i altres països d’orient, en parlem una mica i ella es mostra oberta a qualsevol col·laboració que li demanem en aquest àmbit.

7.2. El Joan Antoja de la cooperativa ISOM del barri de Llefià de Badalona també demana persones per a fer reforç escolar al centre obert que s’inaugura dilluns que ve.

Aquest centre obert vol ser un espai de reforç socioeducatiu per a nenes i nens de 6 a 12 anys. Aquests infants els arriben derivats de serveis Socials. Comencen amb un grup de 20 nens i nenes i dos monitors. El treball està orientat sobretot a l’autonomia. Se’ls ofereix, durant tres hores,  un espai tranquil i unes persones que els poden donar un cop de mà a l’hora de fer les seves tasques. A l’arribar berenen, de 6 a 7 fan deures i després jocs tipus esplai, jocs dirigits que treballen valors.

Proposem al Joan que miri de posar-se en contacte amb mestres jubilats de Badalona. Podria fer-ho a través dels EAP. Nosaltres també estem interessats en saber si a Badalona existeix algun grup de mestres jubilats per a col·laborar amb ells i convidar-los a participar a Rella.

Acceptem les dues demandes i, com sempre, en demanem la seva concreció en un petit resum que en faciliti la difusió a Rella.

La propera trobada serà el dia 24 d’abril

Acta Grup Voluntariat. Febrer de 2014

Mida de lletra:

Acta 3 grup voluntariat                                                                                                 dijous 13-2-14

 

Assistents: Rosabel Casajuana, Remei Grau, Hermínia Villà, Montse Sala, Carme Mundet, Magalí Serra i Mª Josep Oliver.

Mª Josep Oliver és membre de Rella, companya d’equip de la Joana Alegret i està interessada a col·laborar amb el grup de voluntariat.

 

Temes tractats a la reunió:

. La Joana Alegret informa sobre el seu projecte

. Seguiment de la demanda de FETS (Finançament  Ètic i Solidari)

. Seguiment del projecte d’assessorament als monitors de can Vidalet

. Nova demanda:  Fundació IDEA

 

- La Joana Alegret  informa de la marxa del seu projecte d’Intervenció Conjuntiva:  ha fet arribar a l’EAP un resum de la seva activitat explicant les condicions per acceptar i per excloure una demanda.  Participa en el Forum Interxarxes i està en contacte amb el Prat per si hi ha derivacions, però de moment no n’ha rebut cap.

Pensem que se’n podria fer difusió a can Vidalet  i també contactar amb el SEETDiC(Serveis educatius específics per a l’alumnat amb transtorns generalitzats del desenvolupament i la conducta)

La Joana també ens informa que farà una conferència sobre Intervenció Conjuntiva el mes de maig a la Fundació Eulàlia Torres. Li demanem que ens enviï  la convocatòria i la farem arribar a Rella.

 

- L’Hermínia explica que ha parlat amb la Nina de FETS i que proposen fer una xerrada informativa dirigida a tots els membres de Rella. Lloc on vulguem i dia a negociar. Proposem l’última setmana de març o la primera d’abril, al seu local.

 

- L’Hermínia també informa de la marxa de l’assessorament a can Vidalet. La primera sessió ha anat molt bé i en seguiran algunes més. Fa l’observació que els monitors tenen una bona formació tan teòrica com pràctica i això fa que l’assessorament sigui encara més profitós.

 

- Fundació IDEA. David Rodríguez, director del centre d’acollida CODA 2 ens explica que treballen amb el servei d’educadors del Departament de Benestar i Família. Tenen nens i nenes provinents del servei de retirades d’infants de la Fiscalia de menors. El Petit  CODA acull a nens i nenes menors de 12 anys, el CODA 1 a nois de 12 a 18 anys i el CODA 2 a noies de 12 a 18. La demanda que fa a Rella és la següent:

. Persones per a fer reforç escolar en general, però sobretot per a les matèries en les quals pot ser més difícil que els educadors estiguin prou preparats (com matemàtiques de batxillerat)

. Persones per a fer formació als educadors, sobretot en els aspectes més didàctics.

Valorem positivament la demanda i li demanem que ens faci un petit resum del projecte que inclogui la concreció de la demanda.

 

Decidim la data de la propera reunió: 6-3-14

Subcategories