Demandes grup voluntariat

Peticions de voluntariat curs 2017-18

Mida de lletra:

Aquí teniu les primeres peticions de voluntariat del curs.

Si alguna d'elles és del vostre interès i acabeu participant-t’hi, feu-nos-ho saber. 

Només cal que ens envieu un correu amb el vostre nom i cognom, nom del projecte, què hi feu i l'horari.

1.- Apropem-nos Poblenou 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

De nou ens adrecem a vosaltres per veure si podem trobar entre els vostres professionals algunes persones voluntàries per les classes de llengua.  Tenim algun formador procedent d'aquesta associació i estem molt contents amb la col·laboració! 

Som Apropem-nos, i fem projectes comunitaris al barri del Poblenou de Barcelona.

Necessitem persones per diversos nivells de llengua castellana i especialment per alfabetització a adults procedents de molts països.   Els horaris podrien ser de matí o tarda, dos dies la setmana i hi ha la possibilitat de fer tàndem amb un altre formador. 

Les classes s'emmarquen en un pla comunitari de gran abast i es treballa la vinculació dels alumnes amb el calendari festiu i amb altres activitats al barri. 

Si hi ha alguna persona interessada, seria convenient que es posés en contacte amb nosaltres el més aviat possible. Les classes comencen al setembre. 


 

2.- Reforç escolar Aprenem compartint.

Secretariat Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

L’Aprenem compartint és un projecte impulsat pel Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc i la Diputació de Barcelona. És un recurs educatiu de caràcter preventiu al servei dels centres de primària i secundària i que té la finalitat millorar l’aprenentatge, les actituds i la motivació de l’alumnat amb dificultats. 

 Informació del perfil

Es cerquen persones amb experiència en el camp de l’educació o del treball amb infants i adolescents, amb ganes de donar-los un cop de mà, ajudar-los al moment de fer els deures i d’estudiar.

 Requisits

Es farà una entrevista prèvia, s’oferirà formació i assessorament per poder dur a terme el suport educatiu.  Es valorarà el nivell d’estudis. 

 Paper de la persona voluntària

La persona voluntària acompanyarà un grup de 10 alumnes al moment de fer els deures i d’estudiar amb el suport d’un/a monitor/a responsable del grup. 

Les tasques que durà a terme són:

- Donar suport a l’alumnat, resolent dubtes i ajudant-lo a fer els deures, a planificar-se i a estudiar per preparar els exàmens.

- Tancament de cada sessió amb una trobada de 10 minuts amb l’equip per avaluar la sessió.

- Assistència a una reunió trimestral per avaluar dinàmiques, metodologies, l’aprenentatge/comportament de l’alumnat i fer propostes de millora.

 Temps de dedicació

Una o dues tardes a la setmana durant 1:30 h

Contacte:

Núria Esterri

Sants, 79 | 08014 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 93 291 89 42


 

 

3.- Projecte APEL.LES (Avis i Àvies Per l'Éxit de La LectoEscriptura)

L’ICE recolza el projecte APEL·LES (Avis i Àvies Per l'Éxit de La LectoEscriptura) amb el que es vol ajudar els centres que s'hi vulguin apuntar, a reforçar aquest àmbit tant important en l'aprenentatge. L’objectiu és formar un grup de voluntaris (docents jubilats) per tal d'oferir aquest reforç als infants dels cursos del Cicle Inicial de Primària. El reforç en els aprenentatges primerencs, en aquest cas la lectoescriptura, és una prioritat en la gran majoria de centres, però no sempre es disposen dels recursos humans necessaris per fer-ho.

Sorgeix la idea d’aprofitar l’experiència que poden aportar els docents que ja s’han jubilat però que encara tenen empenta i ganes de seguir en la tasca educativa que han desenvolupat durant anys. L’ICE col·labora en aquest projecte encoratjador que compta amb els mestres tutors de les escoles i els avis col·laboradors.

Aquest programa impulsat per Òmnium Cultural  compta amb la col·laboració de l’ICE de la Universitat de Barcelona i de la Fundació Jaume Bofill.

Es tracta que docents jubilats participen de manera voluntària a fer un reforç de la lectura i l’escriptura en el primers cursos de l’educació Primària. Durant el primer trimestre del curs aquests docents rebran una formació i coneixeran l’escola. A partir del segon trimestre ja faran el treball a les aules. 

Falten avis i àvies per poder donar resposta a totes les escoles que s’hi han apuntat.

És per això que demanem que si coneixeu algú que hi pugui estar interessat ens ho feu saber. El requisit és que cal haver estat docent (mestre de Primària, professor/a de secundària o educador/a de llar d’infants amb títol de mestre) i tenir les ganes i la disponibilitat per a fer-ho.

Si entre tots trobem alguns voluntaris. Les escoles hi guanyaran!

La descripció del projecte es troba a :

Projecte Avis per l'èxit de la LectoEscriptura

 i si voleu més informació podeu adreçar-vos a:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Coral Infantil Els Matiners

Mida de lletra:
 
La Coral Infantil Els Matiners, té 42 anys d'existència, 23 nens i nenes entre 4 i 13 anys i té des del curs passat la seva seu social a l'Ateneu de Cultura Popular de l'Hospitalet, al carrer Sta. Anna, 1-7, baixos, l'Hospitalet de Llobregat (L1, Av. Carrilet). 

El calendari habitual de l'activitat comença l'últim dissabte de setembre i acaba el primer dissabte de juny. La coral té com a activitats  habituals els concerts de Nadal i de Final de Curs a la seu social, els concerts anuals del SCIC (el Juguem Cantant i la Trobada de Corals Infantils de Catalunya), i les col.laboracions amb les entitats de l'Hospitalet que es materialitzen en actuacions al carrer durant el dia que es fa el Pessebre Vivent a la plaça de l'Ajuntament, el dia que es fa el Nadal al Carrer als jardins de la Biblioteca Pública Can Sumarro i la participació en la mostra Engresca't d'Òmnium Cultural l'Hospitalet.
La coral té un pressupost modest, unes quotes molt ajustades per afavorir les famílies i una petita subvenció de l'Ajuntament.
Us agrairíem molt que volguéssiu difondre la informació entre els vostres associats per si algun mestre o mestra de música volgués esdevenir director/a d'Els Matiners. 
Us adjunto informació de la coral en els annexos que trobareu més avall per fer-nos una mica més visibles.
 
Us agraeixo de nou la vostra atenció i m'acomiado ben cordialment,
Eulàlia Panyella
Presidenta
Coral Infantil Els Matiners

L`'Hospitalet de Llobregat

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.