Jubis

Presentació del llibre Perennia

Mida de lletra:

El grup dels Jubis van organitzar diverses xarrades i un grup de debat entorn al tema del testament vital i la mort. 

Ara ens fan arribar la seguent informació:

En el marc de la festivitat de Tots Sants, la Secció literària de l’Agrícol i el col.lectiu Docents Jubilats de l’Alt Penedès han organitzat la presentació del llibre Perennia, poesia epigràfica llatinade Mònica Miró Vinaixa, i publicat a Godall Edicions. L’acte es farà el proper dimarts, 3 de novembre, a les 20h, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol (Passatge Alcover, 2 de Vilafranca). Prèviament, el col.lectiu Docents Jubilats de l’Alt Penedès ha organitzat una visita guiada al Cementiri de Vilafranca, a les 18,30h.
En la presentació, Joan Cuscó, filòsof, farà una síntesi de l'actitud occidental davant la mort al llarg de la història. A continuació, Jordi Mañà, professor jubilat, presentarà Matilde Martínez, editora de Godall Edicions,  i Mònica Miró, autora del llibre. Per acabar, Godall Edicions obsequiarà el públic amb vi del Montsant.
En la introducció, Mònica Miró Vinaixa, exposa que “el llibre són textos que cadascú pot llegir i completar d’acord amb la seva experiència de vida o segons el seu bagatge lector, i que mostren les realitats diverses de la mort a Roma, des de l’assumpció resignada del fet inevitable fins a la imperiosa necessitat d’establir l’imaginari del més enllà.” Aquest llibre dóna la possibilitat de llegir, en llatí i en català, 50 epitafis romans, 50 poemes que lluiten per atrapar una mica de llum entre el no-res i el no-res. 
Jordi Llavina, escriptor, en un article sobre el llibre a El Punt Avui,  analitza el llibre i expressa la seva admiració expressant “Quin bell llibre, el que ens acaba de regalar Mònica Miró Vinaixa, que ha tingut l'encert de seleccionar cinquanta poemes escrits en làpides i els ha traduïts del llatí al nostre romanç! Quina exquisida antologia de poesia i de vida que hi ha, en aquest floret d'inscripcions funeràries!”
Mònica Miró ens ofereix una síntesi magnífica del camp de l’epigrafia llatina funerària. El llibre que ha sortit de l’experiència i el resultat és singular, únic, amb uns textos que fan impressió.

El grup dels Jubis van organitzar diverses xarrades i un grup de debat entorn al tema del testament vital i la mort. 

 

Presentació llibre Perennia

 

Per anar obrint boca, us recomanem llegir l'article publicat a El Punt Avui i un comentari publicat en el blog La casa en obres

 

No cal dir que tothom està convidat a participar!

 

Visita a Santes Creus

Mida de lletra:
Seguint amb el nostre projecte de conèixer millor els Monestirs del Cister, hem pereparat pel DIVENDRES DIA 23 D'OCTUBRE la visita a SANTES CREUS.

Imatge inserida 1

 

Sortiríem a les 9 de Vilafranca, en cotxes particulars. La visita guiada comença a les 11 i dura 1hora i mitja.
Després anirema DINAR A VALLS, al Restaurant "EL PORTAL".
A la tarda podrem passejar tranquil·lament per la capital del Baix Camp

Imatge inserida 2

Preu aproximat (depèn dels que siguem) entre  25 / 35 €. Inclou l'entrada i la visita guiada al Monestir i el dinar. Pagarem durant la sortida. Els cotxes el compartirem, com en altres ocasions
Us podeu apuntar al correu electrònic dels JUBIS fins el dia 
21 d'OCTUBRE. 
A veure si us animeu. Segur que ens ho passem bé i compartim una experiència tan agradable com va ho va ser la de Vallbona.
Salutacions cordials
Maria Guilera 
Jubis Penedès

Subcategories