Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Comentari de la sortida a la Filmoteca: A Life in Pictures i de la visita guiada al CCCB sobre Stanley Kubrick    \\\ RELLA
Comentari de la sortida a la Filmoteca: A Life in Pictures i de la visita guiada al CCCB sobre Stanley Kubrick    \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
COMENTARI DE LA SORTIDA A LA FILMOTECA: A LIFE IN PICTURES I DE LA VISITA GUIADA AL CCCB SOBRE STANLEY KUBRICKEl grup d'activitats en varen proposar dues sortides que convidaven a (re) descobrir el director de cinema novaiorquès, Stanley Kubrick (1928-1999).

La primera, el 26 d'octubre, va ser anar a la Filmoteca de Catalunya a veure el documental Stanley Kubrick: A Life in Pictures (EEUU, 2001), realitzat pel seu cunyat i productor executiu, Jan Harlan. Cent trenta cinc minuts distribuïts en capítols. Els dos primers ens narren la seva infantesa i alguns moments de la seva vida. Els altres, ens expliquen la realització de les seves pel·lícules. Actors, escriptors, compositors, guionistes, son entrevistats al llarg de la filmació. També hi participen altres directors de cinema com Woody Allen, Steven Spielberg, Martin Scorsese i Sydney Pollack.

La segona activitat, el 7 de novembre, va ser la visita guiada a l'Exposició Stanley Kubrick, organitzada pel CCCB. Aquesta exposició, impulsada pel Deutsches Filmmuseum de Frankfurt , darrera la quan trobem a Jan Harlan i Christiane Kubrick, fa més d'una dècada que volta pel món i, arriba a Barcelona coincidint amb el 50è aniversari de 2001: Una odissea de l'espai. Comissariada per Hans-Peter Reichmann i Tim Heptner i, la nostra ciutat, s'ha afegit l'escriptor i crític de cinema Jordi Costa, que ha incorporat continguts inèdits.

L'exposició és un recorregut per la carrera del cineasta a través del seu univers creatiu. Inclou més de 600 ítems, objectes i material tant professional com personal. Va des dels seus inicis com a fotògraf de premsa per a la revista Look i els seus primers documentals fins a les seves pel·lícules no realitzades. I, per endinsar-te en la seva producció, l'exposició es para en totes les seves pel·lícules, dedicant una habitació pròpia a la majoria d'elles.

Segons diu Jordi Costa, "El millor de l'exposició és que les seves pel·lícules encara hi són i s'engrandeixen a mesura que passa el temps" La Vanguardia 24 octubre 2018

Helena Sierco, sòcia de Rella
11 novembre 2018