Suggeriments soci@

Exposició Chema Madoz. La Pedrera

Mida de lletra:

Us voldria recomanar l'exposició de la Pedrera, dedicada a Chema Muñoz (si voleu feu primer una ullada a la seva web). Es podrà visitar fins el proper 20 de juliol.

Aquest artista, segons alguns entesos, presenta algunes similituds i confluències amb a obra de Joan Brossa, en concret els seus poemes visuals, i certament a mí me l'ha recordat. 

Fotògraf, però sobre tot, creador de les composicions que posteriorment capta amb la seva màquina. Son obres suggeridores, que moltes vegades et fan pujar un somriure als llavis, o en altres ocasions t'aporten idees sobre les que pensar. Mai però et deixen indiferent.

Per fer-vos una idea, un deixo aquí l'enllaç a la pàgina de l'exposició. Estic convençuda que passareu una estona molt agradable.

 

Anna Mestre

Invitació a la formació de la Societat de Socors Mutuu

Mida de lletra:

Document del dia (1 de maig de 2013)

Invitació a la formació de la Societat de Socors Mutu (1851)

Quadre de Giuseppe Moricci

Giuseppe Moricci (1806-1879)

El quadre constitueix un manifest que adreça la seva crida directament al lector, un home derrotat (a l’atur i desnonat), amb la mainada afligida (amb gana?), amb un posat ben trist. La discreció de no donar un excessiu relleu al text del pasquí obliga al lector a posar més atenció.

L’obra està datada el 1851 però és molt fàcil fer una translació a l’actualitat; veieu, sinó, les xifres d’atur i desnonaments, la gent remenant els contenidors d’ escombraries al carrer, la vigència de Càritas i entitats similars, els pidolaires variats…, i tot això amanit amb la frivolitat insultant dels polítics i el desvergonyiment pecaminós dels poderosos.

Joan Cuevas (continuarà)