Històriques dels Jubis

Tarongeta vol dir taronja petita

Mida de lletra:

La Secció literària de L’Agrícol ha programat la presentació del llibre “TARONGETA VOL DIR TARONJA PETITA”, (Godall Edicions, 2013), relats de professors de català a l’estranger, I premi “El català pel món”.  L’acte es farà el proper dijous, 20 de novembre, a les 19’30h, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol, de Vilafranca.


“Tarongeta vol dir taronja petita” és el títol d’un recull de sis relats escrits per professors de català a l’estranger. En ell podem llegir les experiències en països propers com França, Itàlia, Croàcia, però també  llunyans: Rússia, Iran, Corea…

Són sis relats plens d’ironia, d’humor, enyorament, poesia, lucidesa, entusiasme o desencant. Tots junts conformen un calidoscopi de vivències i reflexions sobre allò que significa ensenyar una llengua lluny de les arrels.  Aquests relats van ser els guanyadors del I Premi “EL català pel món” convocat per Godall Edicions.

El llibre serà presentat per en Jaume Ferrer i Puig, montblanquí resident des de fa uns anys a Vilafranca, professor i Assessor LIC; l’editora de Godall Edicions i un dels autors del llibre. La lectura dramatitzada de textos estarà a  càrrec de la Susanna Sebastià (del grup La Rabera Eclèctica), acompanyada a la guitarra del Pepe Núñez

Per acabar, hi haurà un col·loqui amb els assistents i s’oferirà una copa de vi DO Montsant, cortesia del Centre Quim Soler, la literatura i el vi de El Molar (Priorat)

 

En aquests enllaços podeu trobar més informacions sobre Godall Edicions i sobre el llibre que presentarem.

Booktrailer de “Tarongeta vol dir taronja petita”: http://youtu.be/mGdqiK0Hd6Y

 

Premi “El català pel món”http://www.godalledicions.com/premi.php

 

Bases de la convocatòria de 2014: http://www.godalledicions.com/BASES%20DEL%20PREMI%202014.pdf

Ressenyes:

http://godalledicions.cat/blog/el-catala-pel-mon/

http://enricserrabloc.blogspot.com.es/2014/04/950-relats-de-docents-de-catala.html

http://godalledicions.cat/blog/ressenya-al-bellaterra-journal-of-teaching-learning-language-literature/

http://bove.cat/melalaboca/el-catala-pel-mon-un-llibre-de-relats-de-professors-de-catala-a-lestranger/

Presentacions: http://godalledicions.cat/blog/category/tarongeta-vol-dir-taronja-petita/

Web: www.godalledicions.cat

Blog: http://godalledicions.cat/blog/

Jubis: Xerrada entorn a les Voluntats anticipades

Mida de lletra:
Ens plau informar-vos que els JUBIS (docents jubilats del Penedès) organitzem una xerrada de reflexió al voltant del document de Voluntats anticipades (testament vital).
 
En parlarem amb la doctora Àngels Cererols dels CAP de Vilobí i Pacs i presidenta de l'associació Llambrusca de familiars de malalts d'Alzheimer.