Històriques CLectura

Grup Lectura

El Club de lectura inicia el nou curs

Mida de lletra:

El Club de Lectura està constituït enguany per l’assistència de 15 persones  -s’ha incorporat una sòcia-, com  a resultat de la difusió que vàrem fer a inici de curs.

Ja hem tingut dues sessions.

La primera trobada després de la interrupció de l’estiu va ser informal, no vam fer el comentari en comú de cap lectura, però sí d’aquelles obres que cadascú  havia llegit durant les llargues tardes d’estiu i que ens emocionaren més;  la tertúlia que es generà és la prova més evident que compartir l’experiència ens enriqueix i alhora ens diverteix.

A la segona, que va tenir lloc el passat 14 de novembre comentarem l’obra “Verano” de JM Coetzee, que havíem triat de la proposta de lectures de  Mario Catelli, assessor que ens acompanyarà durant 3 sessions al llarg del curs.

La valoració del assistents va ser en general molt positiva; vàrem descobrir, en molts casos, un autor desconegut, que relata en aquesta obra la seva pròpia autobiografia novel·lada.

L’originalitat del relat radica en que un investigador de l’obra de JM Coetzee, un cop mort aquest, entrevista a cinc persones que van incidir en la vida de l’escriptor de manera més o menys  acusada, presentant-nos a través de les cinc visions la riquesa de matisos d’una personalitat complexa.

  “Ramona, adéu” de Montserrat Roig és la següent lectura per la sessió del 9 de gener. En aquest cas hem volgut retre homenatge a la Montserrat Roig en el 25è aniversari de la seva mort. Alhora l’hem traïda perquè aquesta obra publicada al 1972 per una autora de la nostra generació ens evoca el que llegíem molt de nosaltres en aquells anys de joventut.

 

 

 

 

 

Alicia Plana

Coordinadora Club de Lectura

Cloenda Club de Lectura 2015-2016

Mida de lletra:

La passada setmana vàrem fer la sessió de cloenda del Club de Lectura d’enguany.

 

Ens hem trobat vuit vegades al llarg del curs. La primera sessió del mes de setembre per comentar les lectures de l’estiu i en les restants sessions,  les  obres que hem llegit han estat: “La historia de l’amor” de Nicole Krauss; “El carreró dels miraclesde Naguib  Mahfuz; “El lector del tren de les 6:27 h” de Jean-Paul Didierlaurent; “El beso y otros cuentos” d’Anton Chejov; “Històries de soldats”  d’Ambrose Bierce”; “El Astillero” de Juan Carlos Onetti  i “Contes” de Katherine Mansfield.

Lectures variades quan a temàtica i autor, tres d’elles suggerides i assessorades per en Mario Catelli.

En la sessió de cloenda a més de comentar els magnífics contes de la Katherine Mansfield vam valorar com havia anat la marxa del curs i en general la valoració va ser molt bona;  destacarem un cop més que el comentari compartit enriqueix la mirada particular de cadascú de nosaltres i que en molts casos hem descobert autors desconeguts que en altres circumstàncies no hauríem llegit.

Vàrem acordar el calendari per al proper curs i també que li proposaríem a en Mario Catelli la continuació del seu assessorament; per acabar algunes de les assistents van suggerir interessants lectures per l’estiu.

 

Alicia Plana

Coordinadora del Club de Lectura

Subcategories