Històriques dels Jubis

Trobada Jubis nov 2013

Mida de lletra:

REUNIÓ JUBIS PENEDÈS

                                  Vilafranca del Penedès, 5 de novembre de 2013

Temes tractats

1.- Diversos  de Voluntariat

a) Banc d’Aliments: Recapte d’Aliments a Vilafranca els dies 29 i 30 de novembre . Cal apuntar-se al super que millor us vagi i cal triar l’hora.

 Supermercats:  MERCADONA 1 - Mercat Sant Salvador.//  MERCADONA 2 - Ctra. Igualada. // MERCADONA 3 - La Girada. //  CARREFOUR - Olèrdola.  //LDL - P.I. de Mercaderies a Vilafranca. 

I els horaris: De 9:30-12:30  // De 12:30 - 15:30  //  De  15:30 - 18:30  //  De 18:30 - 21:30

Per apuntar-se: Associació Ressó:  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Coordinadora del voluntariat : Raquel Rivas Tel. 680609383

b) L’Escola Estalella de Vilafranca demana un voluntari/a per un projecte de lectura amb cooperació amb la Universitat de Vic. Horari: Els dilluns de 9,30 a 10 i els dimarts de 12 a 12,30. Alumnes de 4rt. Cal contactar directament amb l’Escola.

c) Col·laboració per a preparar unes maletes de lectures al CRP. De moment s’hi han apuntat la Montse Secall i la Maria Guilera. Qui vulgui participar serà molt ben rebut.

2.- Organització dels Jubis

Aquest curs coordinarem el Grup : En Fernando Garcia, El Josep Muntané i la Maria Guilera.

Creiem que si formem part de l’Associació Rella, amb la qual compartim  objectius i inquietuds, simplifiquem el nostre funcionament. Per aquest motiu acordem sol·licitar formar part de Rella. Seria necessari que els que poguéssim ens associéssim. La quota anual és de 20€. La Montse Tarrada escriurà la carta demanant com hem de formalitzar la nostra integració a Rella, així com el seguiment del que cal fer.

3:- Com donar-nos a conèixer?

a) Acordem que quan hi hagi algun acte o alguna activitat concreta, demanarem al CRP que ho comuniqui a les escoles de la comarca per tal que ho facin arribar als seus mestres jubilats.

b) Quan ja sapiguem alguna cosa més concreta de la nostra pertinença a Rella, farem un escrit per enviar a la premsa comarcal.

c) El Fernando farà un escrit, amb alguna foto, sobre la sortida a Manresa i la farà arribar a la premsa.

d) Iniciarem un arxiu Audiovisual  de les activitats dels Jubis. La Mercè Sabat demanarà a TV Vilafranca el reportatge del dia de la trobada i es demanaran fotos per a començar l’arxiu. Per aquest motiu  us demanen que els que tingueu fotografies de l’acte que vam fer aquí a Vilafranca el dia 9 d’octubre les hi feu arribar a la Mercè Sàbat a mitjançant un email i si teniu algun dubte us poseu en contacte amb ella. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  . Així mateix ella es posarà en contacte amb la demanarà a TV Vilafranca  a fi de demanar una còpia del reportatge  que en el seu dia es va gravar

4.- Codi Ètic

Es recomana la lectura del codi ètic que està penjat a la web de Rella. Ens interessa, sobretot als que portem a terme alguna tasca de voluntariat a les escoles.

5.- Grup de reflexió sobre la mort

Cal que les persones interessades en formar-ne part es posin en contacte amb el Jordi Manyà : Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

6.- Possibilitat de visitar el Camp d’Aprenentatge de Pau Casals, al Vendrell i d’assistir a un concert al Museu. Ho organitza la Mercè Galimany, amb la Montse Secall.

7.- Sortides de l’Imserso

La Mercè Sàbat i el Fernando ens donaran  instruccions interessants sobre com portar-les a terme de la millor manera. Farem una xerradeta el dia 21 de novembre a les 11 del matí al CRP.

8.- Converses anglès

Hi hauria possibilitat de muntar un grup de conversa els dilluns o els dimarts al matí. La profe es diu Araceli Soto i és llicenciada en filologia anglesa. El preu 25 € l’hora. Per apuntar-se  : Merce Galimany: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Crònica de la trobada a Vilafranca del Penedès

Mida de lletra:

Imatge del PenedésEl dimecres, 9 d’octubre, el Grup de Jubis ( docents jubilats de l’Alt Penedès ), va rebre els seus companys de l’Associació Rella.

Fet aquest breu enunciat, ara tocaria narrar les visites al Vinseum, als Cellers de Cal Torres, els àpats compartits i la bonica caminada a la Muntanya de St. Pau. Ben segur que, si només parléssim d’aquests aspectes de la nostra trobada, ens deixaríem per explicar el que, al meu entendre, és l’ànima d’aquest tipus d’activitats. Vull dir que segur que les visites van ser molt interessants i que vàrem aprendre un munt de coses sobre la relació del vi i la seva cultura amb aquesta terra, que varem gaudir amb el bonic paisatge del Penedès, però que això no va ser el més important de la trobada.

Els riures i els somriures, les abraçades i els “quant de temps que no ens havíem vist” van compartir protagonisme amb les noves coneixences, amb la sorpresa de trobar-se amb altres docents que, ves per on, van tenir unes experiències semblants a les meves i, ves per on, resulta que coneixen un company a qui admiro i amb qui vaig treballar fa temps...

I, per altra banda, la cosa és seriosa. Tenim el desig de teixir uns llaços que, alhora que ens permeten el retrobament, ens obren les portes a col·laborar amb la comunitat, fent allò que sabem fer, que ens agrada fer: Ser útils.

Segurament aquesta trobada haurà impulsat el creixement de Rella i dels Jubis, segurament el dia compartit ens haurà aportat noves coneixences, nous aprenentatges. I això no és poca cosa!

Ara només ens resta fer possible que els llaços teixits perdurin i es reforcin.

 

Maria Guilera