Històriques de grups

Històriques grups

Voluntariat al barri del Besós

Mida de lletra:

Enguany, la nostra associació reprèn la col·laboració amb la Fundació Saha Alba dedicada a la promoció i la integració de dones del Pakistan. La demanda actual és la de voluntaris/àries per impartir català i castellà a nouvinguts adults que per raons sòcio-culturals no poden beneficiar-se de l'escola d'adults. 

 

Lloc: Centre d'adults Rambla Prim no 87 3a planta

HORARI: Dimarts i dijous de 10h a 11'30h

 

Tothom que hi estigui interessat cal que es posi en contacte amb:

MARIA Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

NÚRIA Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

CARME Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Voluntariat educatiu, t'hi apuntes?

Mida de lletra:

Fundació Catalunya La Pedrera

 

 

 

 

Si tens interès a participar o necessites més informació, envia un correu al grup de voluntariat de l’Associació Rella, indicant les teves dades de contacte i l’Espai on voldries realitzar el voluntariat: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

FETS i RELLA

Mida de lletra:
 

Logo FETS

 
 
Qui som i què fem?
 

FETS-Finançament Ètic i Solidari és una associació de segon nivell nascuda l'any 1999 que agrupa entitats catalanes del Tercer Sector i l’Economia Social i Solidària, que volen promoure el finançament ètic i solidari al nostre país.

 

El nostre objectiu de fons és la transformació social en positiu buscant realitats més justes, sostenibles i més humanes. FETS hi pretén contribuir a través de donar a conèixer i fer créixer el projecte de les finances ètiques i solidàries.

 

 

Això es concreta en les següents línies d'actuació:

 

 •        1.   La sensibilització i difusió sobre l'ús ètic, responsable i solidari dels diners.

 •  

  2.  La promoció de les entitats financeres que ja ofereixen instruments de finançament ètic a Catalunya.

   

  3.  La interlocució amb les administracions públiques i altres actors socials.

   

  4.   La prestació de serveis per a obrir noves vies d'acció i presència social així com incidir en l'àmbit educatiu i de la formació.

   

  5. La generació de coneixement i informació, estudis i anàlisis de temes rellevants al voltant de les finances ètiques.

   

  6.  L'impuls de l'Observatori de les Finances Ètiques i del segell d'assegurances ètiques ETHSI.

   

  7.   L'articulació i la construcció d'un sistema financer ètic que ofereixi instruments financers específics i serveis financers amplis que estructuri, enforteixi i faciliti l'expansió del projecte de les finances ètiques.

   

  Una de les principals activitats de sensibilització que portem a terme és la difusió de les finances ètiques als centres de secundària de Catalunya.

   

   

   

  Oferim diversos recursos, com ara tallers i jocs dinàmics, així com xerrades i materials pedagògics, per tal d'explicar el sistema financer actual i mostrar l'alternativa de les Finances Ètiques, que avui és una realitat gràcies a experiències com FIARE, Triodos, Coop57, i Oikocredit.

   

  Poden trobar més informació de la nostra entitat a: www.fets.org

   

  Demanda de col·laboració amb RELLA

   

   

  Ens agradaria molt poder comptar amb la col·laboració dels socis i les sòcies de RELLA per a la difusió de les Finances Ètiques al sistema educatiu, a través de la creació d’un grup de voluntaris/es per fer xerrades als centres de secundària.

   

  Per fer-ho, us oferim participar en una sèrie de sessions formatives sobre les Finances Ètiques adreçades a les persones interessades a formar part d’aquest grup.

   

  Des de FETS ens adaptarem a la seva disponibilitat i a les possibilitats de dedicació que puguin oferir per aquest projecte.

   

   

   

   

   

  Oferta formativa de FETS:

   

  1.     FETS ofereix als socis i sòcies de RELLA, amb la possibilitat d’obrir-ho a d’altres persones interessades no sòcies, una xerrada sobre el sistema de finances ètiques amb el següent guió:

 •                                      Què és el Sistema Financer Ètic?
 •                               Diferències amb el sistema financer tradicional
 •                                      Què és la Banca Ètica?
 •                                      Quines alternatives de Banca Ètica tenim al nostre abast?
 •  

  2.     Per aquelles persones interessades a formar part del grup de voluntaris/es per fer xerrades als centres de secundària, des de FETS organitzarem una sèrie de sessions formatives en petit format per facilitar-los les eines i els recursos educatius necessaris.

   

Alfabetització a Nou Barris

Mida de lletra:

9 Barris Acull és una xarxa de més de 80 entitats (AAVV associacions culturals i esportives,...) de la demarcació de 9 Barris que té com a finalitat treballar de forma coordinada per fomentar la convivència i facilitar la incorporació dels veïns i veïnes que procedeixen de la immigració.

Una de les tasques que realitza són els tallers d'acollida en els que s'inicia l'ensenyament de les nostres llengües i es fomenta el coneixement de la nostra entitat i maneres de viure. Aquests tallers es fan en tres barris per facilitar-ne l'assistència. En el taller de la zona sud, que es fa al Centre Cívic de Can Basté (Metro Virrey Amat) s'han detectat un grup de persones analfabetes, també en la seva llengua. S'ha vist la necessitat d'iniciar la seva alfabetització i motivar-los per tal que continuïn el seu aprenentatge, ja que en general són persones joves que a més a més tenen altres dificultats de participació social (sense feina, dones, recent arribats,...).

La demanda concreta seria d'un parell de mestres que vulguin participar en aquest projecte. En aquests moments una persona especialitza en ensenyament d'adults està desenvolupant la tasca d'alfabetització. Es tractaria doncs que les persones que hi estiguessin interessades seguissin el projecte ja iniciat amb el material i la metodologia que ja està funcionant.

 

Les classes s'impartirien dimarts i dijous de 10 a 11 hores del matí, als locals de Can Basté Pg de Fabra i Puig 274. Si esteu interessades/ats a participar-hi envieu un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i us posarem en contacte amb la persona responsable del projecte.

 

Hermínia Villà

Grup Voluntariat. Moment actual (novembre 2013)

Mida de lletra:

 Logo grup voluntariat

El grup de voluntariat de Rella continua amb la seva tasca de rebuda i valoració de les diferents demandes que arriben a l'associació. Enguany i malgrat ja fa uns mesos que el curs ha començat estem encara pendents de retrobar el fil dels projectes que pensem continuar desenvolupant. En aquests moments els projectes que estan vigents són els següents:

 

     1. - ajuda a als alumnes que viuen en els CRAE
     2. - col·laboració en el programa Èxit del Consorci d'Educació
     3. - col·laboració en el reforç escolar de l'esplai de Can Vidalet
     4. - col·laboració amb la Fundació Alba per ensenyar el català a dones pakistaneses
     5. - col·laboració amb el grup ATRA (drogodependències i salut mental)

 

Actualment també estem pendents de dues demandes més que un cop n'hàgim fet la valoració si és que s'accepten, en farem difusió i n'informarem en aquest web.

 

De totes maneres la problemàtica de fons amb la que ens trobem el grup de voluntariat, és la manca de voluntaris disposats a participar i a oferir temps personal per cobrir les diferents necessitats que ens arriben. És per això que aprofito l'avinentesa d'aquest escrit per animar-vos a participar en els nostres projectes i a oferir-vos com a voluntaris dels projectes que us he anunciat abans i d'altres que presentarem en breu!

 

Hermínia Villà, coordinadora del Grup de Voluntariat

Subcategories