Històriques de grups

Històriques grups

Club d'Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet

Mida de lletra:

pubilla cases-can vidaletCol·laborem amb el Club d'Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet: Una proposta de Voluntariat

 

L’Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet us convida a conèixer el seu projecte d’esplai diari. Us ensenyarem com treballem amb els infants i joves després de l’horari escolar, quins projectes tenim, com ens organitzem...

A més, per aquells que estigueu interessats us volem fer partícips d’un projecte molt especial: El Reforç Escolar.

 Si voleu conèixer el nostre esplai i el nostre projecte...Us esperem el proper 25 d’abril a les 17 hores.

Club d’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet

c/ Parc de les Bóbiles 1

Metro L5 – Can Vidalet

Podeu confirmar la vostra assistència a Hermínia Villà Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Noves propostes de voluntariat grup ATRA

Mida de lletra:

Vols ser voluntari en un centre de dia per al tractament de les drogodependències?
Ens fa falta una persona amb coneixements de ioga, reeducació postural, tècniques de relaxació... per a organitzar una activitat amb els usuaris. Es tractaria d´un parell d´hores un matí a la setmana, i l´espai és al Prat de Llobregat.
Si t´animes a provar-ho, contacta amb Carme Zapater (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).


Les Residències per a persones amb problemes de Salut Mental també necessiten Voluntaris! Per fer tallers de cuina, de costura, de planxa... Per a activitats formatives com la informàtica, cursos d´escriptura, lectura... Per a activitats d´oci...
Si disposeu de poques hores o de moltes, ja trobarem la manera de trobar l´activitat més adient per a vosaltres!  El Centre és a Vilanova i la Geltrú.
Els interessats podeu contactar amb Carme Zapater (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).


Ets un manetes, se´t dóna bé el bricolatge i estàs buscant algun tipus de voluntariat?
A la comunitat terapèutica La Coma (Monistrol de Montserrat) ens aniries molt bé. Es tractaria de fer una activitat (2 o 3 hores un matí a la setmana) totalment pràctica amb un grup d´usuaris que estan en procés de rehabilitació, i l´adquisició d´aquestes habilitats és important per al seu procés de reinserció.
Si t´animes, contacta amb Carme Zapater (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).  

Programa Lecxit, lectura per a l’èxit escolar

Mida de lletra:

Aquest programa està promogut  per la Fundació la Caixa, la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Té per objectiu millorar la comprensió lectora dels infants. La finalitat és llegir conjuntament amb alumnes de Primària en horari extraescolar. Així els infants incrementen les seves capacitats de comprensió lectora i milloren en totes les matèries. El voluntari/a contribueix a la creació d’un espai d’entreteniment, confiança i compromís educatiu conjuntament amb l’infant.

Aquesta demanda va adreçada a qualsevol soci de Rella amb ganes de fer-se corresponsable de l’educació de l’infant. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d’incidir en l’educació dels infants.

Quina dedicació demana el projecte:

-       El voluntariat es fa qualsevol dia de dilluns a divendres  a partir de la 17h.

-       Cada infant té dues sessions de lectura a la setmana. La dedicació del voluntari pot ser d’una o dues tardes setmanals.

Llegeix més...

Col·labora en una experiència pilot : Ajuda a alumnes que viuen en els CRAE

Mida de lletra:

El curs passat va iniciar-se una experiència que ha de servir per ajudar alumnes de 1r d’ESO, que depenen de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) i que viuen fora de la família, en els anomenats CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa).

Segons un estudi fet per professors de la Universitat de Girona, l’índex  de fracàs escolar dels alumnes dels CRAE és el doble de l’índex general de Catalunya : tot un repte.

El projecte d’actuació pretén baixar aquest índex i demostrar que hi ha uns llocs de treball específics per a docents en plantilla que haurà d’assumir l’Administració en un futur proper. (Aquesta és la condició per la qual RELLA s’ha compromès en el projecte).

L’experiència d’un sol curs demostra que els nois i noies que hem mirat d’ajudar necessiten orientació per automotivar-se i ajudes concretes en aspectes bàsics d’assignatures instrumentals.

Llegeix més...

Programa Èxit del Consorci d’Educació de Barcelona

Mida de lletra:

L’objectiu d’aquest programa és el d’implantar mesures que afavoreixin l’èxit escolar per a tothom. Està obert a tots els centres públics de la ciutat que hi estiguin interessats i treballa en dos nivells: d’una banda, s’ofereix reforç escolar a l’alumnat de 5è i 6è de primària i al de 1r i 2n d’ESO, de manera que es dóna continuïtat al pas de l’etapa de primària a secundària . D’altra banda, s’ofereixen alternatives per a la diversificació curricular als grups d’alumnes que tenen més dificultats, tenint en compte els recursos del municipi. Les activitats del primer nivell, el que està adreçat als alumnes d’últim cicle de primària i primer de secundària, les porten a terme monitores i monitors anomenats amigues i amics grans que són ex-alumnes dels IES on es desenvolupen les activitats de reforç.

La col·laboració dels voluntaris de Rella està centrada a assessorar els amics i amigues grans en les diferents necessitats i dificultats que es plantegen tant a nivell de currículum com també de convivència.

Si esteu interessats a col·laborar en aquest projecte i per concretar la vostra dedicació poseu-vos en contacte amb:

Hermínia Villà   adreça correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Subcategories