Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
HEM COMENÇAT EL CURS 2018-2019 AMB LA M AURÈLIA CAPMANY \\\ RELLA
HEM COMENÇAT EL CURS 2018-2019 AMB LA M AURÈLIA CAPMANY \\\ RELLA
JUNTA
HEM COMENÇAT EL CURS 2018-2019 AMB LA M AURÈLIA CAPMANY


Des de la JUNTA hem inaugurat el curs actual amb un acte homenatge a la figura i personalitat de la M.ª Aurèlia Capmany Es va fer en dos moments, a causa de l'imprevist de la pluja del primer dia. La segona part va ser el dia 13 de novembre.

Jo en voldria ressaltar no sols la riquesa que representa i ens aporta el fet de conèixer una personalitat com la de la prestigiosa dona que fou la M.ª Aurèlia, sinó també la sorpresa que va ser descobrir la personalitat i riquesa de la Roser COLOMER. Voldria fer-li arribar amb aquestes línies el més sincer i admirat reconeixement per tal com ens va fer viure tot allò que sap de l'autora, i ressaltar l'entusiasme i simpatia amb què ens va acostar el seu saber. Gràcies, Roser!

Durant les dues sessions de l'exposició vàrem tenir opció de valorar, pensar, imaginar que la M.ª Aurèlia Capmany no tenia límits en res. De la seva biografia en vàrem deduir els trets especials i crítics de la seva profunda personalitat des de sempre i en molts àmbits: de nena, com a adolescent, adulta, madura, gran… Va tenir una formació familiar privilegiada, una evolució intel·lectual constant, una visió crítica absoluta del seu entorn, una dedicació social i política inesgotable; va ser una dona indomable, una escriptora de tots els gèneres… En fi, una PERSONALITAT ben poc comuna , tot i la crítica que cadascú li puguem fer des d'on ens ho mirem.

Ens ho vàrem passar molt bé. Ens ha quedat reconèixer que d'aquesta dona en sabem molt poc i en podem aprendre moltíssim. La seva obra és extensa i ens queda l'estímul de anar-la a buscar i gaudir de la seva lectura tot triant quin text i gènere ens pot interessar més.

Per acabar d'arrodonir l'acte vam fer la lectura de tres textos del llibre Cartes impertinents a càrrec de tres d'entre nosaltres. Va ser un final d'acte emotiu, participatiu, compartit, animat i, sobre tot, com deia més amunt ADMIRABLE

Ara, senzillament , animar a tothom dient-vos que actes com aquest, ens apropen, en encomanen comunicació i coneixement entre nosaltres, ens permeten descobrir la riquesa que podem aportar-nos entre les persones de la mateixa Associació.

Gràcies a tothom i, especialment a la Roser i fins la propera !

Queda obert el curs 2018-2019 i ENDAVANT!

Maria Altisent
(Junta RELLA)