Grup Lectura

Voleu participar en el Club de Lectura?

Mida de lletra:

Amigues i amics,

El grup de socis que constituïm el Club de Lectura de l’Associació, donat que hem tingut algunes baixes, hem acordat  convidar-vos, si el vostre desig, a participar en el nostre Club.

El calendari previst és el següent:

14 de novembre

9 de gener

13 de febrer

20 de març

24 d’abril

5 de juny

Ens trobem al CRP de Ciutat Vella, que està a la Placeta del Pi, 2 (just al darrera de la Plaça del Pi) a les 17:15 h.

Durant 3 sessions comptem amb l’assessorament de l’escriptor i conductor de Clubs de lectura, Mario Catelli

L’assessorament d’en Mario Catelli té un  cost d’aproximadament  de 30€ per curs i per a cada assistent.

Si esteu interessats en participar en el Club us agrairé m’ho comuniqueu per Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Companys, ens agradaria comptar amb la vostra assistència, animeu-vos a participar-hi!

Salutacions cordials,

Alicia Plana

Coordinadora del Club de lectura

RELLA Associació de Mestres i Professorat Jubilats

 

Club de lectura. El astillero de Juan Carlos Onetti

Mida de lletra:

El darrer dilluns ens vàrem trobar per comentar  "El Astillero" de Juan Carlos Onetti, novel·la de contingut decebedor i sense esperança, els personatges semblen emportats pel destí, sense possibilitat de canvi, aferrats a la utopia com a únic camí de supervivència;  de narrativa difícil, de frases llargues i descripcions de situacions sempre ambigües i complexes. 

Malgrat tot, els assistents vam coincidir en què valia la pena la lectura, perquè a més ens va descobrir un autor poc conegut.

 

Per la propera sessió que serà el 13 de juny vàrem triar una lectura i autora més lleugera:

 

Cuentos de Katherine Mansfield

Club de lectura gener 2016

Mida de lletra:
 
 
El passat dilluns, tots els que vam assistir a la sessió del Club de Lectura vàrem coincidir en que el llibre "El lector del tren de les 6.27h" de Jean Paul Didierlaurent, ens havia agradat molt.
 
És un llibre especial, com un conte. Els personatges molt desclassats però a la vegada estan plens de tendresa, les narracions són seductores. Les històries que explica són dramàtiques, però tractades amb una ironia molt fina.
 
I el final,...és com un conte "happy end".
 
La propera trobada la tenim amb en Mario el dilluns 29 de febrer, un dia molt especial. 
 
El llibre que ens hem de llegir "El beso y otros cuentos" d'Anton Chejov, ha de ser de l'Editorial Edhasa, ja que els contes no són els mateixos en totes les editorials.
 
El Mario ens va dir que podíem llegir un conte diari, ja que només n'hi ha 25, però si més no arribar fins "La dama del perrito", inclòs.
 
Per qui ja s'hagi llegit tots els contes i vulgui avançar la propera lectura "Històries de soldats" d'Ambrose Bierce.
Que tingueu una bona lectura i fins la propera sessió
 
Rosabel

Comentari “El bon soldat” de Ford Madox Ford

Mida de lletra:

 

El passat dilluns 6 de novembre a la segona trobada del curs vam comentar El bonsoldat” del novel·lista, poeta, crític i editor anglès,Ford Madox Fordnascut al 1873 i mort al 1939.

L’obra fou publicada al 1915 després de 10 anys d’elaboració. Està ambientada en l’època immediatament anterior a la Primera Guerra Mundial i aborda el declivi i la dissolució de dos matrimonis amics que en aparença són perfectes -els Dowell i els Ashburnham-.

La novel.la sentimental de l’època victoriana era lineal, els personatges es mostraven tal com eren,tenia també un transfons moralitzant; en canvi en “El bon soldat” ens trobem amb una obra que es pot incloure en “l’impressionisme literari”, que no pretén narrar els fets tal com són; presenta els personatges amb una sèrie de detalls, reaccions, comportaments que terminen per caracteritzar-los per al lector. 

Al narrador d’aquesta novel.la se’l coneix com el “narrador no fiable”, no es tracta d’un mentider, sinó d’algú que per la manera d’explicar i per la selecció dels esdeveniments crea la sospita o la incertesa en el lector; els fets van apareixent ambcontinus flashbacks cronològicament desordenatsamb salts al davant i al darrera a caprici del narrador, que obliga al lector a lligar i relligar tot el que va succeint; té una estructura de narració oral i es desenvolupa de manera aparentment inconexa, com quan un rememora una història.

Per tot plegat, vam coincidir que no era de cap manera una lectura fàcil i que requeria una atenció constant per part del lector, que ens els últims capítols treu l’entrellat de la trama. En aparença sembla que no passi res en el món ociós, benestant i despreocupat dels personatges principals, però poc a poc es va desvetllant el que hi ha darrere de cadascun d’ells: una història terrible de decadència, mentides, enganys, passions, egoisme, destrucció que componen una tragèdia de la vida contada des de les restes del desastre.

Malgrat la dificultat esmentada, la lectura ens va resultar interessant, no només per la història en si, sinó per l’originalitat de la tècnica utilitzada per escriure-la.

Per la propera sessió la novel.la triada és Nèmesi de l’autor nord-americàPhilip Roth

Alicia Plana.  Coordinadora Club de lectura

Barcelona, 8 de noviembre de 2017

Inici Club de Lectura Curs 2017-18

Mida de lletra:
Estem de rentrée i amb el setembre s'inicien les activitats i vida a la ciutat. És per això que us recordo que la primera sessió del Club de lectura d'enguany serà el 2 d'octubre.
 
Per aquesta sessió vàrem acordar que comentaríem  "La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey" , perquè un nombre considerable d'assistents no l'havien pogut llegir i també una nova novel.la: 
 
"Clarissa" de Stefan Zweing, Ed. Acantilado
Us recordo així mateix el calendari que vàm acordar:
 
6 de novembre
11 de desembre
15 de gener
26 de febrer
9 d'abril
14 de maig
18 de juny
Les sessions amb l'assistència d'en Mario seran: 6 de novembre, 26 de febrer i 14 de maig.
Us envio també la proposta d'en Mario per aquest curs. Estaria bé que li donéssiu una ullada per comentar-la en la propera sessió:

-"El entenado", de Juan José Saer, escritor argentino considerado hoy el más importante de los últimos 50 años. El libro, muy en resumen, la recreación de uno de los tantos mitos sobre la conquista de América, en este caso de un miembro de la tripulación de un barco español que convive durante diez años con los indios Colastiné, que da cuenta de su experiencia muchos años después, tras su regreso a Europa. Considero que es una novela extraordinaria y única.

-"La resaca", última novela de Robert Louis Stevenson, la vida de tres desclasados europeos en los mares del sur y brillante radiografía de la conducta humana ante el poder, ante su propia condición, y ante la nada que se abre ante el fracaso y la búsqueda de la redención a cualquier precio.

-"El buen soldado", una virulenta historia de amor en la etapa de entreguerras, del extraordinario Ford Madox Ford, autor de más de 80 novelas y editor, entre otros, de Joseph Conrad, Ezra Pound, Gertrude Stein o H.G. Wells.

Fins molt aviat!
Alicia Plana

Subcategories