Grups

Presentació dels Jubis Penedès. Col.lectiu de docents jubilats de l'Alt Penedès

Mida de lletra:

logo_jubisA la primavera del 2013, un reduït grup de mestres i professors jubilats de la comarca de l’Alt Penedès ens varem trobar per tal de compartir interessos i inquietuds. Alguns sabíem de l’existència de Rella i varem considerar de crear un grup amb semblants característiques a la nostra comarca. L’Albert Solà va venir-nos a explicar el funcionament de l’Associació Rella i com  hi podíem encaixar.

Des del primer moment varem veure que els objectius i les raons de creació de Rella eren molt semblants als nostres.

En el grup dels Jubis hi ha mestres que fan tasca de voluntariat a les escoles o en altres organitzacions, n’hi ha que vénen a les trobades per a compartir amb altres companys i companyes estones de lleure o d’inquietuds relacionades amb la que ha estat la nostra feina fins no fa pas tant de temps i n’hi ha que només volen rebre la informació de les activitats. Tothom hi és ben rebut perquè pensem que no podem anar de pressa i que poc a poc ens anirem consolidant .

La primera activitat que varem portar a terme va ser l’organització de la trobada a Vilafranca amb socis de Rella el dia 9 d’octubre del 2013, amb visites al Vinseum i a les Bodegues Torres. Després hem fet diferents trobades per donar-nos un mínim d’estructura i repartiment de tasques.  Tenim l’equip coordinador de Jubis Penedès, els que organitzen les sortides, un grup de reflexió sobre la mort digne i els qui han iniciat un arxiu digital d les coses que anem fent. 

Col·laborem en algunes activitats del Grup de Mestres de l’Alt Penedès, del qual la majoria de nosaltres en formàvem part mentre treballàvem a les escoles. El Grup de Mestres, per la seva part, ens dóna suport logístic, sobretot en la cessió del local per les reunions.

Per a començar, tenim al llistat de correus unes 40 persones que reben la informació. Un dels objectius del Grup és donar-nos a conèixer per tal d’anar ampliant el nostre col·lectiu.

Alguns de nosaltres ja ens hem fet socis de Rella, però creiem que n’hauria d’augmentar el nombre.

Actualment, dues persones del grup dels Jubis passarem a formar part de la Junta de Rella. Aquest fet hauria de servir per facilitar l’encaix entre Jubis i Rella. D’aquesta manera podríem anar veient com es poden organitzar diferents grups a tot el territori.

Presentació del llibre Perennia

Mida de lletra:

El grup dels Jubis van organitzar diverses xarrades i un grup de debat entorn al tema del testament vital i la mort. 

Ara ens fan arribar la seguent informació:

En el marc de la festivitat de Tots Sants, la Secció literària de l’Agrícol i el col.lectiu Docents Jubilats de l’Alt Penedès han organitzat la presentació del llibre Perennia, poesia epigràfica llatinade Mònica Miró Vinaixa, i publicat a Godall Edicions. L’acte es farà el proper dimarts, 3 de novembre, a les 20h, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol (Passatge Alcover, 2 de Vilafranca). Prèviament, el col.lectiu Docents Jubilats de l’Alt Penedès ha organitzat una visita guiada al Cementiri de Vilafranca, a les 18,30h.
En la presentació, Joan Cuscó, filòsof, farà una síntesi de l'actitud occidental davant la mort al llarg de la història. A continuació, Jordi Mañà, professor jubilat, presentarà Matilde Martínez, editora de Godall Edicions,  i Mònica Miró, autora del llibre. Per acabar, Godall Edicions obsequiarà el públic amb vi del Montsant.
En la introducció, Mònica Miró Vinaixa, exposa que “el llibre són textos que cadascú pot llegir i completar d’acord amb la seva experiència de vida o segons el seu bagatge lector, i que mostren les realitats diverses de la mort a Roma, des de l’assumpció resignada del fet inevitable fins a la imperiosa necessitat d’establir l’imaginari del més enllà.” Aquest llibre dóna la possibilitat de llegir, en llatí i en català, 50 epitafis romans, 50 poemes que lluiten per atrapar una mica de llum entre el no-res i el no-res. 
Jordi Llavina, escriptor, en un article sobre el llibre a El Punt Avui,  analitza el llibre i expressa la seva admiració expressant “Quin bell llibre, el que ens acaba de regalar Mònica Miró Vinaixa, que ha tingut l'encert de seleccionar cinquanta poemes escrits en làpides i els ha traduïts del llatí al nostre romanç! Quina exquisida antologia de poesia i de vida que hi ha, en aquest floret d'inscripcions funeràries!”
Mònica Miró ens ofereix una síntesi magnífica del camp de l’epigrafia llatina funerària. El llibre que ha sortit de l’experiència i el resultat és singular, únic, amb uns textos que fan impressió.

El grup dels Jubis van organitzar diverses xarrades i un grup de debat entorn al tema del testament vital i la mort. 

 

Presentació llibre Perennia

 

Per anar obrint boca, us recomanem llegir l'article publicat a El Punt Avui i un comentari publicat en el blog La casa en obres

 

No cal dir que tothom està convidat a participar!

 

Visita a Santes Creus

Mida de lletra:
Seguint amb el nostre projecte de conèixer millor els Monestirs del Cister, hem pereparat pel DIVENDRES DIA 23 D'OCTUBRE la visita a SANTES CREUS.

Imatge inserida 1

 

Sortiríem a les 9 de Vilafranca, en cotxes particulars. La visita guiada comença a les 11 i dura 1hora i mitja.
Després anirema DINAR A VALLS, al Restaurant "EL PORTAL".
A la tarda podrem passejar tranquil·lament per la capital del Baix Camp

Imatge inserida 2

Preu aproximat (depèn dels que siguem) entre  25 / 35 €. Inclou l'entrada i la visita guiada al Monestir i el dinar. Pagarem durant la sortida. Els cotxes el compartirem, com en altres ocasions
Us podeu apuntar al correu electrònic dels JUBIS fins el dia 
21 d'OCTUBRE. 
A veure si us animeu. Segur que ens ho passem bé i compartim una experiència tan agradable com va ho va ser la de Vallbona.
Salutacions cordials
Maria Guilera 
Jubis Penedès

Jaciment ibèric Font de la Canya

Mida de lletra:
Per anar fent boca: Informació sobre el Jaciment
 
PROGRAMA
- Trobada a 2/4 de 10 del matí al bar Ca l'Agustí, a la Ctra. de Barcelona.
 
- A les 10,30h explicació a càrrec de l'arqueòleg encarregat de les excavacions, Dani López.
 
- En acabar ens dirigirem a les excavacions on veurem in situ els arqueòlegs i estudiants treballant. Allà ens mostraran les diferents troballes i podrem observar de prop les sitges i altres restes.
 
- A les 2 anirem a dinar al Restaurant Sumoll de La Granada del Penedès.
 
- A les 17 us proposem una visita a les caves Mas Comtal per acabar amb una copa de comiat.
PREU
El pagament es farà en efectiu "in situ".
Visita guiada i dinar : 22€
Visita a les caves (optativa)  : 5€
 
COM APUNTAR-SE
En aquest cas no cal emplenar cap formulari, només fer un correu als Jubis Penedès: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 
Fent constar:
1.- Nom i cognoms.
2.- Telèfon de contacte.
3.- Si fareu la visita optativa a les caves.
4.- IMPORTANT: Si anireu en tren i cal que us vinguin a recollir.
 
El jacimentExplicacions dels experts
Les vinyesDetall de les vinyes

Subcategories