Activitats culturals i lúdiques

Camí de l'Everest

Mida de lletra:

El dia 15 de març el grup d’activitats de Rella vam organitzar una trobada al CR de Ciutat Vella per passar el documental "Camí de l´Everest".

Cinc jubilats (un era soci de RELLA) ens van explicar les seves peripècies fent el trekking del Camp Base de l´Everest (5340mts) Érem unes 25 persones, el col·loqui fou amè i divertit. I un cop més ens varen demostrar que l’edat no és cap impediment per fer allò que realment volem.

Cada u pot aconseguir el cim que es proposi.

Us deixem unes fotos de la trobada 

 

 

Visitem dl'arquitectura del ferro

Mida de lletra:

Comencem la visita, el dimarts 21 de febrer, amb un grup de 25 persones  de l’associació,  a l’Arc del Triomf,  construït  arran de l’Exposició universal de 1988 que  va ocupar els terrenys de l’antiga Ciutadella militar de tan mal record dels barcelonins.  L’arc , que era l’entrada a l’exposició i que va ser és construït amb totxo,  el material  més barat,  té al capdamunt  la  inscripció ”Progrés i felicitat” que expressa clarament  la voluntat de modernitzar la ciutat  dels prohoms barcelonins, molts d’ells maçons, i que  hi posaran els diners, juntament amb  el treball i la suor dels obrers arribats a Barcelona de les zones rurals de Catalunya. L’historiador David González ,que ens guiarà la visita, ens fa un molt bon repàs  de l’època ple d’anècdotes i detalls  d’interès:  observem el magnífic edifici del Castell dels Tres Dragons, anem visitant el que queda de l’antiga ciutadella (El Parlament, l’IES Verdaguer i la capella), i ens aturem especialment en els edificis més emblemàtics de l’arquitectura del ferro:  l´hivernacle ( tancat i molt degradat) ,  l’umbracle  que es pot visitar,  l’antic mercat del Born, i  finalment l’estació de França.   

Abans Ramon Bas, arquitecte,  professor i membre de l’associació, ens ha dictat una conferència magistral, amb  l’assistència d’un públic nombrós, al  Centre de Recursos de la Placeta del Pi comparant la nostra arquitectura amb els models de l’Europa del Nord que hi van influir. S’ha referit  a força monuments emblemàtics com  la torre Eiffel,  l’estàtua de la Llibertat  (construïda a França) o la icona de l’Exposició Universal de 1988: el monument a Colom;  també a la influència de l’escola de Chicago en edificis de la via Laietana.  Ho ha situat en el context de l’època, i ho ha fonamentat en els avenços tecnològics, i l´ús de nous materials  arran de la revolució industrial, i amb del paper decisiu que va tenir, juntament  amb l’arquitectura,  l’enginyeria.   

Carme Alcoverro

Subcategories