Històriques RELLA

Històriques RELLA

Comunicat de la Junta

Mida de lletra:

Benvolgudes, benvolguts!

Ja sabem que durant l’agost no és gens freqüent enviar correus i penjar escrits al web però des de la Junta volem fer-vos arribar aquestes ratlles davant els fets que es van produir ahir a Barcelona i a Cambrils.

El primer desig nostre és que ningú dels vostres s’hagi vist afectat per aquests fets. I si és així, que només hagin estat els ensurts i les molèsties pels desgavells que ha patit la Ciutat com a conseqüència.

Volem fer arribar en nom de tothom el nostre condol als familiars de les víctimes de l’atemptat, injustificable des de qualsevol punt de vist respectuós amb la vida i amb els valors humans en què hem intentat educar els nostres alumnes durant la nostra vida laboral. Volem deixar clar que la idea de justícia basada en l’ull per ull demostra un nivell moral molt baix en les persones que la defensen.

També volem deixar clar que acceptem, tot i tenir el cor encongit, el crit de ‘No tinc por!’ expressat aquest matí a la Plaça de Catalunya fent esforços per dur a terme amb normalitat les activitats que teníem previstes. Creiem que la nostra por serà la seva victòria. I no ens ho podem permetre!

També sabem que l’acció criminal duta a terme per un petit grup no pot servir-nos de justificació per criminalitzar tot un col·lectiu. Evitem i manifestem-nos en contra de qui vulgui explicar el món des d’aquesta espitllera tan escarransida.

I, finalment, també demanar-nos els uns als altres de ser crítics amb les decisions i accions que els nostres estats duen a terme en regions del món, perquè poden estar a la base, sense voler-ho o volent-ho, de fets com el sofert al nostre país.

Res més. Una abraçada i fins el curs vinent!

La Junta

Recuperació de part de la paga de 2012 a l'abril de 2017

Mida de lletra:
Informació de CCOO Educació:
Recuperació de part de la paga de 2012 abril 2017
Què recuperem ara, el mes d'abril?:
-El 35,22% de la paga que ens van treure el 2012.
-L'últim plaç a recuperar, el 20,32%, serà pagat el març de 2018.
Queda pendent la negociació per a la recuperació de les pagues del 2013 i 2014.
Què han de fer les persones jubilades per cobrar?
1.- Qui ja va cobrar el passat mes de novembre no ha de fer res, ho cobraran d'ofici
2.- Qui s'ha jubilat després del novembre 2016 sí que ho hauran de demanar. El Departament encara no ha facilitat la sol.licitud.

Trobada amb els ensenyants jubilats aquest curs. 21 gener 2016

Mida de lletra:

D'una banda, elles i ells que estan interessats a conèixer què és Rella, què els pot oferir, què hi poden fer, quines raons poden moure'ls a vincular-s'hi.

De l'altra, uns quants de nosaltres que els hem rebut i explicat el perquè de la nostra associació, quines finalitats perseguim, què oferim i què esperem de la seva col·laboració.

 

Al meu parer, tot i ser una reunió que no ha comptat amb una nombrosa assistència, ha estat una trobada amb persones que ens han demostrat que tenen unes inquietuds i unes ganes d'allò tan general que en diem 'fer coses'.

Això ha comportat una dinàmica d'intervencions que ha anat superant l'ordre que teníem previst i la reunió s'ha convertit en un diàleg a diferents bandes que ha anat fent sortir tot un seguit de preguntes i de propostes a dur a terme, tant diferents entre elles com la de muntar un grup de teatre, un club d'escacs o una coral de gospel.

 

Entre les preguntes que ens han formulat n'hi ha hagut una que he trobat especialment diferent. Es referia a quina estructura tenia Rella.

Quan els hem informat que era una associació legalitzada que compta amb estatuts, junta i organització del cobrament dels rebuts s'han expressat en el sentit que els estàvem oferint una 'cosa treballada'.

Això m'ha fet pensar que de vegades hem tingut la debilitat de fer consideracions de si val o no la pena tants estatuts, tantes formalitats administratives. Ves per on, ho han trobat un dels punts forts de Rella!

No sé encara quantes altes de sòcies i socis es materialitzaran. Benvingudes i benvinguts seran però, vagi com vagi, la bona estona passada ja no ens la pot prendre ningú.

 

Una abraçada!

Albert Solà

 

 

 

Nova Consellera d'Educació

Mida de lletra:

Com hem anant informant, RELLA és un dels membres de la Taula de Participació que es va crear en l’època del Conseller Maragall per assegurar que hi hauria d’haver diàleg institucionalitzat entre les associacions de docents jubilats i la Conselleria. 

Dita “taula” va dependre des del primer momentde la Direcció General d’Atenció a la Comunitat Educativa i presidia les reunions la Directora General corresponent. 

Aquest darrers anys la Directora General ha sigut la Sra. Meritxell Ruiz.

 

En motiu del canvi de Govern de la Generalitat de Catalunya, vam creure oportú felicitar a la nova Consellera amb més motiu si cal, ja que ha coincidit que s’ha nomenat a l’Honorable Meritxell Ruíz Isern, la que fins ara era la nostra interlocutora oficial i directa amb la Conselleria.

 

A més a més de felicitar-la li manifestàvem la nostra voluntat de seguir participant en tots els camps on el bagatge de coneixements dels mestres i professorat jubilats, puguin ser útils i valuosos. 

Hem rebut resposta de la Consellera i manifesta la seguretat de que podrem "continuar treballant plegats entots aquells àmbits que ens són comuns"

 

Aquesta és la nostra disposició i voluntat.

 

La Junta

Renovació Junta

Mida de lletra:

RELLA inicia el període de renovació de la Junta que ha de finalitzar el proper 18 de febrer en l’Assemblea ordinària anual.

És una trobada important perquè el bon funcionament de l'Associació depèn de totes i tots nosaltres. I la Junta és un dels elements indispensables tant pel que fa referència a la coordinació i dinamització de RELLA com pels aspectes legals que cal assegurar.

 

Els càrrecs nominals són quatre: Presidència, Vicepresidència, Secretaria i Tresoreria. A més a més, hi ha d'haver un mínim de tres vocalies, però l'experiència ens ha demostrat que és millor cinc o sis.

És important complir el calendari electoral en els termes recollits en el RRI que vàrem aprovar en la darrera Assemblea extraordinària. El calendari és el següent:

19 de gener: enviament de la convocatòria d'eleccions

20 de gener: inici procés presentació de candidatures

Del 20 al 29 de gener, ambdós inclosos: termini presentació de candidatures

Del 30 de gener al 3 de febrer ambdós inclosos: validació de candidatures presentades i comunicació als socis.

18 de febrer:  celebració Assemblea i votació

 

Ordre el dia de l'Assamblea

La Junta

RELLA Associació de Mestres i Professorat Jubilats