Històriques CLectura

Grup Lectura

RELACIÓ DE LES SESSIONS I OBRES COMENTADES DURANTE EL CURS 2016-2017

Mida de lletra:

3 d’octubre                 Sessió preparatòria

14 de novembre         Estiu,  J.M. Coetzee

9 de gener                  Ramona adéu, Montserrat Roig

13 de febrer            Una qüestió personal, Kenzaburo Oé

20 de març                 Una mujer de recursos, Elisabeth Forsythe Halley.

24 d’abril                     La ciudad,  Mario Levrero

29 de maig                  La ciutat i la casa, Natàlia Ginzburg

19 de juny                   La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey, Mary Ann Shaffer i Annie Barrows.

Pendent comentari per la propera sessió del curs vinent                

Alicia Plana

Coordinadora Club de Lectura

Barcelona, 25 de juny de 2017

Comentari “La ciutat i la casa” de Natàlia Ginzburg

Mida de lletra:

No voldria acabar aquest curs sense fer el comentari de l’obra "La ciutat i la casa" de  Natàlia Ginzburg que vàrem fer el passat 29 de maig i que no vaig incloure en el seu moment en la web.

L’obra de l’autora italiana ens va agradar molt; destacàrem que és un cant a l’amistat incondicional i també a la comunicació escrita, al gènere epistolar, tan poc utilitzat en l’actualitat i que en l’obra té un to de conversa; cartes escrites com secrets o confidències.

A “La ciutat i la casa” s’escriuen cartes però també poemes, obres de teatre, novel·les; i l’escriptura pública d’alguns personatges es contraposa a l’escriptura íntima de les cartes, que és la que importa a l’autora. La ciutat i la casa mostra també dos àmbits contraposats: l’espai públic i el privat, del qual alguns personatges fugen i d’altres tot al contrari, cerquen en busca de seguretat.

Giuseppe i Lucrezia semblen ocupar el centre de la historia, però poc a poc van apareixen un munt de personatges que s’expliquen a través de les cartes les seves vivències personals, les relacions familiars existents entre ells tot donant vida a aquesta novel.la coral

La narració destaca per l’amor de l’autora pels grans detalls petits de la vida quotidiana; reflexiona sobre el divorci, la relació amb les drogues, la violència o la situació de la dona sense jutjar la decisions dels seus personatges.

 

Alicia Plana

Coordinadora Club de lectura

Barcelona, 25 de juny de 2017

Subcategories