Històriques de grups

Històriques grups

Mediació família - escola

Mida de lletra:

logo grup voluntariatAquest curs, dins del marc de voluntariat, hem rebut una demanda per poder desenvolupar un projecte de mediació entre família i escola en situacions de conflictivitat. Aquest projecte s'anomena Intervenció Conjuntiva i el desenvolupa la Joana Alegret companya de la nostra associació.

 

El projecte pretén mediar entre un equip docent i la família quan es presenten dificultats d'entesa i d'arribar a acords davant de la situació conflictiva que es genera a partir d'actituds i situacions disruptives dels alumnes. L'EAP d'Horta-Guinardó serà el Servei Educatiu que farà d'intermediari entre el projecte de mediació i l'escola que ho necessiti. Si algú hi està interessat a participar-hi podeu trucar a la Joana per demanar informació 653507208.

 

Hermínia Villà

 

Voluntariat, nou camp, nova demanda

Mida de lletra:

La Federació  de MRPdC (Veure el web a l'apartat d'Enllaços) que té la seu a l’Av. Drassanes 3, 3r. Pis 08001 Barcelona, fa un curs, que per causa de les retallades, ha funcionat a precari en quant a suports de secretaria. Per tant hi ha feines que han quedat endarrerides  tot i que són necessàries.

 

La Federació, RELLA en formem part, ens ha fet aquesta demanda :

 

Persones, si pot ser dues, per compartir la Secretaria i fer feines d’aquest tipus :

  • Inventariar les publicacions existents en el despatx de la Federació.
  • Organitzar documentació per temes i aprofitar per llençar exemplars repetits.
  • Completar la base de dades dels nostres contactes en un Excel que ja està començat.
  • Digitalitzar alguns documents.
  • Puntualment agafar trucades telefòniques i prendre nota de l’encàrrec.

 

L’horari i periodicitat de la feina s’haurà de pactar amb la Mia i la Judit, que t’esperen amb els braços oberts, a partir del setembre-octubre vinents. Truqueu els matins a 934 817 388.

 

Jordi Maduell, en nom de RELLA i la Federació.

Voluntariat amb alumnat de CRAES

Mida de lletra:

   Ajuda a Alumnat de Craes

Resum de la Feina de Voluntariat que hem fet una colla de companyes i companys de RELLA durant aquest curs en el marc del Projecte que impulsen Benestar Social i Ensenyament per ajudar alumnes de Primària i ESO, que viuen en Centres d’Acollida, a millorar hàbits de treball i assegurar continguts bàsics

 

Benvolgudes /ts

Una vegada més arribem a la temporada d’estiu, la vida quotidiana canvia un xic, per nosaltres potser no tan però en alguns aspectes seguim aquest cicle. 

L’escola ha finalitzat, s’ha acabat un altre curs, i així  l’activitat de voluntariat lligada a petits i grans.

Una vegada més s’ha constatat la satisfacció de la tasca ben feta, a tots nivells. Sempre és molt gratificant la relació amb els nois i noies i més en aquestes circumstàncies. Així doncs es veu clara la continuïtat pel proper curs.

Nosaltres fem voluntariat en un CRAE. (Centre Residencial d’Acció Educativa) que depèn de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència).

Enguany, durant el curs 12-13 voluntaris/es de RELLA hem col·laborat en els següents centres :

  • Turó Blau
  • Sant Josep de la Muntanya
  • Joan Torras
  • El mas
  • La Salle
  • Sant Medir

Per tot això, perquè els alumnes ens ho agraeixen, els responsables de les diferents Llars també, i perquè ens ho passem bé t’animem a incorporar-te al projecte el curs vinent: Hi ha molts alumnes que ens esperen i Llars amb ganes d’acollir-nos. Si vols més informació pots llegir l'article: Col·labora en una experiència pilot : Ajuda a alumnes que viuen en els CRAE, publicat en aquesta web.

 

Si esteu disposades i disposats a provar-ho podeu demanar més informació al correu electrònic de l’Hermínia Villà, coordinadora de Voluntariat de RELLA, que trobareu aquest mateix  web de RELLA.

                          Jubilats de RELLA que hem col·laborat en el Projecte

Valoració programa Èxit

Mida de lletra:

 

El grup de voluntaris i voluntàries que col·laborem en el programa Èxit del Consorci ja hem fet la valoració de la feina d’aquest curs.

Enguany la nostra actuació ha estat centrada en la formació dels coordinadors de cada zona amb l’objectiu de donar-los estratègies per tal que de mica en mica siguin aquests els que realitzin la formació dels amics i amigues grans que treballen amb els alumnes.

Hem desenvolupat aquesta formació durant 4 sessions en les que hem treballat i reflexionat conjuntament, els coordinadors i els voluntaris, sobre diferents situacions educatives en les que es troben els nois i noies en la quotidianitat del reforç escolar per anar trobant la manera d’incidir-hi i millorar les diferents actituds educatives. La metodologia que hem desenvolupat en la formació s’ha basat en l’aprenentatge per modelatge i hem intentat que a partir de l’observació i posterior reflexió de la nostra actuació anessin desenvolupant i millorant les pròpies estratègies com a formadors.

La valoració que se n’ha fet de tot plegat ha estat molt positiva. Una vegada més, hem trobat la complicitat necessària entre monitors, voluntaris i Consorci, per tal d’anar avançant en el projecte i anar optimitzant el reforç escolar.

Aquest ha estat el tercer curs que el nostre grup de voluntaris treballa en aquest projecte i n’estem molt satisfets! tant pel que fa referència a la bona relació que s’ha establert amb els monitors com per la complicitat que hem anat creant entre nosaltres!

Creiem que el proper curs la demanda de formació es mantindrà, potser amb una altra metodologia, però això fa més interessant i motivadora la nostra tasca!

Subcategories