Activitats culturals i lúdiques

Resum de l'activitat: Taller Tai Chi

Mida de lletra:

Associació Tai Chi TaoistaEl passat dia 10 vam fer la pràctica de tai chi, que teníem programada al local de l’Associació Taoista de la plaça Joanich. Vam ser onze participants que ens vam sentir des d’un bon començament molt ben acollits. Va dirigir la pràctica en Toni Lamarca, president de la branca de Catalunya.

Després d’un pròleg on ens va explicar els orígens i objectius de l’Associació, ens van fer una demo dels 16 primers moviments de la taula (consta de 108 moviments amb una durada d’uns 20 minuts). Vam poder veure la suavitat i coordinació dels moviments fets des de una bona relaxació del cos.

I ens vam posar a treballar. Primer, uns moviments bàsics de tai chi per treballar la coordinació, l’estirament de la part superior del cos i la seva expansió, per passar a treballar l’estirament de l’esquena i el tren inferior. I aplicant aquests moviments a la pràctica, vam aprendre a seure i aixecar-nos de la cadira o el sofà sense fer patir les lumbars (oh, la la!). I fins i tot ens vam atrevir amb els primers 16 moviments de la taula.

Per acabar vam compartir una estona amb els instructors parlant dels beneficis del tai chi ben acompanyats d’unes herbetes o té, i d’uns pans de pessic i, especialment, d’un pastís de poma marca de la casa, que ens van deixar amb ganes de veure’ns  altres cops, ja practicant tai chi.

Per tenir una major informació tant del tai chi com d’aquesta associació se’ns recomana visitar la seva web www.taoist.org  on podrem ampliar els coneixements i veure els centres tant a nivell nacional com internacional.

Sovint oblidem que som responsables de la nostra salut i ens fa mandra donar passos endavant. Aprofitem aquestes oportunitats de millorar la nostra qualitat de vida per nosaltres mateixos i per aquells que ens envolten.

Per part de l’Associació Taoista ens van oferir la possibilitat d’obrir un grup de practicants els dimecres al matí, en horari a escollir. Recollim aquesta oferta i mirarem de gestionar-la amb temps de cara al curs vinent, per poder obrir un grup a començaments de setembre.

La experiència va ser molt enriquidora i  animem  tothom a provar-ho.  Tant el vostre cos com el vostre esperit us ho agrairan.

Si voleu saber-ne més podeu mirar la “Entrevista  a Toni Lamarca”  que trobareu a You Tube

https://www.youtube.com/watch?v=TzLyfpiAFhM

Joan Bermudez

Taller Tai Chi

Viatge a Atapuerca i Burgos

Mida de lletra:


13,14,15 de juny de 2017

Des del grup d’Activitats us proposem un viatge a Burgos i al jaciment arqueològic d’Atapuerca.
La Sierra de Atapuerca amaga les restes humanes més nombroses i antigues d’Europa. El Museu de l’Evolució Humana ens explica com la Humanitat s’ha anat transformant durant un milió d’anys. D’altra banda la ciutat de Burgos és acollidora i la seva catedral una joia del gòtic.

Llegeix més...

Subcategories