Jubis

Sortida a Sitges. Jubis Penedès. 14 de febrer de 2017

Mida de lletra:

Aquesta sortida a Sitges tenia com a finalitat la visita al Museu Maricel per tal de gaudir de l’obra del pintor Ramon Casas. Hi hem participat 33 persones

Aquest any es celebra el 150è aniversari de naixement del pintor i aquesta exposició ens ha ofert una oportunitat magnífica per retrobar-nos amb l’obra d’aquest autor .

El títol de l’exposició “La modernitat anhelada” fa referència a la predilecció de l’autor per a les formes de vida modernes per l’època, a cavall entre els segles XIX i XX.

Al costat de les pintures sobre el món bohemi, els cafès, cabarets i les pintures de multituds, amb voluntat de servir de crònica social, destaquen les pintures de dones.

Casas va convertir la imatge femenina en un motiu artístic habitual. A la seva obra predomina el perfil d’una dona sofisticada, refinada i elegant. Una dona emancipada i activa que practica la lectura i l’esport.

Després de la visita al Museu hem anat a dinar al “Rincon de Pepe” on hem dinat molt bé gaudint de la companyonia de la gent de RELLA i dels JUBIS.

També volem destacar el temps magnífic que hem tingut. Un dia assolellat i una mar esvalotada que hem pogut admirar des dels finestrals del Cau Ferrat.

 

 

Presentació dels Jubis Penedès. Col.lectiu de docents jubilats de l'Alt Penedès

Mida de lletra:

logo_jubisA la primavera del 2013, un reduït grup de mestres i professors jubilats de la comarca de l’Alt Penedès ens varem trobar per tal de compartir interessos i inquietuds. Alguns sabíem de l’existència de Rella i varem considerar de crear un grup amb semblants característiques a la nostra comarca. L’Albert Solà va venir-nos a explicar el funcionament de l’Associació Rella i com  hi podíem encaixar.

Des del primer moment varem veure que els objectius i les raons de creació de Rella eren molt semblants als nostres.

En el grup dels Jubis hi ha mestres que fan tasca de voluntariat a les escoles o en altres organitzacions, n’hi ha que vénen a les trobades per a compartir amb altres companys i companyes estones de lleure o d’inquietuds relacionades amb la que ha estat la nostra feina fins no fa pas tant de temps i n’hi ha que només volen rebre la informació de les activitats. Tothom hi és ben rebut perquè pensem que no podem anar de pressa i que poc a poc ens anirem consolidant .

La primera activitat que varem portar a terme va ser l’organització de la trobada a Vilafranca amb socis de Rella el dia 9 d’octubre del 2013, amb visites al Vinseum i a les Bodegues Torres. Després hem fet diferents trobades per donar-nos un mínim d’estructura i repartiment de tasques.  Tenim l’equip coordinador de Jubis Penedès, els que organitzen les sortides, un grup de reflexió sobre la mort digne i els qui han iniciat un arxiu digital d les coses que anem fent. 

Col·laborem en algunes activitats del Grup de Mestres de l’Alt Penedès, del qual la majoria de nosaltres en formàvem part mentre treballàvem a les escoles. El Grup de Mestres, per la seva part, ens dóna suport logístic, sobretot en la cessió del local per les reunions.

Per a començar, tenim al llistat de correus unes 40 persones que reben la informació. Un dels objectius del Grup és donar-nos a conèixer per tal d’anar ampliant el nostre col·lectiu.

Alguns de nosaltres ja ens hem fet socis de Rella, però creiem que n’hauria d’augmentar el nombre.

Actualment, dues persones del grup dels Jubis passarem a formar part de la Junta de Rella. Aquest fet hauria de servir per facilitar l’encaix entre Jubis i Rella. D’aquesta manera podríem anar veient com es poden organitzar diferents grups a tot el territori.

Subcategories