Històriques dels Jubis

L'Agricol homenatja Joan Vinyoli

Mida de lletra:

Companys dels Jubis ens fan arribar aquesta informació:

 

La Secció Literària del Centre Artístic Penedès l’Agrícol ha organitzat un acte d’homenatge al poeta Joan Vinyoli, en el marc de la celebració de l’Any Vinyoli,  que impulsa els actes de commemoració del centenari del naixement del poeta, així com el trentè aniversari de la seva mort. La matinal literària anirà a càrrec de Jordi Llavina, escriptor i periodista penedesenc, que és el comissari de l'Any Vinyoli.

L’acte és obert a tothom i es farà el proper divendres 7 de novembre, a les 12’30h, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol de Vilafranca del Penedès. Tot i ser obert a tothom, és un acte pensat especialment per als estudiants de Literatura de secundària, com també s’ha fet en anys anteriors (Pere Calders, Montserrat Roig, Salvador Espriu...). La majoria dels centres ja hi han confirmat l’assistència. L’acte ha estat programat per la Comissió Literària de L’Agrícol, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

L'objectiu de l’Any Vinyoli és difondre l'obra i la figura de Joan Vinyoli arreu dels territoris de parla catalana i impulsar la relectura i l'actualització de la seva obra i el seu llegat mitjançant la participació dels creadors i les institucions de la cultura i de l'ensenyament, així com els mitjans de comunicació.

Joan Vinyoli (Barcelona, 1914-1984) és considerat un dels més grans poetes en llengua catalana del segle XX i probablement, és la veu lírica més influent en tota la literatura posterior a ell. La seva obra respon a criteris d'una elevada exigència formal i moral.  Va ser reconegut amb diversos premis literaris, com el de la Crítica de Serra d’Or (1976, 1977, 1981 i 1985), el Premio Nacional de las Letras (1985) i el Ciutat de Barcelona (1985).

Més informació a:

http://www.vinyoli.cat/

http://cultura.gencat.cat/agenda/fitxa.asp?fitxa_id=53709

 

Trobada Jubis febrer 2014

Mida de lletra:

TROBADA JUBIS  DIA 4 DE FEBRER DE 2014-02-04

En la nostra trobada d’avui hem tractat els temes següents:

Activitats amb Rella

-       Hem fet un breu resum de l’Assemblea de Rella del passat dia 29 de gener. Es pot trobar  tota la informació a la pàgina web de Rella.

-       En Fernando ens explica la seva participació en el Grup de debat de Rella. Es tracta de parlar i opinar sobre temes filosòfics i poètics sempre amb rerefons educatiu.

Activitats Jubis

-       Grup de dol: La 1ª trobada es farà el dia 18 de febrer al CRP  a les 10 del matí. Lectura recomanada: “ Aprendre a morir, aprendre a viure” de J. Parereda. Tothom qui vulgui hi pot assistir.

-       Sortida al Vendrell:   Està previst fer-la el dia 9 de maig. Reserveu l’agenda. Més endavant us farem avinent tota la informació.

-       Propostes noves:

  • Mirarem si és possible organitzar una anada al teatre a Barcelona. Quan tindrem la informació, farem un sondeig per veure si som un grupet per anar-hi.
  • Contactar amb altres entitats que organitzen sortides per passar la informació i qui vulgui pugui participar-hi.

Voluntariat

-       Constatem que som molts que fem activitats de manera voluntària en centres i altres entitats. Pensem que seria interessant que ens féssiu arribar el llistat de les activitats, els horaris i els llocs on les feu. La idea és fer un recull de tot això per tenir una idea de la tasca dels Jubis. No s’apuntarà el nom de les persones, si no la resta de dades.

-       Càrites: Ha vingut l’Agustin i ens ha explicat la tasca que alguns mestres voluntaris porten a terme amb aquesta entitat: Es tracta de fer reforç escolar, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. Grups reduïts, màxim 3 alumnes. Si algú té ganes de col·laborar-hi es pot adreçar al C/ de la Font , davant l’Escola Estalella.

-       Banc dels aliments: Us recordem el nom de la persona que ho porta i el Tf de contacte:

       Raquel Rivas        Coordinadora del voluntariat   Tel. 680 609 383

Nova proposta

Si hi hagués algunes persones interessades, es podria iniciar l’elaboració d’un document sobre la nostra feina. La idea bàsica seria començar a escriure sobre algun tema com ara la creació de les AMPES a les nostres escoles, o el principi de l’escola catalana, o els canvis que vam anar incorporant a les aules... Si algú s’hi anima, adreceu-vos al Jubis i ens podríem trobar i començar-ne a parlar.

En acabar, hem fet un berenar i hem brindat perquè tots vosaltres us animeu a participar amb els Jubis