Activitats culturals i lúdiques

Sortida a Badalona. Resum

Mida de lletra:

SORTIDA A BADALONA

 

El divendres dia 27 de novembre una vintena de persones ens vam trobar a  l’estació de metro Pompeu Fabra de Badalona per iniciar una jornada  cultural per  la romana  BAETULO.

Un cop ens vam saludar, tot passejant vam anar  a  visitar el museu Romà  (Termes Decumanus i Casa del Dofí), sempre acompanyats per una  jova guia que ens va anar explicant tot el seu  contingut . La visita va ser molt interessant, i  sorprenent per a molts de nosaltres que n’ havien sentit parlar  però mai l’havíem visitat. L’espai  està molt ben organitzat és una  passejada per una autèntica ciutat romana.

El Museu de Badalona es va crear l’any 1955 arran del descobriment de les termes romanes de l’antiga Beatulo, i es va inaugurar l’any 1966. I ha anat creixent a mesura que s’han fet noves excavacions. Durant el 2010 va estar tancat al públic 6 mesos per obres de rehabilitació. Es va reobrir el 17 de desembre, oferint una nova museografia que permet veure un jaciment de 3.400 m2.

Sortint del Museu vam visitar La Casa dels Dofinsés una domuso casa benestant romana de finals del segle I aC, situada a la part alta de l'antiga ciutat de Baetuloa l'actual barri de Dalt de la Vila, de Badalona. El nom de la casa procedeix de la sanefa del mosaic que hi ha a l'impluviumo dipòsit de pluja del peristil.

 

Per finalitzar el recorregut la nostra companya Nuria Boixaderes filla de Badalona ens es va organitzar una passejada pel barri de Dalt de la Vila que és l’antic centre de la ciutat, en una època en que Badalona encara no era una ciutat. És el centre històric, però no és ni el comercial, ni el polític, ni el cultural. Aquest fet ha permès que Dalt la Vila s’hagi parat en el temps. Dalt la Vila és un indret realment extraordinari. Petit, tranquil, blanc, humil, places petites, carrers torçats, culs de sac, cases en ruïnes. Un petit miracle. Un barri dels segles XVI i XVII que els veïns reivindiquen engalanant-lo amb  pintures fetes  a les parets i portes de les cases.

De Dalt de la Vila vam anar baixant fins el mar on vam dinar  al  Restaurant “l’Autentik” del Club Naútic Bétulo. Estona de repòs  molt agradable tot contemplant el mar.

 

Excel.lent jornada!!!!

Visita cultural a Badalona

Mida de lletra:

 

El Grup d’Activitats us proposem una sortida cultural a Badalona. Farem una visita guiada del museu Romà  de Badalona (Termes Decumanus i Casa del Dofí),  i també  farem una ruta pel casc antic, guiada per la Núria Boixaderas, sòcia de Rella i filla de Badalona. Al migdia  gaudirem del mar dinant al Club Nàutic Bétulo.

 

 

Dia: Divendres 27 novembre

Lloc i hora de trobada : Estació metro Pompeu Fabra, línea 2 a les 10.30. A l’exterior just a  la sortida de l’estació

Mitjà de transport: Metro,  línea 2 (lila)

Dinar : Restaurant “l’Autentik” del Club Naútic Bétulo

Nombre de places :25

Preu visita + dinar: Socis 21€ /No socis 25€ .El preu inclou la  visita a guiada al museu i  el dinar.

Preu només visita museu: Socis 6€ / No socis: 10€

 

Termini d’inscripció : 26 novembre

Contigut de la visita

10.30 Trobada a l’estació de metro Pompeu Fabra

11 a 13.30 visita guiada Museu de Badalona

13.30 a 14 visita al casc antic

14 Dinar

 

Aquesta activitat està oberta a socis i acompanyants. Si esteu interessats en l’activitat heu d’omplir el formulari d’inscripció i fer el pagament  de la visita.

Subcategories