Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Visita Monestir Pedralbes i exposició Charlotte Salomon \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
VISITA MONESTIR PEDRALBES I EXPOSICIÓ CHARLOTTE SALOMON
SORTIDA GUIADA AL MONESTIR DE PEDRALBES I A L'EXPOSICIÓ DE CHARLOTTE SALOMON

El grup d'activitats i el grup de lectura us proposem dues activitats en el mateix lloc: una visita guiada al Monestir de Pedralbes i una visita guiada a l'exposició Charlotte Salomon

El Monestir de Pedralbes fundat per Elisenda de Moncada al 1327 i posat des d'aleshores sota la protecció del Consell de Cent de Barcelona va ser declarat Monument Històric Artístic al 1931 i des del 2012 està adscrit a l'Institut de Cultura de Barcelona.

El Monestir acull l'exposició de l'obra de Charlotte Salomon que, per la seva peculiaritat, no pot ser gaire desplaçada i per tant és una sort poder-la veure a la nostra ciutat.
Charlotte Salomon va néixer a Berlin l'any 1917, en el si d'una família benestant, jueva. Aquest fet, i la particularitat dels nombrosos suïcidis ocorreguts dins de la seva família materna van marcar la seva obra. Amb un talent molt poc comú per la pintura, va poder estudiar un temps a Belles Arts però el nazisme la va fer fora progressivament de tot, també de la vida. Va morir a Auschwitz al 1943 deportada des del Sud de França on vivia refugiada des de feia anys i arran d'una denúncia anònima. Des del dolor infinit i periòdicament alimentat de la seva vida, va crear una obra personal i única que utilitza la pintura, el text i la música. Si voleu saber-ne més abans de veure l'exposició, us recomanem l'adreça https://charlotte.jck.nl/ que proposa el text en diverses llengües. També podeu llegir la novel·la de David Foenkinos "Charlotte", escrita a partir del text de Charlotte i de la seva pròpia investigació sobre l'autora.

Dia: 24 de gener de 2019
Hora de trobada: Monestir de Pedralbes a les 9h45. (10h visita al Monestir¸ 11h visita a la exposició Charlotte Salomon)
Adreça: Baixada del Monestir, 9.
Preu: socis €7.34 ; no socis €8.08
Termini d'inscripció : socis 9 al 13 gener; no socis14 al 17 de gener
Nombre de places: 20

Aquesta activitat està oberta inicialment als socis. Si queden places, els no socis poden inscriure's a partir del dia 14 de gener. Les inscripcions s'adjudicaran per ordre d'inscripció. Per inscriure-s'hi heu de clicar en aquest enllaç