Històriques de grups

Històriques grups

Programa Èxit del Consorci d’Educació de Barcelona

Mida de lletra:

L’objectiu d’aquest programa és el d’implantar mesures que afavoreixin l’èxit escolar per a tothom. Està obert a tots els centres públics de la ciutat que hi estiguin interessats i treballa en dos nivells: d’una banda, s’ofereix reforç escolar a l’alumnat de 5è i 6è de primària i al de 1r i 2n d’ESO, de manera que es dóna continuïtat al pas de l’etapa de primària a secundària . D’altra banda, s’ofereixen alternatives per a la diversificació curricular als grups d’alumnes que tenen més dificultats, tenint en compte els recursos del municipi. Les activitats del primer nivell, el que està adreçat als alumnes d’últim cicle de primària i primer de secundària, les porten a terme monitores i monitors anomenats amigues i amics grans que són ex-alumnes dels IES on es desenvolupen les activitats de reforç.

La col·laboració dels voluntaris de Rella està centrada a assessorar els amics i amigues grans en les diferents necessitats i dificultats que es plantegen tant a nivell de currículum com també de convivència.

Si esteu interessats a col·laborar en aquest projecte i per concretar la vostra dedicació poseu-vos en contacte amb:

Hermínia Villà   adreça correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Col·labora en una experiència pilot : Ajuda a alumnes que viuen en els CRAE

Mida de lletra:

El curs passat va iniciar-se una experiència que ha de servir per ajudar alumnes de 1r d’ESO, que depenen de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) i que viuen fora de la família, en els anomenats CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa).

Segons un estudi fet per professors de la Universitat de Girona, l’índex  de fracàs escolar dels alumnes dels CRAE és el doble de l’índex general de Catalunya : tot un repte.

El projecte d’actuació pretén baixar aquest índex i demostrar que hi ha uns llocs de treball específics per a docents en plantilla que haurà d’assumir l’Administració en un futur proper. (Aquesta és la condició per la qual RELLA s’ha compromès en el projecte).

L’experiència d’un sol curs demostra que els nois i noies que hem mirat d’ajudar necessiten orientació per automotivar-se i ajudes concretes en aspectes bàsics d’assignatures instrumentals.

Llegeix més...

Programa Lecxit, lectura per a l’èxit escolar

Mida de lletra:

Aquest programa està promogut  per la Fundació la Caixa, la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Té per objectiu millorar la comprensió lectora dels infants. La finalitat és llegir conjuntament amb alumnes de Primària en horari extraescolar. Així els infants incrementen les seves capacitats de comprensió lectora i milloren en totes les matèries. El voluntari/a contribueix a la creació d’un espai d’entreteniment, confiança i compromís educatiu conjuntament amb l’infant.

Aquesta demanda va adreçada a qualsevol soci de Rella amb ganes de fer-se corresponsable de l’educació de l’infant. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d’incidir en l’educació dels infants.

Quina dedicació demana el projecte:

-       El voluntariat es fa qualsevol dia de dilluns a divendres  a partir de la 17h.

-       Cada infant té dues sessions de lectura a la setmana. La dedicació del voluntari pot ser d’una o dues tardes setmanals.

Llegeix més...

Assegurança pels voluntaris/es del Projecte Èxit

Mida de lletra:

Una de les feines d’aquesta tardor de la Junta Directiva és la de resoldre el tema de l’assegurança civil de totes les sòcies i socis que en aquests moments estan portant a terme accions de voluntariat.

Seguint doncs amb els objectius de treball proposats, hem fet la demanda al Consorci d’Educació que assegurés els voluntaris que treballen en el Programa Èxit sobre la disminució del fracàs escolar. La nostra demanda ha estat molt ben rebuda i atesa per aquesta institució. S’han començat ja a fer els tràmits legals de l’assegurança, així com també la renovació del Conveni de treball que ja teníem establert des del curs 2011-20012.

Per altra banda aquest tema de l’assegurança serà un dels punts de l’ordre del dia de la propera reunió de la taula de jubilats que convoca el Departament d’Ensenyament. Us mantindrem informats!

Hermínia Villà Coordinadora del grup de voluntariat

Sortida a Nulles i Montferri amb els Jubis

Mida de lletra:

El divendres passat, 18 de novembre, vam fer la sortida a Nulles, per veure el Celler, i després a Montferri per visitar el Monestir de la Verge de Montserrat. 

Va ser un dia molt aprofitat. El Celler de Nulles te molta història i la noia que ens va fer de guia, va anar explicant  els aspectes històrics de l'edifici (relació amb l'arquitecte César Martinell), històrics i polítics relacionat amb el cultiu de la vinya a la comarca, situació actual de la cooperativa i finalitzant amb les diverses varietats que es cultiven a la zona. D'aquí vam passar a visitar el celler i vam poder conèixer el procés d'elaboració dels diferents vins. I per acabar un tast de vins, això si, acompanyats amb avellanes.

La segona part de l'excursió passava per la visita al monestir de la Verge de Montserrat, a Montferri. Gran sorpresa al trobar aquest edifici ben bé al mig d'una plana. Projectat per l'arquitecte Josep M. Jujol i construït gràcies a la participació de la gent del poble. Per problemes econòmics i per la guerra civil, va quedar inacabat i va ser als anys 90 del segle passat quan es va finalitzar, un cop més gràcies a les persones de l'entorn i seguint els dibuixos i plànols elaborats per Jujol i que es guarden a l'arxiu de l'Ajuntament.  

No cal dir que va ser una sortida molt agradable, plena de complicitats i bon humor.

 

Subcategories