Històriques de grups

Històriques grups

Trobada Jubis febrer 2014

Mida de lletra:

TROBADA JUBIS  DIA 4 DE FEBRER DE 2014-02-04

En la nostra trobada d’avui hem tractat els temes següents:

Activitats amb Rella

-       Hem fet un breu resum de l’Assemblea de Rella del passat dia 29 de gener. Es pot trobar  tota la informació a la pàgina web de Rella.

-       En Fernando ens explica la seva participació en el Grup de debat de Rella. Es tracta de parlar i opinar sobre temes filosòfics i poètics sempre amb rerefons educatiu.

Activitats Jubis

-       Grup de dol: La 1ª trobada es farà el dia 18 de febrer al CRP  a les 10 del matí. Lectura recomanada: “ Aprendre a morir, aprendre a viure” de J. Parereda. Tothom qui vulgui hi pot assistir.

-       Sortida al Vendrell:   Està previst fer-la el dia 9 de maig. Reserveu l’agenda. Més endavant us farem avinent tota la informació.

-       Propostes noves:

  • Mirarem si és possible organitzar una anada al teatre a Barcelona. Quan tindrem la informació, farem un sondeig per veure si som un grupet per anar-hi.
  • Contactar amb altres entitats que organitzen sortides per passar la informació i qui vulgui pugui participar-hi.

Voluntariat

-       Constatem que som molts que fem activitats de manera voluntària en centres i altres entitats. Pensem que seria interessant que ens féssiu arribar el llistat de les activitats, els horaris i els llocs on les feu. La idea és fer un recull de tot això per tenir una idea de la tasca dels Jubis. No s’apuntarà el nom de les persones, si no la resta de dades.

-       Càrites: Ha vingut l’Agustin i ens ha explicat la tasca que alguns mestres voluntaris porten a terme amb aquesta entitat: Es tracta de fer reforç escolar, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. Grups reduïts, màxim 3 alumnes. Si algú té ganes de col·laborar-hi es pot adreçar al C/ de la Font , davant l’Escola Estalella.

-       Banc dels aliments: Us recordem el nom de la persona que ho porta i el Tf de contacte:

       Raquel Rivas        Coordinadora del voluntariat   Tel. 680 609 383

Nova proposta

Si hi hagués algunes persones interessades, es podria iniciar l’elaboració d’un document sobre la nostra feina. La idea bàsica seria començar a escriure sobre algun tema com ara la creació de les AMPES a les nostres escoles, o el principi de l’escola catalana, o els canvis que vam anar incorporant a les aules... Si algú s’hi anima, adreceu-vos al Jubis i ens podríem trobar i començar-ne a parlar.

En acabar, hem fet un berenar i hem brindat perquè tots vosaltres us animeu a participar amb els Jubis

Trobada Jubis abril 2013

Mida de lletra:

1ª TROBADA DE MESTRES I PROFESSORS JUBILATS DE L’ALT PENEDÈS

                                                                 Vilafranca 25 d’abril de 2013

En un ambient distès, al cafè de l’hotel Pere III, ens hem trobat una desena de mestres i professors jubilats de l’Alt Penedès. El motiu de la trobada ha estat l’interès d’alguns de nosaltres a conèixer “RELLA”, l’Associació d’ensenyants jubilats.

Ens ho ha explicat l’Albert Solà, membre de la Junta de Rella.

Molt breument ens han fet saber els objectius de l’Associació que es podrien resumir en l’acolliment dels mestres jubilats, les trobades entre persones amb semblants interessos, col·laborar amb el món educatiu, organitzar activitats diverses...

Rella encara està buscant un model organitzatiu. Fins ara, on més ha crescut és a Barcelona i rodalies. A comarques sempre és més dificultós, tot i que en molts llocs han començat també a organitzar-se.

Quant a les activitats n’hi ha de lúdiques, com les sortides, visites d’interès, conferències... Els diferents grups dins de Rella proposen altres activitats: els debats pedagògics, els grups de voluntariat, les trobades amb diferents col·lectius.

El Grup de Mestres del Penedès ens ha ofert el seu suport per a organitzar alguna trobada o alguna altra activitat que pugui sorgir d’aquest primer contacte. Acceptem aquest suport i l’agraïm. De moment, ens enviarem la informació del actes que organitzi Rella i quan ho hàgim parlat una mica més, farem una altra trobada, ampliant si fos possible el nombre de persones interessades.

Per saber-ne més us podeu adreçar al web: www.rella.pangea.org  i també al correu electrònic d’aquesta Associació:  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Vilafranca del Penedès, 25 d’abril de 2013

Trobada Jubis setembre 2013

Mida de lletra:

RESUM DE LA TROBADA DE JUBIS

                                               Vilafranca, 25 de setembre de 2013

Aquest matí ens hem reunit per  organitzar la  Trobada amb altres membres de Rella    (Associació de Docents Jubilats)  el proper 9 d’octubre a l’Alt Penedès.

 

Us concretem els punts que hem acordat per tal de facilitar les activitats programades:

  1. Trobada a l’estació del tren de Vilafranca a ¾ de 10  i benvinguda als companys que vénen de fora.
  2. Esmorzar al “coro”
  3. A ¾ de 11 visita al Museu.
  4. A les 12 trasllat a les Bodegues Torres amb cotxe
  5. A 2/4 de 1 visita a les Bodegues.
  6. A 3/4 de 3 dinar al restaurant “El cigró d’or”
  7. Un cop acabat el dinar, i pels qui tinguin ganes de fer una passejada, pujarem a la muntanya de St. Pau.

Hem pensat que aquesta trobada amb el col·lectiu de mestres jubilats, aquí, a la nostra comarca, ens pot servir per anar creant vincles tant amb l’Associació Rella, com entre nosaltres.

Com que de Barcelona es preveu que vinguin unes 25 persones, necessitem que alguns mestres més del Penedès ens ajudin a portar en cotxe el grup fins a Pacs (Bodegues Torres) i tornar-los a Vilafranca en acabar la visita. De moment disposem de 4 vehicles i estaria bé que algú més ens pogués ajudar. Us agrairem que ens ho digueu.

Els que penseu venir a la trobada, ho hauríeu de confirmar, abans del dia 2 d’octubre, per tal de reservar el restaurant i les visites. El preu de tot plegat és de 20€.

 

Jubis, Col·lectiu de docents Jubilats del Penedès

Trobada Jubis nov 2013

Mida de lletra:

REUNIÓ JUBIS PENEDÈS

                                  Vilafranca del Penedès, 5 de novembre de 2013

Temes tractats

1.- Diversos  de Voluntariat

a) Banc d’Aliments: Recapte d’Aliments a Vilafranca els dies 29 i 30 de novembre . Cal apuntar-se al super que millor us vagi i cal triar l’hora.

 Supermercats:  MERCADONA 1 - Mercat Sant Salvador.//  MERCADONA 2 - Ctra. Igualada. // MERCADONA 3 - La Girada. //  CARREFOUR - Olèrdola.  //LDL - P.I. de Mercaderies a Vilafranca. 

I els horaris: De 9:30-12:30  // De 12:30 - 15:30  //  De  15:30 - 18:30  //  De 18:30 - 21:30

Per apuntar-se: Associació Ressó:  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Coordinadora del voluntariat : Raquel Rivas Tel. 680609383

b) L’Escola Estalella de Vilafranca demana un voluntari/a per un projecte de lectura amb cooperació amb la Universitat de Vic. Horari: Els dilluns de 9,30 a 10 i els dimarts de 12 a 12,30. Alumnes de 4rt. Cal contactar directament amb l’Escola.

c) Col·laboració per a preparar unes maletes de lectures al CRP. De moment s’hi han apuntat la Montse Secall i la Maria Guilera. Qui vulgui participar serà molt ben rebut.

2.- Organització dels Jubis

Aquest curs coordinarem el Grup : En Fernando Garcia, El Josep Muntané i la Maria Guilera.

Creiem que si formem part de l’Associació Rella, amb la qual compartim  objectius i inquietuds, simplifiquem el nostre funcionament. Per aquest motiu acordem sol·licitar formar part de Rella. Seria necessari que els que poguéssim ens associéssim. La quota anual és de 20€. La Montse Tarrada escriurà la carta demanant com hem de formalitzar la nostra integració a Rella, així com el seguiment del que cal fer.

3:- Com donar-nos a conèixer?

a) Acordem que quan hi hagi algun acte o alguna activitat concreta, demanarem al CRP que ho comuniqui a les escoles de la comarca per tal que ho facin arribar als seus mestres jubilats.

b) Quan ja sapiguem alguna cosa més concreta de la nostra pertinença a Rella, farem un escrit per enviar a la premsa comarcal.

c) El Fernando farà un escrit, amb alguna foto, sobre la sortida a Manresa i la farà arribar a la premsa.

d) Iniciarem un arxiu Audiovisual  de les activitats dels Jubis. La Mercè Sabat demanarà a TV Vilafranca el reportatge del dia de la trobada i es demanaran fotos per a començar l’arxiu. Per aquest motiu  us demanen que els que tingueu fotografies de l’acte que vam fer aquí a Vilafranca el dia 9 d’octubre les hi feu arribar a la Mercè Sàbat a mitjançant un email i si teniu algun dubte us poseu en contacte amb ella. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  . Així mateix ella es posarà en contacte amb la demanarà a TV Vilafranca  a fi de demanar una còpia del reportatge  que en el seu dia es va gravar

4.- Codi Ètic

Es recomana la lectura del codi ètic que està penjat a la web de Rella. Ens interessa, sobretot als que portem a terme alguna tasca de voluntariat a les escoles.

5.- Grup de reflexió sobre la mort

Cal que les persones interessades en formar-ne part es posin en contacte amb el Jordi Manyà : Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

6.- Possibilitat de visitar el Camp d’Aprenentatge de Pau Casals, al Vendrell i d’assistir a un concert al Museu. Ho organitza la Mercè Galimany, amb la Montse Secall.

7.- Sortides de l’Imserso

La Mercè Sàbat i el Fernando ens donaran  instruccions interessants sobre com portar-les a terme de la millor manera. Farem una xerradeta el dia 21 de novembre a les 11 del matí al CRP.

8.- Converses anglès

Hi hauria possibilitat de muntar un grup de conversa els dilluns o els dimarts al matí. La profe es diu Araceli Soto i és llicenciada en filologia anglesa. El preu 25 € l’hora. Per apuntar-se  : Merce Galimany: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Crònica de la trobada a Vilafranca del Penedès

Mida de lletra:

Imatge del PenedésEl dimecres, 9 d’octubre, el Grup de Jubis ( docents jubilats de l’Alt Penedès ), va rebre els seus companys de l’Associació Rella.

Fet aquest breu enunciat, ara tocaria narrar les visites al Vinseum, als Cellers de Cal Torres, els àpats compartits i la bonica caminada a la Muntanya de St. Pau. Ben segur que, si només parléssim d’aquests aspectes de la nostra trobada, ens deixaríem per explicar el que, al meu entendre, és l’ànima d’aquest tipus d’activitats. Vull dir que segur que les visites van ser molt interessants i que vàrem aprendre un munt de coses sobre la relació del vi i la seva cultura amb aquesta terra, que varem gaudir amb el bonic paisatge del Penedès, però que això no va ser el més important de la trobada.

Els riures i els somriures, les abraçades i els “quant de temps que no ens havíem vist” van compartir protagonisme amb les noves coneixences, amb la sorpresa de trobar-se amb altres docents que, ves per on, van tenir unes experiències semblants a les meves i, ves per on, resulta que coneixen un company a qui admiro i amb qui vaig treballar fa temps...

I, per altra banda, la cosa és seriosa. Tenim el desig de teixir uns llaços que, alhora que ens permeten el retrobament, ens obren les portes a col·laborar amb la comunitat, fent allò que sabem fer, que ens agrada fer: Ser útils.

Segurament aquesta trobada haurà impulsat el creixement de Rella i dels Jubis, segurament el dia compartit ens haurà aportat noves coneixences, nous aprenentatges. I això no és poca cosa!

Ara només ens resta fer possible que els llaços teixits perdurin i es reforcin.

 

Maria Guilera

Subcategories