Històriques de grups

Històriques grups

Acta Grup Voluntariat octubre 2013

Mida de lletra:

Assistents: Pepa Carreras, Rosabel Casajuana, Magalí Serra, Remei Grau, Simona Barber, Josep Gargallo, Carme Mundet, Hermínia Villà 

 

Temes que hem tractat:

1-Valoració actual dels projectes

2- Comunicació del grup i de l'associació: Facebook i web

3-Valoració de la proposta de col·laboració de l'esplai de Can Vidalet

 

1-Valoració actual dels projectes

Programa Èxit

Tot i que no hi havia el grup sencer de voluntaris que hi col·laboren, hem fet una primera valoració de la feina feta fins ara. Després de 3 anys de col·laboració en aquest programa  sembla que la nostra feina està força acabada. El curs passat vàrem basar el nostre assessorament en la formació dels referents i coordinadors de zona que són els que han de desenvolupar la tasca d'assessorar als amics i amigues grans. En aquests moments s'ha valorat com a positiu i necessari que realitzin amb autonomia la seva tasca d'ajuda i assessorament i que en algun cas molt concret que ho valorem necessari, fem alguna conversa amb els referents que ho demanin. Ara, doncs, esperem la resposta del Consorci tal com ja vàrem quedar en l'avaluació que es va fer a finals del curs passat.

 

Projecte de la DGAIA

De moment està parat en espera que la senyora Sílvia Gard de l'Administració es posi en contacte amb la DGAIA per començar el curs.

 

Fundació Alba

Es torna a reprendre el voluntariat en aquest projecte que s'havia parat durant un curs per qüestions personals. Es demanarà més voluntaris per tal de fer un equip d'unes 4 o 6 persones per tal de poder atendre més satisfactòriament les necessitats d'aprenentatge de la llengua. 

 

Projecte d'intervenció conjuntiva de Joana Alegret

La Joana ha anat treballant en el seu projecte per fer-ne difusió i fer contactes. La seva activitat s'ha centrat en establir contactes a Interxarxes d'Horta-Guinardó, fer xerrades per explicar el seu projecte a professionals interessats i també ha connectat amb l'UB per participar en una recerca, guiada per professionals de la Universitat, relacionada amb la mediació entre família i escola. Referent a aquest últim punt s'ha acordat signar un contracte de col·laboració entre la Universitat i Rella. En la recerca hi podran participar llicenciats de psicologia, pedagogia, psicopedagogia.... i també es farà extensible als socis de la nostra associació perquè s'hi apuntin els que hi estiguin interessats.

 

2- Comunicació del grup i de l'associació: Facebook i web

S'ha informat dels canvis que s'estan realitzant quant a la web de l'associació i també de la difusió que se'n fa a través del Facebook. S'ha vist molt necessari torna a activar la informació del grup de voluntariat a tots els socis i sòcies per tal d'aconseguir que s'engresquin a col·laborar en els diferents projectes.

 

3-Valoració de la proposta de col·laboració de l'esplai de Can Vidalet

S'ha tornat a valorar la demanda com a molt interessant i s'ha fet la proposta de fer una trobada amb els organitzadors de l'esplai i els voluntaris de Rella per establir una col·laboració ambdues parts. En aquesta trobada també hi assistiran mestres del Casalet de l'Hospitalet.

 

Propera trobada: dijous 21 de novembre de 10 a 11 del matí al CRP d'Horta-Guinardó

Hermínia Villà

Nou centre obert a Llefià. Demanda Voluntariat

Mida de lletra:

Donem difusió a aquesta petició. Si us interessa, us poseu en contacte directament amb l'entitat, però us demanem que ho feu saber a la coordinadora actual del Grup de Voluntariat, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Nou Centre Obert a Llefià (Badalona)

El juny de 2012, la Cooperativa ISOM va contactar amb La Formiga amb la  intenció de crear aliances amb una entitat referencial al territori  però, com que La Formiga ja no funcionava com a associació, alguns dels  professionals es van implicar per endegar un centre obert. Al cap d'un  any i mig han passat a formar part de la cooperativa ISOM i està previst  que el proper mes de març inaugurin el nou centre obert. Aquest centre  pretén ser un espai socioeducatiu integrat en la comunitat i de  referència al territori i a la ciutat de Badalona. Volen oferir  activitats de suport escolar, lúdiques, seguiment socioeducatiu,  acompanyament i treball amb famílies, espai familiar per a famílies amb  nens i nenes de 0-3 anys i, també, activitats durant les vacances  escolars. 

Les persones responsables d'aquest centre obert demanen la col·laboració de mestres jubilats per donar suport a la tasca de reforç escolar per a aquests nens i nenes.

Qui hi estigui interessat que es posi en contacte amb: 

Gemma Bonsoms

C/ Europa, 2   08914 Badalona

Telf. 934085977

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

www.isom.cat

 

Fundació Bayt al-Thagafa

Mida de lletra:

Projecte de reforç escolar per adolescents

A la Fundació Bayt al-Thaqafa treballem amb adolescents immigrants de 15 a 18 anys que estan duent a terme una formació reglada, donant-los suport en les assignatures escolars.

L'objectiu és facilitar un espai d'estudi ja que són joves que tenen  moltes dificultats amb la llengua i en adaptar-se al sistema educatiu de forma normalitzada i les seves famílies no els poden donar aquest suport.

Busquem persones amb coneixements acadèmics suficients per ajudar-los a fer els deures, a nivell d'ESO, Batxillerat i graus mitjos.

El projecte es porta a terme al carrer Princesa, 14  els dimarts, dimecres i dijous de 17 a 19h.

Telèfon de contacte: 93.319.88.69 ( Meritxell Balsells o Mireia Romero)

E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Projecte del casal de tarda

A la Fundació Bayt al-Thaqafa treballem amb infants i adolescents immigrats, que es troben en l’etapa educativa de primària (6 a 12 anys) i primer i segon d'ESO (12 a 14 anys).

L'objectiu del casal de tarda és generar un espai de reforç escolar per donar un suport en l’adaptació al sistema educatiu i crear un espai de lleure en valors.

Busquem persones amb experiència en l'àmbit d'infància i adolescència tant de lleure com d'escola formal amb motivació, iniciativa i ganes per tirar endavant el casal.

El projecte es desenvolupa al carrer Princesa, 14 1r els dimarts, dimecres i dijous de 17 a 19h.

Telèfon de contacte: 93.319.88.69 ( Meritxell Balsells)

E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Acta grup de voluntariat. 21-11-13

Mida de lletra:

Assistents: Dolors Marlet, Rosabel Casajuana, Remei Grau, Hermínia Villà, Montse Sala, Carme Mundet, Magalí Serra

 

En aquesta trobada del grup de voluntariat hem realitzat bàsicament la valoració de tres demandes.

Demanda de Nina González de FETS (Finançament Ètic i Solidari: www.fets.org) Ens ha explicat que aquesta associació vol fer conèixer i promoure el finançament ètic i solidari al nostre país. Un dels seus objectius és la sensibilització sobre aquest tema. I un dels àmbits on treballen és l’educació. Han creat un material de divulgació sobre les finances ètiques dirigit a diverses institucions entre elles a instituts de tot Catalunya. A més d’alguna publicació escrita, en el seu projecte proposen un taller de teatre i un joc interactiu, dirigits a diferents nivells d’educació secundària, que acostumen a acompanyar d’una xerrada. La demanda que ens fan és la nostra col·laboració a les xerrades. De fet, la persona que les està fent ho haurà de deixar i s’ofereix a fer la formació als qui el substitueixin i tot l’ajut i seguiment que calgui. Veiem que aquesta formació seria indispensable per a les persones que hi volguessin col·laborar. De tota manera, ho trobem tan interessant que, a més, decidim proposar al grup d’activitats una xerrada informativa oberta a tothom. Pensem que això ajudaria a que s’apuntés més gent com a voluntaris en aquest projecte. Valorem positivament la demanda.

 

Demanda d’Encarnació Molina de 9 Barris Acull (www.9bacull.org) Ens parla de les activitats que es fan als Tallers d’Acollida, totes elles molt interessants, i ens explica els seus objectius. Es fan classes de llengua catalana i castellana, cuina, costura… Van dirigides bàsicament a persones nouvingudes, però obertes a tothom per tal de facilitar la integració. També s’ha creat una Xarxa d’Intercanvi de Coneixements on les persones poden oferir-se per fer de mestres d’allò que saben fer i que creuen que pot interesar a altres. La demanda que ens fan és de persones per a l’alfabetització d’adults. Valorem positivament la demanda.

 

Demanda d’Elisabet Vinagre de Fundació Catalunya-La Pedrera (www.fundaciocatalunya-lapedrera.com) Ens explica d’on surt la Fundació: abans pertanyia a Catalunya Caixa, però des del 2010 és una fundació independent que es financia bàsicament amb els ingresos de la Pedrera. Ens informa sobre les diferents activitats socials que fan, sobretot del Programa d’Acompanyament per a l’èxit educatiu. Aquest programa va dirigit a infants d’Educació Primària (6-12 anys) que necessitin un acompanyament educatiu en temps extraescolar. Les activitats són: acollida i berenar, estona de deures i tallers creatius. La demanda que fan a RELLA és de mestres per al reforç escolar. Valorem la demanda positivament

 

A les tres persones de les tres entitats els hem demanat, com acostumem a fer, un petit escrit explicatiu amb els objectius i concreció de la demanda (implicació, horaris...) per fer-ne difusió a tots els membres de RELLA a través de la web de l'associació.

 

La propera trobada la farem el dijous 16 de gener de 10 a 12 al CRP d'Horta-Guinardó

 

Magalí Serra

Subcategories