Activitats soci@s

Activitats soci@s

Torna Txèkhov als Racons al BTE

Mida de lletra:

Una sòcia de RELLA, Teresa Matas, fa teatre i participa en aquesta obra.

Fa dos cursos aquest mateix grup, Breu Teatre estratègic,ja ens va oferir una funció d'una altre muntatge només per a nosaltres que va ser tot un éxit. 

Benvolguts espectadors:

Torna Txèkhov als Racons al BTE !!!

Un espectacle basat en quatre històries d'Antón Paulovitx Txèkhov.

 

Els quatre contes que es representaran per a tots vosaltres son petites joies que us endinsaran en el món Txèkhovià.

Direcció: Elisenda Seras

Dies de representacions :

Dissabte 4 de febrer a les 21.00 hores
Diumenge 5 de febrer a les 18.00 hores

Divendres 10 de febrer a les 21.00 hores
Dissabte 11 de febrer a les 21.00 hores
Diumenge 12 de febrer a les 18 .00 hores

Divendres 17 de febrer a les 21.00 hores
Dissabte 18 de febrer  a les 21.00 hores
Diumenge 19 de febrer a les 18.00 hores

Divendres 24 de febrer a les 21.00 hores
Dissabte 25 de febrer a les 21.00 hores
Diumenge 26 de febrer a les 18.00 hores

Feu les vostres reserves a:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

T'hi esperem!

Associació Catalana per l’Excel·lència

Mida de lletra:

En Ramón Bas, soci de RELLA des dels inicis, ens ha fet arribar l'enllaç del web de l'Associació Catalana de Qualitat, de la que forma part.

Navegant per ella podreu conèixer els objectius, activitats i possibilitats de col·laboració.

 

 La seva història:

 

L’any 2007 un grup de professionals del món de la qualitat va decidir constituir l’Associació Catalana per la l’Excel·lència, QUALIcat, com a resposta a la necessitat detectada de disposar a Catalunya d’un organisme que tingui com a objectius:

  • Fomentar la millora continuada i la innovació de la gestió.    
  • Facilitat l’intercanvi de bones pràctiques entre organitzacions.
  • Donar models de referència, com el model EFQM, que ens permetin posicionar-nos respecte les millors experiències empresarials a Europa.

Des d’aleshores, hem organitzat ponències sobre temes diversos, i hem signat convenis de col·laboració amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya, amb el Col·legi d’Enginyers i amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, hem desenvolupat conjuntament amb la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, un model d’excel·lència educativa certificablee2cat, adreçat a tots centres docents , basat amb el model europeu EFQM, i amb el qual hem certificat diversos centres educatius públics i privats.

 

Cor DIAULA: Concert 25 anys

Mida de lletra:

Com a membre de RELLA, em plau convidar-vos al següent acte.

La música, llenguatge universal, un gaudir per compartir i més si hi ha un bon motiu.

El COR DIAULA, celebra el seu 25è aniversari. És un bon motiu per oferir música per celebrar-ho.

Consistirà el concert en una:

1a. Part "Rèquiem" de Saint-Saëns.

Acompanyament d'orquestra i solistes.

2a. Part cançons populars .

 

 

Lloc: Caputxins de Sarrià. Dissabte 18 de juny a 17.30h.

Us adjuntem el programa.  

M PIlar Closas Vendrell. Cantaire del COR DIAULA.

Un dia a l'escola. Pepita Subirà

Mida de lletra:
Ens complau convidar-vos a la presentació del llibre "UN DIA A L'ESCOLA", obra de Pepita Subirà Tarruella, sòcia de RELLA..
 
L'acte tindrà lloc el proper DIMECRES 11 de NOVEMBRE a les 11 h. al Servei Educatiu de Ciutat Vella, Placeta del Pi, 2 2a planta (es troba al darrera de la Plaça del Pi).
 
Un dia a l'escola
Afegim el text que l'autora ens ha fet arribar:
La idea d’aquest llibre va sorgir arran d’anar a recollir el meu primer nét a parvulari. Jo volia compartir amb ell les seves vivències a l’aula – a què havia jugat, si havia fet un dibuix, si la mestra havia explicat un conte, què havia menjat-  però la seva resposta era ‘No ho recordo, padrina’

 

‘Un dia a l’escola’ és un llibre sense text, amb només il·lustracions que presenten el què passa a l’escola durant la jornada escolar – a les 7 del matí l’escola és buida, a les 8 comencen a arribar els primers infants, ...- El llibre mostra les activitats que fan el grup d’infants més grans i, en algunes de les pàgines, el grup de més petits.
L’objectiu del llibre és que els infants parlin amb l’adult sobre el què fan a l’escola els personatges que apareixen al llibre i, a la vegada, estimular-los a parlar sobre el què han fet ells, ajudant-los així a:
- millorar l’expressió oral i ampliar el vocabulari
- desenvolupar la seva capacitat d’observació
- potenciar la imaginació
Al llibre no hi apareix res escrit  per tal que l’adult pugui treballar-lo amb la seva llengua de relació amb l’infant.

     

I per fer-ho servir amb els nets o amb altre mainada, és molt interessant la guia didàctica que han preparat:

 

http://www.e-cruilla.cat/undiaalescola

                                                                                  

 

 

 

 

 

Presentació del llibre Perennia

Mida de lletra:

El grup dels Jubis van organitzar diverses xarrades i un grup de debat entorn al tema del testament vital i la mort. 

 

Ara ens fan arribar la seguent informació:

En el marc de la festivitat de Tots Sants, la Secció literària de l’Agrícol i el col.lectiu Docents Jubilats de l’Alt Penedès han organitzat la presentació del llibre Perennia, poesia epigràfica llatinade Mònica Miró Vinaixa, i publicat a Godall Edicions. L’acte es farà el proper dimarts, 3 de novembre, a les 20h, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol (Passatge Alcover, 2 de Vilafranca). Prèviament, el col.lectiu Docents Jubilats de l’Alt Penedès ha organitzat una visita guiada al Cementiri de Vilafranca, a les 18,30h.
En la presentació, Joan Cuscó, filòsof, farà una síntesi de l'actitud occidental davant la mort al llarg de la història. A continuació, Jordi Mañà, professor jubilat, presentarà Matilde Martínez, editora de Godall Edicions,  i Mònica Miró, autora del llibre. Per acabar, Godall Edicions obsequiarà el públic amb vi del Montsant.
En la introducció, Mònica Miró Vinaixa, exposa que “el llibre són textos que cadascú pot llegir i completar d’acord amb la seva experiència de vida o segons el seu bagatge lector, i que mostren les realitats diverses de la mort a Roma, des de l’assumpció resignada del fet inevitable fins a la imperiosa necessitat d’establir l’imaginari del més enllà.” Aquest llibre dóna la possibilitat de llegir, en llatí i en català, 50 epitafis romans, 50 poemes que lluiten per atrapar una mica de llum entre el no-res i el no-res. 
Jordi Llavina, escriptor, en un article sobre el llibre a El Punt Avui,  analitza el llibre i expressa la seva admiració expressant “Quin bell llibre, el que ens acaba de regalar Mònica Miró Vinaixa, que ha tingut l'encert de seleccionar cinquanta poemes escrits en làpides i els ha traduïts del llatí al nostre romanç! Quina exquisida antologia de poesia i de vida que hi ha, en aquest floret d'inscripcions funeràries!”
Mònica Miró ens ofereix una síntesi magnífica del camp de l’epigrafia llatina funerària. El llibre que ha sortit de l’experiència i el resultat és singular, únic, amb uns textos que fan impressió.

Presentació llibre Perennia

 

Per anar obrint boca, us recomanem llegir l'article publicat a El Punt Avui i un comentari publicat en el blog La casa en obres

 

No cal dir que tothom està convidat a participar!

 

Pàgina 1 de 2