Recomanem

VI edició de la Universitat Sènior Curs 2017-2018

Mida de lletra:

Activitat desenvolupada a través del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.

Oferim la possibilitat de gaudir del coneixement des d’una perspectiva cultural de nivell universitari. La docència és a càrrec d’experts en cadascun dels àmbits

Aquesta activitat que ofereix el Col·legi en la seva sisena edició va adreçada a col·legiats en diferents col·legis professionals i a titulats universitaris sense col·legiació, majors de 55 anys.

Es podrà optar a participar en un o més cursos. S’impartiran dues hores per setmana al llarg de tot el curs acadèmic, d’octubre a maig.

Cadascun dels cursos, tot i estar concebut com una unitat independent, està pensat i programat per tenir  continuitat al llarg de 4 anys. Els continguts es desenvoluparan amb el propòsit d’oferir una visió completa de cada temàtica al llarg de tot el període.

Cada curs té una durada de 50 hores.

Paral·lelament es duran a terme sortides i activitats culturals complementàries i cursos de curta durada sobre temes d’actualitat (no inclosos en el preu) que s’anunciaran oportunament.

El preu per curs és de 210 euros per als nostres col·legiats i per a membres d'altres col·legis professionals.

Si algú es matricula a més de dos cursos, s'aplica un 20% de descompte a partir del tercer curs.

Si no es té la condició de col·legiat, el preu del curs és de 270 euros. En aquest cas s’haurà d’acreditar la titulació universitària corresponent.

Lloc de realització: Col·legi de Llicenciats. Rambla de Catalunya, 8 Barcelona

Per a més informació, accedir directament al web del CDL

 

 

No t'aturis

Mida de lletra:

Com ja us vam anunciar, s'acosta una data molt especial que volem compartir amb vosaltres.

El diumenge 2 d'octubre a les 19h, farem una projecció especial de No t'aturis a la Filmoteca de Catalunya.

 

L'organització ha anat a càrrec de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, i comptarà amb el suport de Televisió de Catalunya i, és clar, de la pròpia Filmoteca. 

Aquí podeu veure les intervencions que hi haurà durant la presentació prèvia a la projecció: 

 

Al final de la projecció hi haurà un col·loqui sobre els temes vinculats al món de l'educació que apareixen al documental. A més dels noms anteriors, hi participarà en Jaume Funes, psicòleg, periodista i expert en adolescències. Creiem que valdrà molt la pena.

És un passi gratuït i obert a tothom. Us hi esperem! Si voleu venir, us agrairem que escriviu abans al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per confirmar la vostra assistència. 

Un cop més, donar-vos les gràcies pel vostre suport al No t'aturis. Ara fa un any us començàvem a informar del projecte, i gràcies a vosaltres l'hem pogut dur a bon port, fent-lo cada dia una miqueta més gran. 

Per cert, com ha anat l'arrencada del curs? La nostra va ser així (feu clic per veure el vídeo): 

pd. Si recibiste el enlace del documental en su versión catalana pero prefieres ver la versión con subtítulos en castellano, responde a este correo y te lo enviaremos. ¡Gracias!

No t´aturis
Si tens qualsevol dubte sobre el projecte, no dubtis a posar-te en contacte amb l'autor: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Educació, educació, educació

Mida de lletra:

Enfront l'horror que ens&nbsp està colpin  últimament, patiment de tantes persones que fugen de no poder viure d’ altres perden la vida, una vida de projectes, d’ il.lussions, a mans dels executors del fanatisme, en nom de què?. Quantes preguntes ens venen al cap, per què?, com hem de respondre? Com ens hem de protegir?. S’em fa un garbuix,estires fils segons les informacions i, on vas a parar? Hi ha molta maldat per el camí

Educació, educació i més educació, s’em acut...

 

Llegeixo un article a la revista Avenç( 421.març) sobre en Ramón Fuster, commemorant els 40 anys de la seva mort, glossant la seva trajectòria de vida, dedicada a l’educació i a tot el que va fer millorar les llibertats amb tota la dificultat que això comportava a l’època.

Transcric la ressenya&nbspjuny de 1964 ("Quaderns d’orientació familiar”)&nbsp de les seves paraules,&nbsp clarividents i oportunes

L’educació, doncs, ha d’aspirar a preparar l’home talment que més tard pugui entrar, amb el domini de les seves facultats, al si de la societat; i aquesta preparació social no ha de ser de pur i simple ensinistrament, sinó de reflexió activa, de crítica fonda, d’escrutini sagaç, de no conformisme, de preparació de les seves forces perquè els homes, en trobar-los, es puguin reunir més fàcilment, i produir i estimar-se millor”

I a mode d’epitafi:

l’educació ha de consistir a preparar l’home perquè descobreixi les seves obligacions, els seus drets, els seus deures, el seu sentit de llibertat, amb el fi de poder modificar, estructurar i adaptar la planificació de la vida social humana, per tal que d’aquest esforç,d’aquest coneixement , d’aquesta reflexió, neixi una societat més lliure, més justa; més social, més humana”.

Companyes, companys, tot es pot subratllar, molt per pensar i per fer.

EDUCACIÓ. EDUCACIÓ I EDUCACIÓ

 

M PILAR CLOSAS I VENDREL

Grup de Debat.

XXVIII Encontre MRP, Alacant 4-6 de març 2016

Mida de lletra: