Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
NOU ARTICLE AL BLOG DE RELLA D'EL DIARI DE L'EDUCACIÓ 04-12-18 \\\ RELLA
BLOG DE RELLA
NOU ARTICLE AL BLOG DE RELLA D'EL DIARI DE L'EDUCACIÓ 04-12-18
Avantatges i desavantatges de l'Escola Bressol per al desenvolupament dels infants

Des del Grup d'Educació Avui de RELLA vam estar valorant els diferents espais existents, a hores d'ara, per a infants de 0 a 3 anys, als quals poden optar les famílies quan han de treballar i no poden fer-se càrrec de la criatura durant l'horari laboral.

En primer lloc, allò més important que volem destacar és que s'haurien d'ampliar les baixes de maternitat/paternitat. És dir, assolir la igualtat de condicions d'ambdós cònjuges. I assegurar l'atenció cap a l'infant de l'un i de l'altre.

Respecte al debat dels diferents espais, estaríem d'acord amb les Escoles Bressol de qualitat, aquelles que s'adaptin a les necessitats dels infants : ràtios baixos, horaris flexibles, professionals universitaris. Entenem que les Escoles Bressol, enteses com a centres educatius i socials, poden ajudar les famílies a socialitzar-se, a ampliar perspectives familiars, a introduir-les al món teòric i pràctic de la cura infantil i a atendre d'una manera continuada les necessitats de l'infant tot i seguint el seu desenvolupament. I és clar, permetre que mares i pares puguin treballar amb la tranquil·litat que la seva criatura és ben atesa
.
Els espais familiars, en aquest moment, són també una altra opció educativa per a aquelles famílies que no volen o que no han pogut portar la seva criatura a L'Escola Bressol. Un espai on mares i pares comparteixen el joc de l'infant amb altres infants i amb altres famílies. I amb una coordinadora. Un nou espai de cohesió social que no depèn d'un horari laboral.

Les mares de dia, els espais de criança... són noves opcions que poden triar les famílies. Alternatives més simples i amb objectius i qualitat diferents a les anteriors.

L'article de la Montse Benlloch "Avantatges i desavantatges de l'Escola Bressol per al desenvolupament dels infants" ens ajuda a reflexionar sobre aquest tema